5 najsigurnijih platformi za društvene medije na svijetu

Društveni mediji sastavni je dio modernog života. Uz sve prednosti koje nam nude socijalni mediji oduzima nešto značajno. Pitanja sigurnosti koja se vrte oko društvenih medija sve su veća od trenutka kada su stigle na internet. Unutar ovog desetljeća bilo je mnogo glavnih kontroverze privatnosti na društvenim medijima. Dakle, ima smisla štititi svoje internetski identitet i iskoristiti što više društveni mediji mogu ponuditi. Uz spomenuto, evo 5 od ovih najbolje sigurne platforme društvenih medija sada:


Najbolje sigurne platforme društvenih medija

5 sigurnih platformi društvenih medija koje trenutno koristite

Ako idete izvan kuće, teško da možete naći nekoga ko nema račun Facebook i Twitter. Instagram je veliki novac za trgovce i modele, a od njih možete čak napraviti karijeru. Justin Bieber nije jedini YouTube zvijezda koja je hit u industriji! 

Međutim, popularne platforme poput Facebook može ugroziti vašu privatnost na mreži. U posljednje vrijeme objavljeno je da je Facebook koristio vašu kameru kako bi napao ovu nježnu privilegiju. A isto tako, nemojmo zaboraviti na skandala još u 2018. godini.

Linkedin

Linkdin IconLinkedIn je vjerojatno platforma društvenih medija najpopularnijeg stručnjaka u svijetu danas. Nudi oboje besplatne i plaćene postavke računa a koriste je bezbroj profesionalaca širom svijeta. Ako budemo precizni, možete očekivati ​​više 575+ milijuna Korisnici globalno.

Budući da mreža služi profesionalcima i tvrtkama, ima prilično robusnu sigurnosni mehanizam. Također omogućava regrutima da kroz svoje aktivne mogućnosti rada dođu do potencijalnih zaposlenika. 

Uza sve navedeno, LinkedIn ne propušta neke ključne značajke. Šifrirane poruke još uvijek nisu dostupne na web mjestu i u aplikaciji. Ovo može ugroziti potencijalno povjerljivu komunikaciju bilo koje dvije strane.

Nadalje, koristio je prilično detaljno korištenje podataka značajka politike privatnosti. Većina će odlučiti da s tim ne prolazi. Dakle, ondje imate ljude koji možda i ne znaju kako se njihovi podaci koriste.

Cvrkut

Ikona TwitteraTwitter je među Veliki 3 svijeta društvenih medija i među najsigurnijima. Od 2019. godine platforma ima više od 321 milijuna aktivnih korisnika. Također, dosljedno podiže razinu bodova privatnost kao i internetska prava za korisnike od kada je započela.

Kao i na drugim društvenim medijima, ne možete stvarno dobiti nijedan tvit koji ste napravili natrag. Moguće je da tweetovi nikad ne budu izbrisani. Neki su slučajevi pokazali da su tweetovi stari više od jednog desetljeća pohranjeni u predmemorijima.

Ipak, za osnovnog korisnika Twitter nudi uslugu visok stupanj sigurnosti i dosta mogućnosti zaštite i privatnosti. To se ne pokaza uvijek dobro protiv brojni napadi napravili su hakeri, ali to i dalje čini pristojan posao. To je reklo, diskrecijsko pravo korisnika savjetuje se kada ste na ovoj platformi društvenih medija.

Reddit

Reddit ikonaAko Facebook je vrhunac globalnih društvenih medija, Reddit je internetski ispod. Ova isprepletena mreža niti sadrži bezbroj bitova kritične informacije, mišljenja i uvidi nigdje drugdje. Sa preko 330 milijuna mjesečno aktivno Korisnici, nema informacija koje bi vas mogle izmaći.

Najbolja karakteristika Reddita je da jest gotovo anonimni. Iako ne nudi nikakvu vrstu šifriranje, pronalazak identiteta plakata je nije lak zadatak. 

Istodobno, Reddit može biti mjesto na kojem se možete susresti toksično ponašanje. Većina ljudi koji ne znaju svoj put po internetu naći će Reddit teško za navigaciju.

Ipak, ako tražite osigurana, neobuzdana i otvorena platforma za društvene medije, Reddit je mjesto na kojem želite biti.

što ima

WhatsApp IconDok je tehnički poruka za razmjenu poruka, Whatsapp može poslužiti i kao platforma za društvene medije.

U tom se cilju nudi snažno P2P enkripcija, ugrađene sigurnosne značajke, nula prikupljanje podataka, i nekoliko drugih pogodnosti.

Sasvim je očito zašto ova aplikacija mora biti tako visoko postavljena u odjelu sigurnosti. WhatsApp ima više od toga 1,5 milijardi mjesečno aktivnih korisnika, što ga čini najpopularnijom aplikacijom za razmjenu mobilnih poruka u svijetu.

S druge strane, koristi telefonski broj, što može biti veliko otkriće za svakog potencijalnog hakera. Whatsapp je nedavno napravio vezivanje s Facebookom, a to može dovesti do neke sigurnosne brige. Što nas dovodi do najnovijeg skandala kroz koji je WhatsApp morao proći tijekom prošle godine.

Više od 1400 WhatsApp korisnika počeo primati zlonamjerne telefonske pozive. Ti korisnici uključuju “značajan” dio visokih vladinih i vojnih dužnosnika koji su raspoređeni širom svijeta 20 zemalja. Zabilježeno je kako su njihovi telefoni hakirani pomoću nekakvih zlonamjerni softver koji hvata podatke prodala je izraelska tvrtka za cyber-oružje NSO Group.

WhatsApp je podnio tužbu protiv alata za hakiranje koji je stvorila izraelska tvrtka. Ali za sada, budite oprezni prije nego što odgovorite na bilo koji poziv ili podijelite bilo kakvu nepotrebnu poruku sa svojim prijateljima.

Kombinacija profila društvenih medija s brojevima prilično je sveobuhvatan uvid u bilo koju osobu. Dakle, postoji potreba da oprezno koristite Whatsapp, pogotovo ako ga povežete sa svojim FB račun.

Telegram

Sigurne platforme društvenih medija - ikona TelegramaAko ste uzeli što ima i ojačali ga sigurnosnim značajkama za privatnost, dobit ćete Telegram. Od 2018. godine aplikacija oblaka mobilnih poruka za slanje poruka Telegram završila je u oblaku 200 milijuna aktivnih korisnika mjesečno širom svijeta

Ova se aplikacija za razmjenu poruka smatra jednom od najsigurniji na iOS i Android prodavaonice aplikacija. Osim što nudi sjajno P2P enkripcija, također daje obilje mogućnosti slanja tekstualnih poruka.

Među najvažnijim je mogućnost samouništenja, što vam omogućuje postavljanje a brojač na poruci. Nakon što se tajmer isključi, poruka je briše se i postaje nemoguće vratiti.

Kao i kod Whatsappa, Telegram treba vaše broj telefona da vas povežem s kontaktima. Međutim, jednom kad ga dobijete, postoji nema prikupljanja podataka preko minimalnog. Koristite plamenik SIM-ove ili čak Burner.com koristiti jednokratne veze i sigurno koristiti Telegram.

Kako sigurno koristiti društvene medije?

Postoji toliko različitih metoda za zaštitite svoj račun na društvenim medijima. Ali da biste to učinili, morate ciljati na glavne čimbenike koji mogu ugroziti vašu privatnost. U nastavku ćete pronaći najvažnije dijelove na svom računu koje je potrebno zaštititi i zaštititi. Evo ih.

Lozinka

Vaša je lozinka prva i najvažnija linija obrane na vašem mrežnom računu. Trebaš postavite jaku lozinku za sve račune na društvenim medijima.

U idealnom slučaju, ti treba imati zasebnu lozinku za svaki račun. To se može teško zapamtiti, pa će rukovanje lozinkom možda uspjeti. Također, lozinke koje sadrže stvari poput brojevi i simboli obično su mnogo sigurniji od onih na bazi slova.

Ponekad ne možete shvatiti koju lozinku odabrati ili stvoriti. Zbog toga imate aplikacije i alate za izvršavanje zadatka. Ja govorim o tome Snažni generatori lozinki.

Ovim alatom možete sebi dodijeliti jedno pako jaka lozinka za vaše račune, što onemogućuje bilo kojem hakeru da onemogući pogodite i nabavite svoju teško dekodirajuću lozinku.

E-mail

E-poruke su lako hakirati, a ako imate povezan račun društvenih medija, budite oprezni. Lažne poruke e-pošte predstavljajući se kao svoj FB ili Instagram e-pošta se može pojaviti u vašoj pristigloj pošti.

Najbolji način da se riješite tih problema je jednostavno saznati što tražiti u phishing e-porukama. Ako ih znate uočiti, možete izbjegavajte ih s relativnom lakoćom.

Drugi način da se izbjegnu takve sheme je posjetite službenu stranicu. Ako ste dobili e-poštu s računa na društvenim mrežama, ne klikaj na vezu predstavljena iznutra. Samo prijeđite na službenu stranicu društvenih medija i tamo je provjerite.

Mjesto

Lokacija bazi usluge su postale kamen temeljac društveni mediji danas. Međutim, oni predstavljaju veliku prijetnju za vašu sigurnost i privatnost.

Generalno gledano, najbolje je čuvati svoje društvene medije lokacijske usluge isključene. To ponekad može biti teško, ali spriječit će vas da vas prate na sve strane. Osim toga, možete i vi zaštiti svoje prijatelje i obitelj čineći to.

Aplikacije za društvene medije koje biste trebali izbjegavati

Premda su gornji vrhovi više nego dovoljni da osigurate svoje račune na društvenim mrežama, želio bih razgovarati o platformama na koje trebate gledati na drugi način kada ih spominjete. Neki od njih su vrlo popularni poput Snapchat-a.

Ova je aplikacija društvenih medija vrlo zabavna za korištenje, ali ne dolazi bez određenih kršenja sigurnosti. Još 2014. godine aplikacija je hakirana zbog propuštanja privatnih fotografija korisnika. Ishod je bio poražavajući Izgrađeno je 90 000 eksplicitnih fotografija. Ovo je samo primjer. Dopustite mi da vam pokažem koje programe društvenih medija trebate izbjegavati da biste zaštitili svoju privatnost, a u nekim slučajevima i sebe:

 • Snapchat
 • Kresivo
 • Šaputati
 • omegle
 • Blendr
 • Kućna zabava
 • tumblr
 • Bigo uživo

Što znači društvena mreža u odnosu na privatnost pojedinca?

Društveni mediji sada je inherentni dio našeg života. Malo je vjerojatno mrežna sigurnost postat će robusniji bez davanja vašeg izravna i stalna pažnja. Obavezno to znate zaštiti se na mreži i poduzmite prave mjere kako biste osigurali svoje privatnost na mreži.

Recite mi, jesam li nešto propustila? Ima li ih? aplikacije za društvene medije želiš li da dodam? Podijelite svoje misli u komentarima u nastavku.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map