7 načina za hakiranje vašeg pametnog telefona i osiguranje podataka

Suočimo se. Bez obzira na to koliko smo pametni u zaštiti naših privatnih podataka na mreži, uvijek je netko pametniji. Ekspertni haker uvijek je na visini u digitalnoj džungli, čekajući onu netaknutu priliku da nas zaskoči na naše povjerljive podatke i ukrade ih. Krađa, nepotrebno je reći, bilo da očistimo naše bankovne račune ili istražite vrlo, vrlo povjerljive podatke. CIA je nedavno dokazala da nitko od nas nije u potpunosti zaštićen od hakerskih napada. To je ono što trebamo učiniti kako bismo maksimalno zaštitili. Bez obzira upotrebljavate li iPhone, iPad ili Android, evo vam 8 načina za zaštitu od pametnog telefona.


7 načina za hakiranje vašeg pametnog telefona i čuvanje podataka

7 načina za hakiranje vašeg pametnog telefona & Čuvajte svoje podatke

Kako hakirati svoj pametni telefon

Stalno nadograđivati ​​softver & firmware

Pratite sva ažuriranja softvera i instalirajte ih na svoj pametni telefon i na računalo. Naravno, ažuriranje dovodi do uznemirujućih promjena na sučelju vašeg računala na koje ste navikli. Ali datirani softver je upravo ono što haksi traže i vole. Dakle, ne nadogradnja je otvaranje rupa za njih. Pazite da ažuriranja koja primjenjujete dolaze iz službenih izvora.

Također, nemojte koristiti neslužbene alate za “ukorijenjivanje” telefona (iOS ga naziva “jailbreaking”), osim ako niste apsolutno sigurni u svoju aktivnost. Tehničke mjere zaštite mogu se izvršiti na ukorijenjenim telefonima, a preskakanje povjerljivih podataka postaje jednostavno.

Pažljivo birajte svoje aplikacije

Tijekom instaliranja aplikacije za pametne telefone možda ćete joj trebati dopustiti pristup vašim datotekama, fotoaparatu ili prisluškivanju na vašem mikrofonu. Stoga dobro razmislite prije nego što kažete da, jer se to potencijalno može zloupotrijebiti. Ovo se posebno odnosi na Androidove korisnike jer je postupak provjere aplikacija prilično blag u odnosu na Appleov. Štoviše, s Androidom također vam omogućuje instalaciju aplikacija koje pružaju treće strane, on također stvara vrata za skitnice koje će se infiltrirati u vaš telefon. Zato samo nemojte instalirati ništa s nepoznatih web lokacija.

Učinite da se uljezi probude

Svi koji vam ukradu telefon vjerojatno će stvoriti velike probleme. Zato držite zaključano kad ga ne upotrebljavate. Glavna vijest je da su i iOS i Android moguće zaključati putem 6-znamenkasti koda. Alternativno, opcije poput prepoznavanje lica ili otisaka prstiju može se koristiti za zaštitu vaših povjerljivih podataka. Također budite oprezni o opcijama “pametnog otključavanja” koje automatski otključavaju telefon kad ste kod kuće ili kada je pametni sat blizu. Oni omogućuju lopovu da zaobiđe vaš osobni kôd za otključavanje.

Napravite odredbe za praćenje & Zaključajte telefon

Iako se to naziva negativnim razmišljanjem, morate biti praktični i uvijek imati na umu da postoje sve mogućnosti da vam telefon ukrade. Istodobno, morate osigurati sigurnost podataka pohranjenih u njemu, bez obzira na sve. Neki napredni telefoni imaju tu značajnu značajku kojom se svi podaci automatski brišu nakon što lopov napravi nekoliko neuspješnih i pogrešnih pokušaja s pristupnim kodom..

Još jedna usluga sterlinga koju pružaju Google i Apple jest “pronađi moj uređaj”. Time se vaš ukradeni telefon može locirati na karti, a istovremeno i daljinsko zaključavanje ili brisanje njegovih podataka. Kao Appleovom korisniku, možete mu pristupiti putem web stranice iCloud. Ovu uslugu možete omogućiti na svom telefonu tako da otvorite Postavke > iCloud > Pronađi moj iPhone. Google.com/android/devicemanager je ID gdje Androidovi zaštitnici mogu pristupiti toj usluzi.

Nemojte zaštititi mogućnosti automatske prijave

Sigurno je automatsko prijavljivanje pogodna značajka, jer virtualne tipkovnice zadaju tipkanje lozinkom zadatak. O opasnosti se navodi i kao haker da biste pristupili svim vašim povjerljivim internetskim računima, samo morate otvoriti preglednik. Stoga ne upotrebljavajte značajke automatske prijave vašeg telefona. Ako to uopće radite, koristite aplikaciju za upravljanje lozinkom koja propisuje da redovito ponovo unosite glavnu lozinku.
Također se suzdržite od upotrebe iste zaporke za više usluga ili aplikacija jer ako se ta specifična lozinka prepozna, korisno je dobiti pristup svim vašim privatnim podacima. To je primjenjivo čak i kada ste potpuno pažljivi u održavanju sigurnosti vašeg pametnog telefona kao prioriteta, jer hakeri redovito infiltriraju internetske usluge u krađu korisnika, a zatim se isprobavaju na drugim različitim web mjestima. Možete stvoriti jake slučajne lozinke u sekundi pomoću ovog korisnog alata.

Držite pojedinačne aplikacije zaključane

Jaka lozinka ili kôd mogu spriječiti lopove da uđu u njega, ali treba li vaš telefon fizički ukrasti, a što onda učiniti? Prednost Androida je u tome što se pojedine aplikacije mogu zaključati, pa na taj način osiguravaju da čak i ako lopov prijeđe zaključani zaslon, ne može pristupiti vašoj bankarskoj aplikaciji ili vašoj e-pošti bez unosa druge lozinke.

Android OS nema tu mogućnost, ali dostupno je dosta besplatnih aplikacija koje to pružaju. AVG AntiVirus Free je jedna takva aplikacija. Korisnici iOS-a, međutim, ne mogu izravno zaključati pojedinačne aplikacije, ali mogu upotrebljavati Folder Lock – dostupan besplatno u App Storeu – koji može zaštititi lozinkom za vaše mape i dokumente, a time znatno smanjiti ukupnu količinu povjerljivih podataka kojima pristupa cybercriminal.

Koristite VPN

VPN označava virtualnu privatnu mrežu. Spajanje na VPN poslužitelj omogućava vam šifriranje cjelokupnog internetskog prometa, štiteći vaše osjetljive podatke od potencijalnih hakera i prisluškivača u tom procesu. Korištenje VPN-a ključno je ako se često povezujete s javnim WiFi žarišnim točkama u restoranima, kafićima, zračnim lukama, školama ili bolnicama. Ove besplatne WiFi žarišne točke posebno su podložne kibernetičkim kriminalnim napadima. Na svoj iOS ili Android uređaj možete jednostavno preuzeti i instalirati VPN aplikaciju. Pogledajte najbolje VPN usluge za 2017. u ovom sveobuhvatnom pregledu.

Kako hakirati svoj pametni telefon – zbrojite up

Vrijeme koje smo proveli pregledavajući web koristeći naše pametne telefone kontinuirano raste. Bilo da šaljemo e-poštu, provjeru računa na društvenim medijima ili stanje u bankama ili kupnju putem interneta. Nažalost, većina ljudi ne poduzima potrebne mjere zaštite svojih podataka pri korištenju telefona, bilo zbog lijenosti ili neznanja. Ne stavljajte svoje osjetljive podatke u rizik. Pomoću trikova i savjeta koje smo naveli gore, pametni telefon zaštićen od hakacije.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map