8 jednostavnih koraka za zaštitu vašeg iPhonea od hakera

Od provjere računa na društvenim mrežama do kupnje putem interneta, našim pametnim telefonima vjerujemo s puno osjetljivih, privatnih podataka. Zbog toga je izuzetno važno poduzeti dodatne mjere kako biste zaštitili svoj iPhone ili iPad. Najnovije ažuriranje softvera za naše korisnike Apple uređaja nudi mnogo onih koji su vrlo svjesni svoje privatnosti. iOS 10.3.1 dolazi s nekoliko sjajnih značajki koje poboljšavaju vašu sigurnost na više načina nego što je to mogao slučaj u prethodniku, iOS 9. Pokazat ću vam nekoliko načina na koje možete iskoristiti prednosti ovih značajki i zaštititi telefon. Pogledajmo kako možete zaštititi svoj iPhone od hakera.


7 jednostavnih koraka za zaštitu vašeg iPhonea od hakera

7 jednostavnih koraka za zaštitu vašeg iPhonea od hakera

Kako zaštititi iPhone od hakera – 8 koraka

Započnimo time s onim što većina redovnih korisnika barem zna.

1. korak: koristite VPN

Konačno, možete dodati dodatni sloj privatnosti i sigurnosti na svoj iPhone omogućavanjem VPN značajke. Spajanjem na VPN poslužitelj učinkovito kriptirate sav svoj promet, onemogućujući potencijalnim prisluškivačima da špijuniraju ono što radite na mreži.

Ručno možete konfigurirati VPN vezu prelaskom na postavke -> Općenito -> VPN. Možete i preuzeti i instalirati VPN aplikaciju iz App Store-a. To olakšava cjelokupno postavljanje VPN-a. Imajte na umu da se prvo morate prijaviti kod pružatelja VPN usluga. ExpressVPN posebno ima VPN aplikaciju koja savršeno dobro funkcionira na bilo kojem iOS uređaju. Evo najboljih VPN usluga za iPhone i iPad od 2018. godine.

2. korak: Šifrirajte svoj iPhone

Najosnovnija mjera koju možete poduzeti kako biste zaštitili sve detalje koje ste pohranili na iPhoneu bila bi šifriranje pomoću otiska prsta ili lozinke. To možete učiniti ako se uputite na Postavke, dodirnite ID zatim Zaporka i postavljanje one mjere sigurnosti koju smatrate najboljom.

Evo nekoliko savjeta na koje se možete osloniti:

 • Postavite iPhone da se automatski zaključava ako ne radi između 30 sekundi do 5 minuta ali nemojte na to Nikada.
 • Potražite svoju lozinku Prilagođeni alfanumerički kod ili Prilagođeni numerički kod, zaboravi na 4-znamenkasti brojčani kod
 • Aktivirati Brisanje podataka kako bi vaš telefon mogao automatski izbrisati sve nakon 10 neuspjelih pokušaja vašeg lozinke.
 • Upotrijebite iTunes za sigurnosnu kopiju uređaja, a ne iCloud budući da je iTunes vaša sigurnosna kopija šifrirana.
 • Koristite Touch ID za otključavanje vašeg iPhonea samo kad se bavite Apple Pay, App Store, iTunes ili drugim aplikacijama.

Korak 3: Upotrijebite dvofaktorsku provjeru autentičnosti

Važno je da vaš Apple ID bude dobro osiguran kako biste spriječili da ga hakeri i neželjeni poštu lako zaobiđu. To možete učiniti na Apple.com web stranica.

 • Provjerite morate li zaporku i za dodatne kupovine na iOS i Mac uređajima.

Korak 4: Omogućite Find My iPhone

U slučaju da vam ikad ukradu uređaj, Pronađi moj iPhone značajka pod Postavke, iCloud može vam uštedjeti puno frustracije pri pokušaju popravljanja. Od tvojeg postavke, omogućiti Pošalji zadnju lokaciju tako da kad je baterija kritično slaba, posljednje mjesto šalje Appleu.

Korak 5: Ograničivanje podataka koje se prikazuju na zaključanom zaslonu

iOS 10 omogućuje tako ogroman niz informacija da se mogu prikazati na početnom zaslonu. To može biti opasno ako vam se dogodi da telefon padne u pogrešne ruke. Količina prikazanih podataka može se kontrolirati prelaskom na Postavke, dodirnite ID & Zaporka i onemogućavanje one aplikacije za koju mislite da uistinu ne vrijedi prikazati informacije.

 • Prvi bi korak bio očito uklanjanje Kućna kontrola s vašeg zaključanog zaslona.
 • Kada odlučite koje će se obavijesti prikazivati, Pregledi jer se vaše aplikacije za razmjenu poruka i e-pošte trebaju nalaziti na vrhu popisa kako se tekstovi ne bi pojavljivali na zaslonu.
 • Ako ne možete pronaći ono što trebate prilagoditi u postavke , vratite se na početni zaslon, prijeđite prstom prema dolje, a zatim desno da biste pogledali svoje widgete. Pomičite se prema dolje dok ne pronađete Uredi gumb koji ćete koristiti za prilagodbu tog zaslona.
 • I na kraju, još jedna dobra mjera bila bi onemogućavanje Ustanite da se probudite tako da ljudi ne mogu samo podići telefon i pogledati sve vaše osobne podatke.

Korak 6: Sprječite da vas treće strane prate

Aplikacije trećih strana mogu pratiti vas ili vašu upotrebu putem oglasa, a to može biti opasno ako neke od njih imaju zlonamjerne namjere. Da biste to onemogućili, idite na postavke, zatim Privatnost, zatim Oglašavanje i omogućiti Ograniči praćenje oglasa. Dodirnite Poništite oglasni identifikator tako da nijedan oglas vas ne može pronaći.

 • Uvijek pregledavajte web u anonimnom načinu. To možete učiniti postavljanjem Privatni na ikoni prelaska stranice na vašem Safari preglednik.
 • Pogledajte informacije koje Apple koristi kako bi vam poslao oglase Pogledajte informacije o oglasiman.

7. korak: ograničite pristup podacima

Kao posljednje utočište možete postaviti svoj telefon tako da briše zapise poruka nakon određenog vremenskog razdoblja. To možete učiniti ako krenete prema Postavke, Poruke, zatim Držite poruke i postavi im da ističu nakon otprilike 30 dana. Isto se može odnositi i na vaše Audio poruke; ako ih izbrišete dvije minute nakon preslušavanja, nećete nanijeti štetu.

8. korak: preuzmite kontrolu nad podacima o svojoj lokaciji

Apple vam omogućuje upravljanje podacima o vašoj lokaciji putem Usluge lociranja postavljanje pod Privatnost. Aplikacijama možete reći da vas nikada ne prate ili to čine samo kad ga upotrebljavate. Dopuštanje njima da vas prate u pozadini može biti opasno, tako da vam savjetujemo da to ne činite.

 • Iz Usluge lociranja, Onemogući Česte lokacije pod, ispod Sustavne usluge kako biste spriječili da telefon pruža informacije vezane za lokaciju u aplikacijama.
 • vaš Privatnost zaslon također vam omogućuje da ograničite vrste informacija koje dijelite sa svojim aplikacijama.

Kako zaštititi svoj iPhone od hakera – zaključak

Apple je poznat po tome što je sigurnost njihova korisnika na vrhu prioriteta kad god izrade novu verziju softvera za nadogradnju. iOS 10.3.1 nastavlja prenijeti i demonstrirati Appleovo dobro poštovano naslijeđe, a sa svakim izdanjem sigurnosne značajke samo postaju sve bolje i bolje. Ako ste vlasnik iPhonea koji je i dalje zaglavljen u svojoj prethodnoj verziji za iOS, tek ste pročitali čitav niz razloga zbog kojih bi vam iOS 10.3.1 bio toliko bolji.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me