8 savjeta kako da najbolje iskoristite spotifikaciju koju ne želite propustiti!

Streaming je najnoviji digitalni bum. Streaming glazbe bio je prvi koji je ušao na tržište, a YouTube ga je u početku učinio popularnim. Zatim su došli Pandora, SoundCloud i Spotify, koji su postali gamechanger.


8 savjeta kako najbolje iskoristiti Spotify

8 savjeta kako najbolje iskoristiti Spotify

Spotify je postao aplikacija za streaming glazbe za gotovo sve ljubitelje glazbe. Spotify se razlikuje po tome što umjetnici i diskografske kuće mogu donijeti zaradu od svoje glazbe na platformi.

Nekoliko glazbenih umjetnika, tekstopisaca i skladatelja lansiraju glazbu na Spotify, čak i prije nego što su izdali svoje albume.

Pokrenut u Švedskoj 2006. godine, Spotify je imao skromne početke. No danas uživa status slavnih i dostupan je u većini zemalja svijeta, a najnoviji sudionici su Afrika i Bliski Istok.

Više od glazbe

Spotify je dostupan samo kao mobilna aplikacija, bilo na Androidu ili iPhoneu. Aplikacija je dostupna i za tablete. Sve osnovne usluge su besplatne, ali sve dobre stvari dolaze po cijeni od 9,99 USD mjesečno. Ali Spotify je mnogo više od glazbe.

Kako izvući maksimum iz Spotifyja

Postoji nekoliko različitih načina korištenja aplikacije i njezina izvan muzike. Integrirajući Spotify s drugim aplikacijama, možete više iskoristiti glazbu i druge značajke. Evo 8 načina za upotrebu Spotifyja u potpunosti.

1. Korištenje VPN-a

Slično kao i usluge strujanja poput Netflixa, pjesme koje možete slušati putem Spotify razlikuju se od regije do regije. Zbog toga ponekad naiđete na pjesmu koja nije dostupna u vašoj zemlji. Korištenjem VPN-a kao što je ExpressVPN možete koristiti Spotify bez obveza na bilo koju regiju.

2. Integracija s Google Maps

Da, Google je posvuda, a sada je integriran i sa Spotifyjem. Ako volite koristiti Spotify za puštanje omiljene glazbe tijekom putovanja ili vožnje, a istovremeno koristite Google karte da biste pronašli svoje odredište, možda ćete morati i dalje prelaziti između dvije aplikacije.

To više neće biti slučaj s integracijom Google Maps. Sada možete nastaviti slušati svoje omiljene zapise dok Google Maps koristite za navigaciju. Sve što trebate učiniti je povezati svoj Spotify račun sa svojim računom na Google kartama.

Kad otvorite račun Google Maps, u donjem kutu primijetite logotip Spotify. Dodirom logotipa možete započeti reprodukciju svoje omiljene glazbe bez napuštanja aplikacije Google karte.

3. Jutarnji alarm

Ako se navikavate probuditi se na zvuk budilice, uskoro vam može postati dosadno buditi se u isti stari melodij svako jutro. Pomoću Spotifyja možete isti stari alarm alarma zamijeniti s drugom pjesmom po vašem izboru svakog jutra.

To možete učiniti tako da instalirate Googleov budilnik i integrirate ga sa svojim Spotify računom. Na popisu za reprodukciju možete odabrati bilo koju pjesmu koja će se koristiti zvuk alarma. Također možete promijeniti pjesmu (Kanye West, Ice Cube, Tim McGraw) da se svako jutro probudite u različitim tonovima.

4. Integracija društvenih medija

Spotify je više od samo platforme za strujanje glazbe. Također funkcionira kao mreža društvenih medija.

Možete se povezati s drugima u aplikaciji, dijeliti i preporučivati ​​glazbu, a integrirati i svoje račune na društvenim mrežama kako biste mogli dijeliti svoj popis za reprodukciju s prijateljima.

Integriranje računa društvenih medija sa računom Spotify omogućuje vam otključavanje više zabave i uzbuđenja dok s prijateljima na društvenim mrežama dijelite glazbu i popise pjesama..

YouTube, Facebook (tvrtka koja traži novog izvršnog direktora), WhatsApp i Instagram samo su neki od računa na društvenim mrežama koje možete integrirati sa Spotify.

5. Personalizirani popis za reprodukciju

Na početku trebate potražiti pjesme koje želite slušati. Ali nakon što ste redoviti korisnik, aplikacija stvara prilagođene popise pjesama na temelju vaših navika slušanja i sklonosti. Što duže upotrebljavate aplikaciju, bolje će Spotify prepoznati vaše glazbene postavke. Čak vam šalje i kurirani popis za reprodukciju svakog ponedjeljka ujutro.

6. Crossfade

Uz funkciju crossfade, jedna pjesma neprimjetno se stapa u drugu bez ostavljanja tišine između. Ova je funkcija savršena za one koji ne vole tišinu između dvije pjesme. Crossfade funkcija omogućuje vam i da budete svoj vlastiti DJ.

Kada svirate pjesme unazad, jedna pjesma koja se ubacuje u drugu daleko je manje dosadna i također postavlja savršeno raspoloženje zabave.

7. Spotify na Apple Watchu

Spotify je dostupan i na Android i Apple uređajima, ali do prije nekoliko dana nije postojala namjenska aplikacija Spotify za Appleov sat. Korisnici s aplikacijom Spotify na iPhoneu mogli su reproducirati i mijenjati zapise i prilagođavati glasnoću sa svoje Apple Watch.

Prije nekoliko dana korisnici Applea dobili su namjensku aplikaciju Spotify za Appleov sat što olakšava reprodukciju i kontrolu glazbe s ručnog zgloba. Pokretanje namjenske aplikacije za Apple Watch jedno je od najvećih postignuća za Spotify posljednjih mjeseci.

Sada možete instalirati aplikaciju Spotify izravno iz Apple Watch-a jednako lako kao i na svom pametnom telefonu. Nakon što aplikaciju imate na svom satu, možete je koristiti na mnogo više načina nego što ste mogli bez nje.

Možete reproducirati, preskakati, pauzirati, vraćati naprijed i naprijed pjesama koje se reproduciraju s sata, a također pristupite nedavno reproduciranoj glazbi tako da povučete ulijevo. Također možete dodati glazbu u biblioteku, kao i reproducirati glazbu s sata na bilo koji kompatibilni uređaj. Međutim, 4G funkcionalnost još nije podržana, niti glazbu sprema izvan mreže.

8. Preporučena glazba

Dok svirate pjesmu, ne zaboravite pogledati donji dio zaslona gdje aplikacija predlaže više sličnih lijekova na temelju vašeg ukusa i sklonosti. Preporučena glazbena značajka senzacionalan je način otkrivanja nove glazbe. Samo nemojte početi pjevati glazbu u automobilu (ili bilo gdje drugdje) kao što je to učinila Lila u prosječnoj komediji The Heartbreak Kid!

Završne misli

Što mislite o ovim vrhunskim Spotify savjetima i trikovima? Hoćete li se okoristiti bilo kojim od njih? Mislite li da smo propustili neki Spotifyov hack? Javite nam se u odjeljku za komentare u nastavku.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map