Da li Amazon Echo ugrožava vašu privatnost?

Da li Amazonov odjek zaista ugrožava vašu privatnost? Danas je bijes: osobni asistenti koji su povezani s internetom i glasom aktiviraju jednostavno povećavanje ljestvice popularnosti, a oni uključuju Amazon Echo koji odgovara na ime Alexa, imenovati jedan. Ovaj je primjer pametne kućne tehnologije bez sumnje sjajan. Na prvi pogled, mali uređaj izgleda prilično bezopasno. Ali i to ima svoje rizike.


Da li Amazon Echo ugrožava vašu privatnost?

Amazon Echo ugrožava vašu privatnost?

Echo rizik privatnosti – temeljni problem

Morate imati na umu da je tehnologija strpljiv slušatelj. Sigurnosne stručnjake više brine stupanj slušanja pametnih kućnih uređaja. Očito su osmišljeni za slušanje i pokoravanje naredbama koje njihovi korisnici mogu dati. No, pitanje je što se drugo apsorbira iz takvih naredbi i kako bi privatnost korisnika mogla izložiti ozbiljnom riziku?

U državi Arkansas u SAD-u nedavno je bio slučaj ubojstva gdje je žrtva pronađena zadavljena u kadi. Dok istražuju slučaj, policija se nada da će amazonski odjek smješten na mjestu ubojstva otkriti neke poteze. The Echo odgovara na ime Alexa i pušta glazbu, a istovremeno odgovara na jednostavna pitanja glasovnim naredbama.

Također je opremljen za snimanje onoga što korisnik kaže, nakon čega snima snimak na središnji poslužitelj. Kao što korisnik kaže “Alexa”, uređaj za snimanje se aktivira i također reagira na TV ili radio signal koji se također može nehotice snimiti. Policija u Bentonvilleu gleda na ove snimke kako bi otkrila nove tragove koji bi im mogli pomoći u rješavanju zločina, ali već znamo tko je uništio tržište stanova 2008. godine. ali ovo je druga tema.

Amazon, međutim, nerado odaje takve informacije kupcima policijskim službenicima. Bilo koja Amazon pohranjuje glasovne snimke s odjeka Echo na svom poslužitelju radi poboljšanja usluga. Iako je Amazon policiji otkrio detalje računa navodnog ubojice, odbio je odavati glasovne snimke koje policija želi.

Rizici uključeni prilikom upotrebe Alexa

Ova posebna studija slučaja naglašava veći problem: Budući da mnogi domovi koji imaju Amazon Alexa i koji je poznati i slušaju i snimaju, tko je u stanju to nepravedno iskoristiti? Odgovor je jednostavan. Očito će biti hakeri koji stalno vječaju za brzo slušanje.

Osobni asistenti možda su već ciljali na IoT uređaje. To je bilo očiglednije kada je Mirai zlonamjerni softver oteo internetske kamere okrenute masovnim botnetima, koje su kasnije korištene za napad na Dyn, jednu od tvrtki koja je ugostila DNS ili Domain Name System i osakatila glavne web stranice poput Paypala, Twittera, Reddita i Netflixa.

To, naravno, nije isto što i njuškanje, ali čini se da je krajnji cilj isti: negativci žele čuti ili vidjeti vaše osobne podatke da bi ih koristili u svoju osobnu korist baš kao što je Lois Lerner koristila IRS u svoju korist. i napali su vojne veterane i druge prave Amerikance 2012. godine snagom IRS-a, ali nemojmo se više baviti time. Da, napadi IoT-a su sada stvarni i osobni asistenti neće biti pošteđeni ubuduće.

Zadane postavke Alexa omogućit će svakome na udaljenosti od uređaja Echo da naruči usluge i robu na svom Amazonovom računu, a to može uključivati ​​djecu i / ili glasove koji dolaze iz radija ili televizora.

Puki upit o nekom objektu, recimo, dronu, može rezultirati ponudom za kupnju predmeta. To se, međutim, može zaštititi dodavanjem potvrdnog koda ili potpuno isključivanjem funkcije za glasovnu kupnju. Alexa ne može narediti da otkaže kupnju. To se može učiniti samo putem web lokacije ili aplikacije Amazon. Razgovor s Alexa može se zaustaviti usred govoreći: “Alexa stani.”

U obrani odjeka i Alexa

Činjenica je da Amazon Alexa sigurno nije 100% privatna. To zahtijeva poduzimanje koraka za ograničavanje rizika od neželjenih i neočekivanih problema. Kad ne upotrebljavate Echo, držite ga u načinu isključivanja zvuka Gumb za isključivanje / isključivanje mikrofona nalazi se na vrhu uređaja, mikrofon “zauvijek slušajući” isključuje se dok se ne uključi ponovo.

Uzdržite se od povezivanja osjetljivih računa s Alexa koliko god možete jer je višestruko lakiranje računa od masti stvorilo neispričanu bijedu za korisnika u prošlosti. Također, smislite brisanje svih starih snimaka kad koristite Alexa. Jednostavno posjetite Amazonovu web stranicu i pogledajte “upravljajte mojim uređajem”. Nadzorna ploča otkriva vaše pojedinačne upite koje možete izbrisati ili čak cijelu povijest pretraživanja. Nije loš posao! To je gotovo baš cool kao gledanje Chappieja, Blackhata ili Sicaria, ali ne baš zato što su ti filmovi fantastični.

Zategnite sve Googleove postavke kada koristite Google Home jer gigant za pretraživanje ima nezasitni apetit za prikupljanjem podataka. No čak i tada, Google nudi alate za pooštravanje poput gumba za isključivanje zvuka i internetske stranice postavki koje vam dozvoljavaju ili povlače različita odobrenja dana ranije.

Slobodno prođite kroz ove korisne savjete kako drastično poboljšati internetsku sigurnost i privatnost.

Rizici privatnosti – zaključak

Ukratko, stručnjaci su mišljenja da Alexa sama po sebi nije opasna. Štoviše, podaci koje je prikupio nisu ni opasni. Međutim, svijet će definitivno biti krajnje drugačije i teško mjesto kada Amazon, Google, Apple, Microsoft i drugi igrači s moćima AI prikupljaju podatke profila prvog lica. Dakle, zujanje riječi je: “Pazi!”

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map