Googleov Sensorvault: Noćna mora privatnosti

Sjećate li se gdje ste bili prije gotovo pet godina? Jeste li koristili Android ili iPhone do tog trenutka? Pa, pamćenje bi vam moglo biti nejasno i sve, ali šanse su, Google pamti sve o vašem prošlih lokacija. Navodno je gigant tražilice vođenje kartica na vaše koordinate i možda ih čak dijelite s vladinim agencijama. Poslužitelji na kojima Google pohranjuje točno mjesto gdje se nazivaju Sensorvault. Kada je u pitanju privatnost, to je velika invazija To je uglavnom razlog zašto smo stvorili sljedeći informativni vodič koji propušta više svjetla Googleov Sensorvault.


Googleov Sensorvault - Noćna mora privatnosti

Googleova invazija na privatnost – unutar trezora

Googleov Sensorvault - Google MapsGoogle je to ponovno učinio kada je u pitanju narušavajući privatnost korisnika. Još od 2009. godine, Googleov Sensorvault prikuplja podatke o korisnicima koji ih koriste Android pametni telefoni kao i iPhone i iPad.

Tko god koristi Google Maps i druge Googleove aplikacije podliježe i prikupljanju podataka.

No koliko dugo podaci ostaju u Googleovim shvaćanjima? Pa, prema našoj stručnosti, Google pohranjuje te podatke u neograničeno vrijeme.

Pa, olakšamo našim čitateljima. Baza podataka Sensorvault sakuplja podatke s bilo kojeg uređaja na temelju kula mobitela u blizini Wi-Fi uređaji, GPS signali i, naravno, Bluetooth signalni signali.

Usput, Google ne pohranjuje sve vaše privatne podatke bez pristanka; vjerovatno ste to sebi dozvolili. Većina korisnika interneta ne odvaja vrijeme za čitanje mrežnih pravila o privatnosti, prisiljavaju ih da priđu nekim aplikacijama zahtijeva pristup fotografijama i videozapisima, dok drugi zahtijevaju da omogućiti značajku lokacije.

Google vas je možda tražio da omogućite svoj povijest lokacija, dajući mu besplatan prolaz za pohranu detaljna vremenska linija vaših pokreta. Na kraju će vam biti dostupan kao dio vašeg Google račun na mreži.

To je ono što mi zovemo mreža & Aktivnost u aplikaciji, koja se prikuplja čak i ako ste Povijest lokacija isključeni.

Što je ovdje u riziku i za što se koristi?

Googleov logotip SensorvaultU redu, pa je prihvatljivo da Google može upotrebljavati lokacije i informacije korisnika da ih bolje posluži. Da li im dati blizu rezultati pretraživanja ili preporuke, to je ono što tvrtka navodi.

Google tvrdi da ne dijeli nijedan od podataka prikupljenih sa trećih oglašivača i tvrtki. Ali možete li jamčiti da je to istina? Pa, možemo reći da to možda i nije.

Očigledno, Google to pruža provedba zakona s podacima o podacima vezanim za korisničke račune. Vidite, policijski detektivi sada mogu Googleu izdati potjernicu, nazvanu “kao” “Geofence” ili “obrnuta lokacija” zahtjevi.

Ovi nalozi traže od Googlea da odredi područje u blizini zločina. Nakon toga, Google pogleda na svoje Sensorvaults sadržaj i kopa svaki pojedinačni uređaj koji je bio prisutan u tome mjesto u to vrijeme i daje ga policiji.

Isprva, Google anonimizira račun ID brojevi uređaja dok detektivi prate sve lokacije i obrasce kretanja kako bi provjerili ima li nešto značajno za zločin.

Čim se dužnosnici smanje na nekoliko pojedinaca, Google odustaje od svih potrebnih informacija kako bi ih zaključio, uključujući imena i adrese e-pošte.

Prema Googleu, tehnika nikada nije stvorena kako bi se pomoglo provedbi zakona, ali sigurno jesu zaplijenjena na njemu u vlastitu korist. Nadalje, Google navodi da su samo podaci o lokaciji iz “Povijest lokacije” značajka se može naći unutar Sensorvaulta.

Ona pohranjuje sve ostale prikupljene podatke o lokaciji u programu drugačija baza podataka. Međutim, i to se može iskoristiti s potjernicom, ali barem je puno manje korisno od onoga Sensorvault mogu pružiti.

Incident?

Prije nekog vremena postojao je an Eden Prairie kućna invazija maskiranih lopova u crno. Potrudili su se da prikriju svoje tragove, a prema izvještajima nisu ostavili ništa iza. Međutim, pravi dokazi nisu bili na mjestu zločina, već ni sa kim drugim Google.

Kao sredstvo za uhvatiti lopova istražitelji su dobili Hennepin županijski sudac potpisati a “Obrnuta lokacija” nalog za pretres. Oni su tražili od Googlea da im objasni tačne lokacije mobitela u blizini incidenta, uključujući one unutar prostorija na tržnicama hrane žrtava.

Tehnika je postala vrlo popularna iu različitim gradovima, uključujući Arizona, Sjeverna Karolina, Kalifornija, Florida, Minnesota, Maine i Washington. Ali najistaknutiji je Minnesota, kao i oko njega Prijavljena su 22 slučaja u kratkom vremenu.Obrnuta mapa lokacije

Kako to utječe na vas?

Sve ovisi o perspektivi korisnika ovdje. Svi poštujemo zakon i pridržavamo se njega. Međutim, možda ćete završiti unutra nevolja za nešto što nisi učinio ili nisi ni znao.

Kao što smo spomenuli, Sensorvault će policajcima pružiti sve detalje o policiji uređaji u određenom području gdje se dogodio određeni zločin. Možda ste jedan od tih uređaja.

Da, slažemo se da ova tehnika može identificirati osumnjičene u blizini zločina i pomoć u istrazi. Međutim, ne bismo trebali izostaviti mogućnost da i ona predstavlja rizik pomesti nevine prolaznike u procesu.

Možda ste tamo prisutni ne radeći ništa ili samo šetajući pored mjesta zločina, i odjednom ste osumnjičeni za aktivno zločin. Prema Tereza Nelson, pravni direktor ACLU iz Minnesote:

“Ono što je tako problematično jest da može pobiti potpuno nedužne ljude koji se nalaze na nekom području iz opravdanih razloga i koji se ne bi trebali tretirati kao osumnjičeni.”

Primjer je slučaj u kojem detektivi u predgrađu Phenixa uhapsio skladištara, Jorge Molina, kako je bila na mjestu istraga ubojstva. Pomoću Googleovog Sensorvaulta pratili su sve uređaje koji su se u to vrijeme nalazili na tom području.

Jorge je proveo oko u zatvoru ali pušten je nakon što su istražitelji stekli nove informacije o slučaju. Ovo je savršen primjer za demonstriranje obećanja i opasnosti od korištenja Googleov Sensorvault u istragama.

Ukratko, svaki internetski korisnik trebao bi biti svjestan kako osobne informacije koristi se u više svrhe; nitko od nas nikada nije očekivao.

Presuda: Googleov Sernsorvault mogao bi pomoći u rješavanju zločina, ali može i privesti nevine ljude.

Kongres odgovara

23. travnja, Američki zakonodavci poslali su pismo Sundar Pichaiu (izvršni direktor Googlea) moleći ga da baci malo svjetla na Sensorvault. Članovi Odbor za energetiku i trgovinu SAD-a želio je Google otkriti što točno prikuplja o korisnicima tvrtke, što ona pohranjuje u svojoj bazi podataka i tko može pristupiti informacijama.

Službeni upit poslan je odmah nakon što je New York Times objavio svoje izvješće, u kojem je rečeno da američka agencija za provođenje zakona koristi Googleove podatke korisnika Sensorvault-a na dranet način prikupiti podatke o lokaciji stotina ili tisuća korisnika istovremeno kako bi se identificirali osumnjičeni za zločin.

Razlog tome nije bio samo u pogrešnom prepoznavanju osumnjičenih za zločin na temelju Googleovih podataka. Ne, bili su zabrinuti i zbog činjenice da je Google bio praćenje lokacije od gotovo svakog Android / iPhone vlasnik otkako je značajka Povijesti lokacije ugledala svjetlo.

Odbor doma postavio je niz pitanja koja su dostupna na gornjoj vezi. Ipak, nekoliko ćemo ih ispasti tako da steknete laganu predstavu o tome što pismo sadrži:

Ako Američki zakonodavci želim znati tko je osim toga imao pristup ovoj bazi podataka Googleovi zaposlenici i američka agencija za provođenje zakona, nisi ni ti malo radoznao?

Google Reacts

U pismu koje su poslali američki zakonodavci traži se brifing i odgovor na način na koji se informacije prikupljaju od Googlea koristi i dijeli. Pa, Googleu nije trebalo dugo vremena da odgovori.

Glasnogovornik Googlea dao je izjavu za Media Security Media Group navodeći da je sve ovisi o tome hoće li korisnik omogućiti tu značajku ili ne. Isključeno je prema zadanim postavkama. Evo što je imao reći:

“Dotični se podaci upotrebljavaju za povijest lokacija koji su prema zadanim postavkama isključeni. Ako korisnik odluči da ga uključi, možemo pružiti korisne informacije, poput podataka u stvarnom vremenu kako bismo im pomogli da prebrode promet na putu kući s posla “, rekao je glasnogovornik. “Oni mogu izbrisati podatke povijesti svoje lokacije ili u potpunosti isključiti proizvod u bilo kojem trenutku.”

Što je zaista čudno je da je ovaj glasnogovornik samo detaljnije pojasnio Sensorvault. Ništa o pitanjima u vezi s pitanjem koje je “New York Times” pokrenuo u vezi s korištenjem ove značajke odgovor na pomoć policiji.

Par stvari koje možete učiniti

Do sad, znaš što je Sernsorvault i kako može utjecati na vas, izravno i neizravno. Možda se pitate, što možete učiniti u vezi s tim? Postoji li način oko toga?

Pa, nećemo vas ostaviti da visite Evo nekoliko stvari koje možete učiniti zaštitite svoju privatnost od Googleovog Sensorvaulta:

Provjerite svoju povijest

Da biste riješili određeno pitanje, morate naučiti sve o njemu i u skladu s njim riješiti. Google možda pohranjuje vašu povijest gotovo deset godina. Ali sada, slijedeći korake u nastavku, možete provjerite što je prikupio:

 1. Prvo se prijavite na svoj Gmail račun.
 2. Nakon toga, krenite prema Takeout.Google.com.
 3. Pomičite se prema dolje dok ne pronađete Povijest lokacije.
 4. Možete provjeriti sve što želite preuzeti, ali danas nam je naš glavni fokus Povijest lokacije.
 5. Poništite potvrdu za sve ostalo i uključite Povijest lokacija. Imajte na umu da će podaci Povijesti lokacije biti u računalni kod. Ako ne čitate kôd, odaberite je „JSON” formatu i otvorite datoteku u a uređivač teksta da vidite kako to izgleda. Da biste odabrali format, kliknite na Više formata.Višestruki formati
 6. Zatim odaberite kojom metodom želite primati informacije. Možete koristiti like E-pošta, Drive, OneDrive, Box ili Dropbox.Način isporuke
 7. Slijedite korake na web mjestu i odaberite opcije koje vam najbolje odgovaraju.
 8. Na kraju kliknite na Stvorite izvoz, a podaci su svi vaši.Stvorite izvoz

Deaktiviraj Googleovu povijest lokacija

Dobra stvar je što možete onemogućiti značajku. Međutim, ono što je učinjeno učini se, što znači i sve podatke Google ima na tebi za sada će ostati u trezoru.

Tako, deaktiviranje značajke samo je mjera opreza da se spriječi buduće pohranjivanje podataka. Kasnije ćemo govoriti o tome da se riješimo te povijesti, ali zasad je, evo kako vi onemogućite ili “Pauzirajte” značajku Povijesti lokacija (Kao primjer koristili smo Android):

 1. Na svom Android uređaju idite na postavke, pomaknite se prema dolje i kliknite na Google.Postavke za Android
 2. Na sljedećoj stranici odaberite Upravljajte svojim Google računom.Upravljaj računom
 3. Nakon toga pod Podaci & Personalizacija, Odaberi Povijest lokacije.Povijest lokacije Android
 4. Sada onemogućite Povijest lokacije značajku klikom na točku pokraj nje. Primit ćete način potvrde jer vas upozorava da će zaustavljanje ove značajke ograničiti ili onemogućiti prilagođena iskustva širom Google usluge. Na tebi je. Ako želite nastaviti, kliknite Pauza.Pauziranje povijesti lokacije
 5. Napokon, kad pritisnete Pauza, vaš Povijest lokacije bit će onemogućen dok je ne ručno ponovo aktivirate.Onemogući postavke lokacije

Moramo ponovo to proći da bismo bili sigurni da znate što radite. Uspješno ste onemogućili tu značajku, ali druge Googleove aplikacije mogu pratiti vašu lokaciju čak i ako je isključena.

Prema Ryan Nakashima iz Associated Press:

“Čak i ako je Povijest lokacija pauzirana, neke Googleove aplikacije automatski pohranjuju vremenski označene podatke o lokaciji bez postavljanja pitanja. Na primjer, Google pohranjuje snimku vašeg smjera kada samo otvorite njegovu aplikaciju Karte. Automatska dnevna ažuriranja vremena na Android telefonima otprilike precizno određuju gdje se nalazite. A neka pretraživanja koja nemaju nikakve veze s lokacijom, poput “kolačića od čokoladnog čipsa” ili “dječjih naučnih setova”, odredite vašu preciznu zemljopisnu širinu i dužinu – tačnu u kvadratnom stopalu – i spremite je na svoj Google račun. “

Izbrišite svoje digitalne otiske

U redu, tako da do sada znate kako provjeriti trenutnu povijest lokacija i zabraniti daljnje snimanje. A sada, razgovarajmo o tome kako se možete riješiti prošlosti prije nego što vas počne proganjati u budućnosti.

Srećom, možete izbrišite svoju Povijest lokacija. To je vrlo jednostavan zadatak za napraviti, a evo kako to učiniti:

 1. Prijavite se sa svojim Gmail račun.
 2. Idi preko Googleova stranica vremenske trake.
 3. Na gumbu desno na vašem zaslonu pronaći ćete Ikona prijenosnika (postavke), kliknite na to.Googleov Sensorvault - Postavke vremenske trake
 4. Unutar Odjeljak postavki, pritisni Izbriši svu Povijest lokacija.Googleov Sensorvault - Brisanje povijesti lokacija
 5. Sada će se pojaviti skočni prozor. Sve što trebate učiniti je potvrdite okvir pokraj “Razumijem i želim izbrisati svu Povijest lokacija” i dodirnite Izbriši povijest lokacija.Googleov Sensorvault - Potvrdite brisanje

Ako želite poduzeti dodatne mjere opreza, isključite “Mreža & Aktivnost aplikacije “ također. Prema Googleu, ova značajka štedi vašu aktivnost na bilo čemu Google App ili web mjesto koje koristite, uključujući one povezane s vašom lokacijom.Wen i App aktivnost

Ne mislimo da je ova značajka toliko dobra, ali da budemo sigurni, deaktiviraj. Bolje je nego da se cijelo vrijeme brinete o svojim privatnim podacima.

Koristite virtualnu privatnu mrežu

Uz gore spomenute metode, također biste trebali razmotriti skrivanje vaše IP adrese jer je to jedan od ključnih faktora koje svaka služba / web stranica / vlada može odredite svoju lokaciju kroz.

VPN je najlakši i najučinkovitiji način da se to postigne. Virtualne privatne mreže kriptirajte svoje podatke i odvojite od cyber prijetnji koje bi mogle ciljati vaš uređaj. Oni također ogrnuti svoju IP adresu i zamijenite ga s novim privremenim dok ste povezani s poslužiteljem.

To povećava vašu anonimnost na mreži i zabranjuje bilo koji online entitet praćenje vaših aktivnosti pregledavanja ili utvrđivanje vaše lokacije. Evo kako možete uspostaviti VPN vezu:

 1. Prvi, prijavite se s premium VPN uslugom. Besplatni će vam učiniti više štete nego koristi jer mogu prodati vaše podatke trećim osobama.
 2. Zatim preuzmite aplikaciju na svoj uređaj, pokrenite je i prijavite se sa svojim računom.
 3. Na popisu odaberite bilo koji poslužitelj predstavljen i hit connect.
 4. Pričekajte nekoliko sekundi da se veza uspostavi.
 5. Provjeri ovo IP verifikator da biste vidjeli imate li svoj novi IP ili ne.
 6. Sada ste potpuno anonimni.

Što god napravio, držati se premium VPN pružatelja usluga. To vas može koštati nekoliko novčića, ali na kraju ćete dobiti ono što ste platili u smislu sigurnosti, brzine i anonimnosti.

Ako ne znate svoj put, mi smo pregledali nekoliko najboljih VPN-ova da vam pomognem.

Googleov Sensorvault – završne misli

Unatoč tome što je Google pozivao korisnike da to omoguće Povijest lokacije kad postavljaju određene usluge, sada mogu učiniti nešto u vezi s tim. Kad ste na mreži, Vaša privatnost je sve.

Ne želite vas odvući u policijsku stanicu samo zato što ste se našli u policiji krivo mjesto u pogrešno vrijeme. Sada imate ideju o tome što Googleov Sensorvault radi, kako to radi, i što možete učiniti zaštiti svoju privatnost. Ako imate još pitanja, pošaljite ih u odjeljku za komentare u nastavku.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me