Kako besplatni VPN pružatelji zarađuju?

Svi koji ozbiljno traže internetsku sigurnost dužni su se susresti s raznim pružateljima usluga koje nude sve vrste rješenja. Oni će naići na davatelje koji imaju vlastitu mrežu i druge koji se oslanjaju na poslužitelje trećih strana kako bi olakšali povezivanje svog kupca s Internetom. Tu će biti i davatelji koji nemaju toliko toga za ponuditi u pogledu značajki i drugi koji imaju čitav niz alata koji su na raspolaganju njihovim pretplatnicima. Da bi se VPN tvrtka odlučila ponuditi takve usluge, obično je prethodno napravljeno puno istraživanja koliko će to koštati pružanje usluge i marže dobiti koju će vjerojatno dobiti. To će vjerojatno sjesti i dogovoriti cijenu po kojoj će krajnjim potrošačima ponuditi svoje VPN usluge.


Kako besplatni VPN pružatelji zarađuju?

Kako besplatni VPN pružatelji zarađuju?

Kupci koji traže najjeftinija sredstva za poboljšanje svoje internetske privatnosti obično su vrlo zadovoljni kad god naiđu na oglas dobavljača koji nudi njihovu uslugu besplatno. Uopće ne gube pretplatu na kompaniju zahvaljujući uzbudljivoj perspektivi da će se njihov internetski promet sakriti bez dodatnih troškova. Pri tome obično nemaju ni najmanju ideju o tome kako besplatna usluga može pružiti zaštitu bez ikakvih dodatnih troškova.

Izvođenje VPN usluge košta novac

Da bi osigurao da klijentov promet ostaje privatnim i sigurnim, VPN usluga mora imati internetsku vezu koja može održati velik broj korisnika, kao i širinu pojasa koji je dovoljno velik za smještaj prijenosa podataka koji će se prenositi preko korisnika , Širina pojasa košta mnogo novca, pa bi moglo biti prilično zbunjujuće razmisliti o tome kako je besplatna VPN usluga u stanju podnijeti takav trošak a da ne zatraži novac od bilo kojeg svog pretplatnika.

Besplatni VPN pokusi

Postoji nekoliko legitimnih pružatelja usluga koji dopuštaju svojim korisnicima da besplatno koriste njihove usluge, ali to se događa samo ograničeno vrijeme. To se razdoblje obično naziva probno razdoblje, a njegova je namjera omogućiti potencijalnim kupcima da isprobaju uslugu da vide je li vrijedno cijene koja se traži, bilo što u ponudi. 

Besplatni VPN-ovi potencijalno su nesigurni

Neki pružatelji VPN-a nude dio svoje usluge besplatno. Takvi davatelji obično su označeni kao “Freemium” VPN usluge. U osnovi ne dobivate punu premium VPN uslugu osim ako je ne platite. Kompenzacija znači da bi besplatna VPN aplikacija koju koristite mogla uključivati ​​oglase, ograničenu propusnost, ograničene sklopke poslužitelja i ograničeni broj VPN poslužitelja..

S druge strane, potpuno besplatni pružatelji usluga nude svoje usluge bez ikakvih dodatnih troškova, ali kvaliteta usluge i nije baš dobra kao što biste se nadali. Nakon što se prijavite, vidjet ćete da vaša veza postaje frustrirajuće spora, tako da traje puno više vremena nego što biste bili zadovoljni prilikom prijenosa filmova ili preuzimanja sadržaja. Drugi skup koji dolazi u obliku besplatnih VPN usluga jest činjenica da većinu njih vode cyber-kriminali; sami ljudi koje ste pretplatili na VPN uslugu kako biste ih izbjegli. Oni čine malu promjenu putem oglasa koji dopuštaju pokretanje na njihovoj usluzi, a taj mali prihod koriste za olakšavanje veze (koliko god loše bilo).

Mnogi “besplatni” VPN-ovi čak prodaju vaše osobne podatke, uključujući vašu adresu e-pošte ili čak telefonski broj, trećim stranama. Umjesto da zaštitite svoju internetsku privatnost upotrebom VPN-a, zapravo je ugrožavate. 

Hola, jedna od najpopularnijih svjetskih besplatnih VPN usluga, praktički je bila prodaje propusnost korisnika svima koji žele kupiti. To znači da su svi korisnici Hola pretvoreni u botnete. Dokazano je i da je Hola testirala umetnute oglase u korisničke preglednike.

Hotspot Shield, još jedan “besplatni VPN, uhvaćen je kako prodaje podatke svojih korisnika trećim oglašivačima.

Zašto se odlučiti za plaćenu VPN uslugu

Plaćene VPN usluge nude mnogo veću vrijednost nego što ćete ikada dobiti od besplatnih. To bi, uz činjenicu da na tržištu postoji više nego dovoljno davatelja usluga u raznim cjenovnim okvirima, trebalo biti dovoljno razloga da se prijavite na vjerodostojnu uslugu, a ne da gubite vrijeme na frustriranje uslugama s kojima se zapravo ne biste trebali baviti..

Da bismo vam pomogli da identificirate najbolje VPN davatelje na koje ste se pretplatili, pripremili smo kratki popis od tri za koje smo sigurni da će zadovoljiti većinu vaših sigurnosnih potreba na mreži:

1. ExpressVPN

Mnogi se pružatelji približavaju kvaliteti i zadovoljstvu kupaca nakon što se pretplatite na uslugu poput ExpressVPN. Njihova mreža od oko 1000+ poslužitelja sigurno će vas održavati povezanima sa vašim web lokacijama i kanalima, bez obzira gdje god bili. S korisničkim timom koji je 24/7 na poziv da odgovori na vaša pitanja usluga je najbolji izbor za sve koji se tek upoznaju s VPN-om. Za vjerne pretplatnike koji preporučuju uslugu svojim prijateljima, ExpressVPN nudi obojicu besplatnog mjeseca za obje strane nakon uspješne pretplate. Također vrijedi spomenuti i činjenicu da ExpressVPN nudi svoje usluge po jednom od najviših cijena, tako da biste možda trebali isprobati 30-dnevno jamstvo povrata novca kako biste utvrdili jesu li usluge za vas.

2. NordVPN

NordVPN jedna je od rijetkih usluga koja uistinu nadmašuje sebe u nastojanju da svojim klijentima pruži najveći broj usluga. NordVPN pretplatnici mogu uživati ​​u alatima poput DoubleVPN, Tor nad Onion podrškom i do 5 simultanih veza sve pod jednim računom. Sa sjedištem u Panami sigurno će biti sigurni da niti jedan njihov zapis neće biti objavljen zahvaljujući strogim pravilima o nulti evidentiranju koji nisu imuni na bilo koji oblik zakona o ograničavanju podataka. Njihova mreža poslužitelja je također impresivno velika, a obuhvaća više od 4000 poslužitelja koji su dobro raspoređeni u do 100 glavnih gradova širom svijeta. Omogućuju kupcima da bez dodatnog troška isprobaju njihovu uslugu tri dana.

3. IPVanish

IPVanish je još jedna posebna usluga koja je tijekom vremena stvorila odjeljak vjernih korisnika zahvaljujući kvalitetnim uslugama koje su poznate po pružanju. Kao vrhunsku uslugu, nude više od 40.000 IP adresa na 850 poslužitelja razbacanih u više od 60 zemalja. Oni također nude neograničenu propusnost, nulu zapise, anonimne bujice i neograničeni P2P promet. Njihova je aplikacija također dobro dizajnirana i kompatibilna je s uređajima koji rade na Androidu, Windows-u, Linuxu, Mac-u i iOS-u. Svi novi korisnici koji naiđu na probleme trebali bi se slobodno obratiti njihovoj pouzdanoj korisničkoj službi, jer s njima se mogu kontaktirati u bilo koje doba dana, putem chata ili e-pošte. Svi koji su zainteresirani za njihovu uslugu trebali bi preuzeti svoju 7-dnevnu garanciju povrata novca i vidjeti koliko dobro pružatelj može raditi za njih.

Zaključite kako besplatni VPN-ovi zarađuju svoj novac

Ako niste dovoljno sretni da ste se prijavili na uslugu koja prodaje osobne podatke, poput adrese e-pošte ili čak telefonskog broja trećim osobama, vjerojatno će vas bombardirati tona neželjene e-pošte koju radije ne biste imali u svojoj inbox. Preuzmite kontrolu nad mrežnom sigurnošću tako što se prijavite na vjerodostojni VPN. Tri gore navedena rješenja više su nego sposobna voditi brigu o vašim sigurnosnim potrebama na mreži.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map