Kako izbjeći VPN blokove

U posljednje vrijeme u internetskom se svijetu pojavljuju brojni rizici koji su sve veći, a s povećanom razinom vladinog nadzora nema puno toga što mogu učiniti korisnici koji su posebno zabrinuti zbog svoje privatnosti. Zbog toga smo imali puno pružatelja virtualnih privatnih mreža koji su izradili poboljšane načine zaštite privatnosti korisnika. 


Kako izbjeći VPN blokove

Kako izbjeći VPN blokove

To je zauzvrat naišlo na odgovor raznih vlada kako su blokirali korisnikov pristup takvim uslugama. To je i dalje stalna borba između vlada i pružatelja usluga u mjeri u kojoj su mnogi pružatelji VPN-a krenuli naprijed i osnovali svoje sjedište u zemljama u kojima gotovo da i nema otpora prema njima. Ako se nalazite u zemlji u kojoj VPN blokovi uvijek ometaju vaš pristup sadržaju, morat ćete obratiti puno pažnje na ovaj vodič za pomoć, jer ćemo proučavati neke od metoda koje možete se prijaviti za rad oko VPN cenzure i korištenje Interneta bez ograničenja.

Oblici blokiranja VPN-a

Prije nego što pogledamo što ćete morati učiniti kako biste izbjegli VPN ograničenja, prvo ćemo morati razumjeti metode pomoću kojih se ta ograničenja primjenjuju. Evo što trebate znati:

  1. VPN IP adrese na crnoj listi: Ovo je možda jedan od najčešćih i najlakših načina za blokiranje VPN-a. Streaming kanali poput Netflixa, BBC-a i Hulu-a imaju popis IP adresa koje pripadaju VPN poslužiteljima. U slučaju da pokušate prevariti svoju lokaciju pomoću ovih VPN poslužitelja, a zatim gledate geoblokirani sadržaj, dobit ćete poruku o pogrešci. Iako geoblokirana web lokacija ili aplikacija ne mogu odrediti vašu stvarnu lokaciju, mogu otkriti da koristite VPN te vas stoga blokirati..
  2. Blokiranje web lokacija VPN-a: Ograničavanje pristupa VPN web mjestu znači da korisnici ne mogu preuzeti VPN klijent ili se čak pretplatiti na VPN uslugu. Takvi oblici cenzure Interneta mogu se primijetiti u zemljama poput Kine i UAE.
  3. Pregled dubokih paketa: Ovo je zaista jedan od najnaprednijih oblika blokiranja VPN-a, jer postoji mnogo inspekcije koja ulazi u pakete informacija koje se šalju iz svakog izvora. Pritom, davatelji internetskih usluga mogu znati jesu li podaci koji se prenose šifrirani putem VPN-a i stoga nadalje blokirati uslugu.
  4. IP blokovi: Vaš ISP ima mogućnost postavljanja ograničenja broja IP-ova koji su dodijeljeni vašem uređaju kad god se povežete s Internetom. To znači da ako shvate da vam se stalno mijenja IP adresa, tada vam se može onemogućiti upotreba VPN usluga.
  5. Blokiranje luka: Blokiranje porta je još jedan način putem kojeg pružatelji internetskih usluga mogu ograničiti pristup internetu svim svojim korisnicima koji slučajno koriste VPN. Davatelj internetskih usluga to može učiniti blokiranjem priključka 80, koji se događa kao standardni port za web promet. Vjerodostojni davatelji VPN-a zapravo mogu omogućiti korisnicima da konfiguriraju protokole i portove, pa to ne bi trebalo toliko brinuti.

Rad oko VPN blokova

Postoji mnoštvo metoda koje možete primijeniti da biste zaobišli bilo koji oblik VPN blokade koji je možda postavljen da djeluje protiv vaše veze, mada je problem u tome što ćete možda morati proći kroz sve te rješenja jedno po jedno da biste ih vidjeli koja vam djeluje. Vjerojatno će trebati neko vrijeme da to učinimo, ali dugoročno će to sve vrijediti.

  1. Napravite SSH tunel: Sigurni tuneli Shell pametan su način za spajanje paketa podataka unutar dodatnog sloja enkripcije tako da im je lakše proći kroz VPN blokove bez otkrivanja.
  2. Promijenite VPN portove prometa: Promjena nekih priključaka VPN prometa koje koristite mogla bi biti mnogo dobra jer je vaš davatelj internetskih usluga mogao zapravo staviti blok na vaš standardni port za vezu. Neki povoljniji izbori mogu biti TCP port 80 ili TCP port 443
  3. Koristite SSL / TLS tunel: Tuneli sigurnog utičničkog sloja (SSL) mogu se koristiti za dodavanje enkripcijskog sloja na vašu VPN vezu, a to na kraju maskira činjenicu da koristite VPN.
  4. Korištenje sjenila: Popularna u Rusiji, Iranu, Kini i na Bliskom Istoku, SOCKS5 Proxy je druga metoda putem koje se podaci šalju kroz tunel koji je zaštićen vatrozidom.
  1. Korištenje Tor: Nakon što preuzmete Tor preglednik, svoj ćete promet moći pretvoriti u dobro šifrirane podatke koji se prenose putem velike mreže poslužitelja što dovodi do internetske veze koja funkcionira oko većine VPN blokova i osigurava vam da ostanete anoniman.

Najbolji VPN-ovi za rad oko VPN blokova

Uz mnoštvo gore opisanih rješenja, morat ćete se pretplatiti na prilično pristojnu VPN mrežu ako se želite izvući iz bilo koje taktike koju vaš davatelj internetskih usluga može upotrijebiti protiv vas. Ispod imamo kratak sažetak usluge koju biste trebali očekivati ​​od nekih najboljih VPN davatelja u industriji:

1. ExpressVPN – naša glavna preporuka

ExpressVPN nadaleko je poznat kao jedan od najpouzdanijih pružatelja usluga na koji se mogu pretplatiti, uglavnom zbog svog kalibra kvalitete usluge, kao i zbog svog pouzdanog tima predstavnika službe za korisnike. Njihova sigurnost također je vojnog stupnja, a omogućava 256-bitnu AES enkripciju svim svojim korisnicima. Tu je i zaštita od bilo kakvih DNS propuštanja, nulta evidentiranja prometa i korisničke podrške 24 sata dnevno. Za korisnike sustava Windows, Mac, Android i Linux dostupan je softver, kao i za korisnike nema ograničenja propusne širine.

2. IPVanish

Sa uspostavljenom mrežom od oko 850 poslužitelja u više od 60 različitih zemalja, IPVanish dobro je u mogućnosti osigurati pristup raznim web lokacijama s ograničenjima & kanala. Njihov 256-bitni AES sigurnosni protokol također osigurava optimalnu sigurnost. Tu je i DNS zaštita od propuštanja i automatizirana sklopka za uklanjanje i nulta tolerancija bez evidentiranja.

3. NordVPN

NordVPN ima mnoštvo značajki za uslugu zbog kojih se izdvaja u usporedbi s mnogim drugim uslugama na tržištu. Kapacitet do 6 simultanih korisnika jedan je od najvećih, a sa sjedištem u Panami znači da na njega ne vrijede zakoni o zadržavanju podataka ako su nadležni. Njihovi poslužitelji omogućavaju dvostruko VPN šifriranje, a njihova posvećena IP usluga za dijeljenje datoteka P2P i preuzimanje torrenta čine je jednom od najboljih VPN usluga na tržištu..

4. VyprVPN

VyprVPN posebno je poznata po tome što posjeduje svih svojih 700 poslužitelja, a to stvarno olakšava kontrolu nad onim što se događa unutar te mreže. Njihov Chameleon protokol također je poznat po tome što blokira bilo kakve postupke dubokog pregleda paketa, omogućavajući korisnicima pristup čak i najstrožim firewallima u Kini. Ovo je savršena opcija ako želite obraditi bilo koji oblik prigušivanja internetskih usluga i spriječiti bilo kakve smetnje u vezi..

Kako raditi oko VPN blokova – zaključak

Obilaženje VPN blokova ne bi vas trebalo toliko brinuti ako nastavite primjenjivati ​​savjete koje smo pregledali u ovom vodiču, a također ste tražili vjerodostojnu VPN uslugu. Ako imate bilo kakva pitanja koja biste nam željeli postaviti u vezi s ovim vodičem, slobodno ih postavite u odjeljak za komentare u nastavku. Sigurno ćemo vam se obratiti.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me