Kako preuzeti YouTube videozapise – Korak po korak

YouTube zapravo ne treba uvod; svi i njihove majke barem su nekoliko puta u životu koristile internetsku stranicu za dijeljenje videozapisa. Ponekad želite imati mogućnost pregledavanja svojih omiljenih videozapisa čak i ako niste povezani s mrežom. U ovom ćemo vam vodiču pokazati kako preuzeti videozapise s YouTubea na PC, Android, iPhone, iPad ili Mac, sigurno koristeći web stranice, aplikacije i proširenja preglednika. 


Preuzmite YouTube videozapise - vodič

YouTubeov logotip

Oprez: stvari koje treba imati na umu

Nisu svi videozapisi na YouTubeu dostupni za legalno preuzimanje. Ako pročitate Googleove Uvjete pružanja usluge za YouTube, vidjet ćete sljedeću poruku:

Nećete preuzimati nijedan sadržaj osim ako na usluzi za taj sadržaj ne vidite vezu za preuzimanje ili sličnu vezu koju YouTube prikazuje

Drugim riječima, ako vam YouTube to izričito ne dopušta, preuzimanje videozapisa s YouTubea može biti ilegalno.

To ima smisla, mnogi tvorci sadržaja oslanjaju se na YouTube kako bi zaradili svoje videozapise. Ako sadržaj preuzmete ilegalno, imat ćete novac iz njihovih i Googleovih ruku. Ovaj je vodič izričito namijenjen YouTube videozapisima koji se mogu legalno preuzeti. VPN Guru ne odobrava nijedno nezakonito preuzimanje ili aktivnosti i toplo vam preporučuje da poštujete YouTubeove Uvjete pružanja usluge.

Sada kada znate kojih ograničenja morate poštivati ​​pri preuzimanju YouTube videozapisa, razgovarajmo o tome kako sljedeći možete preuzeti videozapise.

Preuzmite YouTube videozapise putem web stranica

Postoji mnoštvo web stranica za koje se tvrdi da vam pomažu u preuzimanju videozapisa s YouTubea (a potom i nekih), ali ne može im se vjerovati svima. Od skrivenog zlonamjernog softvera do pop-up oglasa sve do skupa, traženje pouzdanog web mjesta koje će vam pomoći pri preuzimanju nije lako. Zbog toga predlažemo korištenje sljedećih web lokacija.

UPOZORENJE: Većina web stranica koja vam pomažu u preuzimanju videozapisa s drugih platformi NISU zaštićeni HTTPS. Ovo bi moglo biti vrlo opasno. Uvijek se uvjerite da ste potpuno zaštićeni prije nego što pristupite bilo kojem pomoćnom web mjestu. Najsigurniji način da to učinite je pomoću VPN-a.

YoutubeMonkey.com

Jedna od najpoznatijih web stranica za preuzimanje Youtube videa je YoutubeMonkey. Postoje dva načina na koja možete skinuti videozapise s YoutubeMonkey-a.

1. metoda: 

 1. Idite na YouTube i učitajte videozapis koji želite preuzeti.
 2. Kopirajte URL videozapisa.
 3. Idite na YoutubeMonkey i zalijepite URL kao što je on u uređaj za preuzimanje.
 4. Pritisnite “Preuzmi”. Dobit ćete popis datoteka za preuzimanje.
 5. Odaberite datoteku koja najbolje odgovara vašim specifikacijama (video / mp4, video / webm, audio / mp4 itd.) Možete čak i odabrati preuzimanje na temelju veličine.

2. metoda: 

 1. Idite na YouTube i učitajte videozapis koji želite preuzeti.
 2. Kopirajte URL videozapisa.
 3. Idite na YoutubeMonkey i zalijepite URL u uređaj za preuzimanje.
 4. dodajte riječ “majmun” nakon što na “youtube.com” > „Youtubemonkey.com”
 5. Pritisnite “Preuzmi”. Dobit ćete selektivniji popis datoteka za preuzimanje.
 6. Odaberite datoteku koja najbolje odgovara vašim specifikacijama.

Internet Downloader videozapisa

Druga web stranica koja vam može pomoći pri preuzimanju videozapisa s YouTubea (i mnogih drugih web mjesta također) je Online Video Downloader. Ova web lokacija ima vrlo jednostavan način preuzimanja, evo što morate učiniti:

 1. Posjetite YouTube i preuzmite URL videozapisa koji želite preuzeti.
 2. Otvorite Online Downloader videozapisa i zalijepite URL u okvir URL-a.
 3. Dobit ćete popis “Dostupnih veza” i “Ostale veze za preuzimanje” (za mobilne korisnike).
 4. Odaberite vezu koja će vam odgovarati.
 5. kliknite crvenu ikonu za preuzimanje s desne strane veze.

QDownloader

QDownloader je siguran program za preuzimanje video zapisa koji vam može pomoći pri preuzimanju videozapisa s YouTubea, Facebooka, Instagrama i Twittera. Zapravo, QDownloader može preuzeti linkove s preko 800 podržanih web mjesta, koje možete provjeriti ovdje. Da biste skinuli YouTube videozapise s QDownloader-a, morate:

 1. Idite na Youtube i kopirajte URL videozapisa koji želite preuzeti.
 2. Zalijepite ga u URL-ov QDownloader. Kliknite “Preuzmi”.
 3. Dobit ćete dugačak popis veza koje možete preuzeti iz pripadnosti sljedećim 3 kategorije: “Preuzmite videozapis bez zvuka”, “Preuzmite samo audio” i “Preuzmite videozapis sa zvukom”.
 4. Odaberite preuzimanje koje želite i desnom tipkom miša kliknite gumb za preuzimanje.
 5. Odaberite opciju “Spremi / preuzmi”.
 6. Odaberite datoteku u koju želite da se preuzimanje spremi.
 7. Kliknite na “preuzimanje”.

QDownloader vam također daje mogućnosti pretvorbe video zapisa u MP3 datoteku.

Preuzmite YouTube videozapise putem aplikacija

Ako ne želite riskirati da biste preuzeli svoje web mjesto, postoji mnogo softverskih opcija koje možete koristiti. Softver možete preuzeti na svoje računalo, a zatim pomoću namjenske aplikacije preuzeti YouTube videozapise. Evo nekoliko sjajnih aplikacija pomoću kojih možete preuzeti YouTube videozapise:

4k Video Downloader

Ne dozvolite da vas ime zavara, 4K Video Downloader softver je koji nudi nevjerojatnu svestranost. Ovaj softver vam omogućuje:

 • Preuzmite popise i kanale za reprodukciju na YouTubeu MP4, MKW, M4A, MP3, FLV, i 3GP.
 • Preuzmite napomene i titlove s YouTube videozapisa u .srt formatu.
 • Umetnite videozapise HD 1080p, HD 720p, 4K, i 8K.
 • Preuzmite videozapise i pjesme izravno na iTunes.
 • Preuzmite videozapise u 3D formatu.
 • Proxy putem aplikacije koji vam omogućuje preuzimanje videozapisa koji su blokirani u vašoj zemlji.

4K video Downloader radi na Mac, Windows i Linux operativnim sustavima.

VLC

Tko nije koristio VLC media player? To je jedan od najpoznatijih medijskih playera na planeti. Također ima prilično cool značajku preuzimanja videozapisa koja je, tako rečeno, skrivena od nepoznatog oka. Budući da to nije značajka koja se jako oglašava, evo kako ići na preuzimanje videozapisa s YouTubea putem VLC-a:

 1. Na YouTubeu pronađite videozapis koji želite preuzeti i kopirajte URL.
 2. Ići media > Otvori mrežni tok u VLC-u
 3. Zalijepite URL u okvir i kliknite reproduciraj.
 4. Ići alat i kliknite na Informacije o kodeku.
 5. Desnom tipkom miša kliknite i odaberite sav tekst u okviru pod naslovom Mjesto.
 6. Otvorite stranicu preglednika i zalijepite ono što ste kopirali u adresnu traku. Datoteka će se tada otvoriti na YouTubeovim poslužiteljima.
 7. Desnom tipkom miša kliknite videozapis i odaberite Spremite video kao
 8. Odaberite format u koji želite spremiti i odredište preuzimanja.

Preuzmite YouTube videozapise putem proširenja preglednika

Druga opcija koju možete koristiti umjesto web stranice ili softvera je proširenje preglednika. Moram vas upozoriti, nemojte koristiti krom, proširenja na kromu za YouTube uređaje za preuzimanje videozapisa više predstavljaju bol nego olakšanje. Ovdje je najbolje proširenje preglednika koje možete upotrijebiti za preuzimanje YouTube videozapisa:

Video DownloadHelper

Video DownloadHelper je proširenje za preglednik koji vam pomaže da preuzmete videozapise s bilo koje web stranice.

Kada instalirate proširenje, vidjet ćete mali gumb u gornjem desnom kutu adresne trake preglednika. Ako dođete na neku stranicu s videozapisom, gumb će vam prikazati obavijest i možete je kliknuti da biste dobili opcije za preuzimanje svojih videozapisa. Samo odaberite onaj koji vam najbolje odgovara!

Ovo je proširenje dostupno na Firefox i Krom. Opet predlažem da se pridržavate FireFoxa ako želite preuzeti videozapise s YouTubea.

Kako preuzeti YouTube videozapise – završne misli

I tu ste, kako preuzeti videozapise s YouTubea pomoću web stranica, softvera / aplikacija i proširenja preglednika. Ne zaboravite da poštujete YouTubeov TOS kada preuzimate videozapise s giganta za dijeljenje videozapisa. Javite mi što mislite o tim uslugama u komentarima ispod i recite mi koje metode više volite.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me