Kako prevarati svoju lokaciju na mreži

Kako spojiti lokaciju s interneta na PC-u, Mac-u, Androidu, iPhone-u, iPadu i ostale uređaje? Trenutno najtoplija rasprava na internetu je koliko praćenja treba dopustiti? Ono što je najvažnije, koliko je praćenje legalno? Ima li korisnik aplikacija na svom mjestu da li ih prate internetski davatelji internetskih usluga i druge internetske agencije ili samo pretpostavljamo da smo mi naklonjeni njihovim hirovima i maštarijama? Očiti odgovor je ne. Svoju lokaciju na mreži ne morate otkrivati ​​SVE vrijeme. Zapravo, vaše je osnovno pravo na privatnost pustiti samo one ljude koji se nalaze u vašoj lokaciji i koje smatrate vrijednima. To znači samo vaši prijatelji i obitelj.


Kako prevarati svoju lokaciju na mreži

Kako prevarati svoju lokaciju na mreži

Stalno vas prate na mreži

Međutim, s kolačićima, tajnim praćenjem i mnoštvom drugog softvera koji su oživljeni kako bi otkrili svoje najintimnije detalje svima koji su spremni platiti kako bi ih dobili, pametno je barem znati kako prikriti svoju lokaciju. Pod uvjetom da je u nekim slučajevima geo lociranje vrlo korisno. Kao kad se izgubite i koristite Google karte kako biste pronašli povratni put ili pronašli najbliži restoran ili trgovinu. Unatoč tome, geo-praćenje može predstavljati smetnju kada vas bombardiraju oglasi lokalnih trgovaca ili kad, ako živite u Kini ili Rusiji, dođete do mjesta koje nudi krijumčarenje.

Kako prevarati svoju lokaciju na mreži

Vrlo je važno znati kako zaštititi svoje podatke o lokaciji. Web lokacije koje posjećujete i aplikacije koje uglavnom upotrebljavate za određivanje lokacije: dvije javne IP adrese i GPS podaci. Evo nekoliko načina na koji možete biti sigurni da vaša lokacija i svakodnevna putovanja nisu javna saznanja:

VPN

VPN-ovi su krajnja sigurnost u cyber-sigurnosti. Oni pružaju najbolje značajke za one koji traže sigurno korištenje interneta i doslovno su neprocjenjive kada razmatraju sadržaje koje pružaju. Možete maskirati lokaciju u stvarnom vremenu, koristiti alt poslužitelj, gledati stvari ograničene u vašoj regiji i držati skrivenu od drugih. VPN aplikacije kompatibilne su s Windows PC-om, Mac-om, Androidom, iOS-om i FireStickom. Možete čak i postaviti VPN vezu izravno na usmjerivač ako je kompatibilna.

Da biste mogli upotrebljavati VPN da lažira svoju internetsku lokaciju, prvo se morate prijaviti kod davatelja VPN usluga. Kao i sve ostalo što možete kupiti na mreži, postoje i dobri VPN-ovi i zli. U smislu najboljih VPN usluga koje možete koristiti za obmanjivanje svoje geo-lokacije, ExpressVPN je točno na vrhu. Evo najboljih VPN-ova od 2018. godine.

Da bi lažiranje vaše mrežne lokacije pomoću VPN-a, slijedite ove upute:

  1. Prvo se prijavite s VPN-om s gornjeg popisa.
  2. Zatim preuzmite i instalirajte njihovu VPN aplikaciju na svoj PC, Mac, Android ili iOS uređaj.
  3. Pokrenite aplikaciju i prijavite se.
  4. Unutar aplikacije spojite se na VPN poslužitelj.

Vaša stvarno IP adresa sada će biti skrivena. Sve aplikacije i web mjesta koja posjetite umjesto toga vidjet će samo javnu IP adresu VPN poslužitelja na koji ste sada povezani.

Isključite praćenje na svojim mobilnim preglednicima i aplikacijama

Mnogi preglednici i aplikacije koriste geo-praćenje da bi poboljšali iskustvo svog kupca. Ali možete ih isključiti jednostavnim odlaskom na postavke i isključivanjem usluga temeljenih na lokaciji. Također možete odabrati opcije “ne prati” iz svog preglednika. Problem s tim je, međutim, što ćete moći pristupiti samo ograničenom broju poslužitelja i web lokacija s hostom. To u isto vrijeme neće ništa maskirati vašu IP adresu i samim tim vašu stvarnu lokaciju. Ali to je barem korak prema manjem geo-praćenju.

TOR

Svi koji znaju bilo šta o mrežnoj sigurnosti i zabrinuti su za nju, koriste TOR. Ovaj preglednik omogućuje vam anonimno povezivanje s mrežom prilikom slanja ili primanja podataka. Međutim, to neće spriječiti kompanije da znaju vašu lokaciju, jer će im vaša IP adresa i dalje biti vidljiva. U stvari, tijela vlasti često izričito prate IP adrese na kojima se izvršava TOR kako bi se osiguralo da se ne koriste za ilegalne stvari.

Uvijek koristite HTTPS

Ako nemate privatnosti, onda kad god posjetite web stranicu na mreži, provjerite je li na kraju HTTP-a na adresi web mjesta “S”. Na taj ćete način osigurati da vaša veza bude zaštićena SSL ili Secure Socket Layer. Ovo je najosnovnija vrsta mrežne sigurnosti, ali ona je ipak važna.

Upotrijebite aplikacije za praćenje

Ti su alati korisni za privatnost i sigurnost na osnovnoj razini. Oni će spriječiti da vas nasumična mjesta koja posjetite ne prate. Međutim, oni su lako zaobići iskusne hakere i internetske prijatelje. Iako su možda dobra svakodnevna opcija, definitivno se ne mogu oslanjati na njih sa zatvorenim očima.

Onemogući WebRTC

RTC ili konfiguracija u stvarnom vremenu odnose se na informacije koje se pružaju svima koji ga traže s vašeg mrežnog poslužitelja. To znači da ANYBODY može pratiti vašu IP adresu. Međutim, i ovaj se problem lako otkloni instalacijom pravih aplikacija. Android trgovina trgovina može vam pružiti mnoge takve aplikacije. Ako koristite preglednik Firefox, tada to možete onemogućiti izravno iz postavki konfiguracije.

Društveni mediji

Social Media ekvivalent je lokalnog seoskog kluba 21. stoljeća. To je mjesto na kojem se možete družiti i naći istomišljenike bez obzira na granice ili političke granice. Međutim, čini vas podložnima mnoštvu grabežljivaca koji samo čekaju da odbacite svoj gard. U pravilu, NIKADA nikome ne dajte nikakve osobne podatke, osim ako nemate dobar razlog da im vjerujete. Označavanje prijatelja slikama iz lokalnog restorana ili vodenog parka moglo bi izgledati zabavno, ali otkriva vašu lokaciju i lokaciju onih koji su svi povezani s vama, što sve dovodi u potencijalnu opasnost. Isključite značajke automatskog praćenja svojih aplikacija na društvenim mrežama i provjerite jesu li vaši postovi dostupni samo odobrenim osobama.

virtualna

Virtualni strojevi ili VM odlični su za osiguravanje da zlonamjerni agenti ne uđu u tok podataka na vašem mobilnom, prijenosnom i ostalim uređajima. U osnovi, VM će vam omogućiti otvaranje datoteka s nekog drugog vašeg poslužitelja. Na taj način učinkovito dezinformiše bilo koji potencijalni izvidnik za vašu stvarnu lokaciju. Iako pomalo zamorna, ova je metoda idealna kad znate da se vaša cyber aktivnost promatra.

Kako zavaravati svoju internetsku lokaciju – završite

Ako vam je stalo do vaše sigurnosti i ne želite da itko vodi kartice na vašoj lokaciji, svakako slijedite gore navedene metode.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me