Kako promijeniti svoju IP adresu na Mozilla FireFoxu

Ako ste stalni korisnik interneta, vjerovatno ste milijun puta čuli pojam “IP adresa”. Svaki sudionik interneta mora imati IP adresu da bi se mogao povezati s njim. S druge strane, većina korisnika radije koristi Mozilla Firefox za pregledavanje. Međutim, mogu se iznenada pojaviti neka ograničenja i moguće internetske prijetnje. Zato je sakrivanje IP-a savršeno rješenje. Saznajte kako to učiniti u ovom vodiču.

Kako sakriti svoju IP adresu na Firefoxu

Kako sakriti svoju IP adresu na Firefoxu

IP adresa 101

Koji god uređaj ili bilo koji sustav koristite ima određenu (jedinstvenu) IP adresu. Ovaj je IP dodijeljen tom stroju i samo tom. Drugim riječima, na vašoj kućnoj mreži vaše računalo, Mac, iPhone, Android ili čak pisač imaju različite IP adrese.

IP adrese su podaci u brojevima. Oni ističu mjesto sustava koji ih drži. Problem je u tome što svatko tko uhvati vaš IP može točno odrediti vašu fizičku lokaciju.


Dopustite mi da objasnim kako funkcioniraju IP adrese na Mozilla i drugim aplikacijama za pregledavanje. Recimo da želite posjetiti Googleovu službenu web stranicu. Otvorite preglednik Firefox i unesete URL koji je svima poznat pod nazivom (www.google.com). Međutim, u virtualnom svijetu interneta to ne znači ništa. IP adrese su jezik web mjesta.

Vaš se URL šalje na DNS poslužitelj i zatim prevodi u brojeve. Ove su znamenke IP adresa potrebna pregledniku da bi shvatio da je Googleova web stranica stranica koju želite posjetiti. Samo naprijed, isprobajte sami. Unesite (172.217.24.238) i odmah ćete biti preusmjereni na Google. Zapravo je zabavno.

Kako sakriti svoju IP adresu pomoću Mozilla Firefox

Prvo, morate znati da je samostalno promijeniti ili sakriti svoju IP adresu. Zaglavili ste u tome što vam ISP nameće onog trenutka kada se pretplatite na njihove usluge. Međutim, ovo postoji zaobilazno jer VPN-ovi sada postoje u našem internetskom svijetu.

VPN preusmjerava vaš internetski promet putem jednog od njegovih udaljenih poslužitelja u desecima zemalja širom svijeta. Jednom kada pritisnete gumb za povezivanje, vaši će se podaci šifrirati i IP adresa maskirati. Tada ćete preuzeti važeću IP adresu u regiji s kojom ste povezani dok skrivate izvornu.

Bez dodatnog divota, na Mozilla Firefox možete maskirati svoj IP:

  1. Prvo, iskoristite ovo IP Checker da vidite koji je vaš izvorni IP. Sjedište sam u SAD-u i ovo je moje.US IP adresa
  2. Prijavite se kod pružatelja VPN-a. koristim ExpressVPN i toplo se preporučuje.
  3. Preuzmite i instalirajte VPN aplikaciju na svoj uređaj.Izbor platforme
  4. Prijavite se i povežite se s poslužiteljem.Spajanje na poslužitelj
  5. Nakon povezivanja, vaš VPN će vas obavijestiti.povezan
  6. Dvaput provjerite novu IP adresu koristeći istu IP identifikator kao prije.IP promijenjen
  7. Napokon, vaš je IP skriven i imate novi.

Imajte na umu da se možete vratiti na vlastitu IP adresu ako prekinete VPN vezu. Kao gornji primjer koristio sam vlastiti VPN dobavljač. Ako vam se čini da niste na istoj stranici kao i ja, pogledajte ovaj popis najboljih VPN-ova za Firefox u tablici ispod.

Zašto skrivati ​​svoju IP adresu na Mozilla Firefoxu?

Mnoštvo okolnosti zahtijeva maskiranje vaše IP adrese. Bez obzira jeste li netko tko želi pristup geoblokiranim web lokacijama, negirati zabrane IP-a ili ostati anoniman, sve je to moguće nakon što ste povezani na VPN poslužitelj. Možda biste to najprije trebali znati. Neki davatelji VPN-a kao što su NordVPN i ExpressVPN ponudite besplatna proširenja za preglednik Mozilla Firefox. Na taj se način stalni korisnici lakše i jednostavnije upravljaju. Uz to rečeno, evo zašto trebate maskirati svoju IP adresu:

Pregledajte anonimno

Svaki put kada idete na mrežu, postoji rizik da bi netko mogao gledati svaki vaš potez. Ne mislim samo na hakere i cyber kriminalce. Čak i vaš davatelj internetskih usluga ima naviku to raditi svakodnevno. Ipak, ako koristite VPN, možete prikriti masku svoje IP adrese i anonimizirati svoj internetski pristup.

Ovaj kriterij uglavnom koriste blogeri koji vole zadržati svoj identitet skrivenim u slučaju da im blogovi dođu u nevolju. Drugim riječima, neke zemlje nameću visoka ograničenja na sadržaj koji objavljujete na društvenim medijima, blogovima, mrežnim aplikacijama i mnogim drugim. Možda čak budete kažnjeni zbog onoga što izgovarate.

Oni mogu odrediti vašu lokaciju putem vaše IP adrese. Međutim, ako je skriveno, onda je nemoguće precizno odrediti gdje se nalazi. Čak ni vaš davatelj internetskih usluga više ne može špijunirati vaše aktivnosti pregledavanja. Još jedna stvar, sa skrivenim IP-om, definitivno možete izbjeći prigušivanje interneta svog davatelja internetskih usluga. Uživajte u najboljoj neprekinutoj internetskoj vezi.

Zaobići regionalna ograničenja

Usluge strujanja u cijelom svijetu ekskluzivne su za određene regije. Na primjer, najveća knjižnica Netflixa dostupna je samo u Sjedinjenim Državama, dok je BBC iPlayer kanal samo za UK..

Te platforme zaviruju u vašu IP adresu u trenutku kad pokušate pogledati njihov sadržaj. Na taj način oni određuju vašu lokaciju. Ako ste autsajder, bit ćete blokirani gotovo odmah ili će vam dati mali ukus prije nego što vas prekinu s porukom pogreške..

Pomoću VPN-a možete krivotvoriti internetsku lokaciju i čini se da pregledavate negdje drugdje. U suštini, kada se povežete s poslužiteljem u određenoj zemlji, sakriti ćete vlastitu IP adresu i preuzeti novu u toj regiji. Kao rezultat, sada možete pristupiti kanalima dostupnim na tom području jer sada imate važeću IP adresu. Vrlo je jednostavno i već znate kako to učiniti.

Kako maskirati svoju IP adresu – završne misli

Vrlo nam je u interesu osigurati da nijedni pogrešnici nikada ne dobiju ruku na tako važnom identifikatoru kao što je naša IP adresa. Štoviše, sigurnost više nije jedini problem jer su stupila geo-ograničenja. Kada maskirate svoju IP adresu, možete slobodno surfati internetom, a da ne morate stalno gledati preko ramena. A da i ne spominjemo da ćete izbjeći ta ograničenja lokalnog TV-a pristupanjem desecima kanala u inozemstvu. Pa što čekaš? Nabavite VPN i uživajte u Internetu u najvećoj.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me