Kako sigurno razgovarati na mreži s VPN-om

Internet pruža toliko avenija putem kojih ljudi mogu razgovarati i upoznavati se putem interneta. Dostupni alati omogućuju vam komunikaciju s ljudima koji su smješteni bilo gdje u cijelom svijetu, a možete birati između video poziva, slanja SMS-ova ili glasovnog poziva. Do sada, najpopularnija platforma za razmjenu poruka je Whatsapp, a s rastućom potrebom za privatnošću među korisnicima uveden je niz metoda koje pomažu u zaštiti podataka korisnika. Korisnici Whatsappa sada mogu uzdahnuti s olakšanjem nakon što je usluga uvela završenje šifriranja kao sigurnosne mjere za sprječavanje bilo kojeg oblika presretanja trećih strana. To znači da će vaši razgovori na Whatsappu sada biti zaštićeni od bilo kojeg oblika presretanja, a vaša će povijest poruka biti dostupna samo vama i osobi s kojom razgovarate. Ipak, postoji mnogo dodatnih koraka koje možete poduzeti kako biste svoje internetsko razgovaranje učinili sigurnijim, privatnijim i anonimnijim.


Kako sigurno razgovarati na mreži s VPN-om

Kako sigurno razgovarati na mreži s VPN-om

Potencijalne prijetnje prilikom chatanja na mreži

Evo nekoliko potencijalnih prijetnji koje biste trebali znati o tome kako biste izbjegli bilo kakvu povredu sigurnosti čak i prilikom upotrebe drugih klijenata za razmjenu poruka:

  • Web zlonamjerni softver: možda ste naišli na zlonamjerne veze koje su vam poslane putem neželjenih kontakata ili profila. Ako kliknete na njih, oni bi vas mogli usmjeriti na mjesto okuženo virusom, koje pruža prolaz kroz koji se vaš uređaj zarazi virusom. Kliknite kroz takve veze.
  • Postavke privatnosti Zaobilazeći: Iako svoj status Whatsapp postavite na privatne, zlonamjerni korisnici i dalje mogu vidjeti vaš status, sliku profila ili čak poruke putem aplikacije poznate kao WhatsSpy Public.
  • Poruke o padu: Postoji vrsta poruke koja se može poslati klijentima koja nakon direktnog otvaranja može rezultirati padom vaše aplikacije. Ova vrsta poruka obično je u rasponu od 2 KB do 7 MB i često će vas prisiliti da ponovno pokrenete uređaj. Isti učinak imaju i na grupe, jer ako je takva poruka poslana grupi, tada se svi članovi grupe suočavaju s istom sudbinom.

Kao što vidite, postoje razne prijetnje kojima su izloženi korisnici koji nisu poduzeli bilo kakve mjere da se zaštite, a štete koje nastaju realizacijom tih prijetnji ponekad mogu biti nepovratne..

VPN radi zaštite vašeg mrežnog chatanja

Ako želite u potpunosti izbjeći bilo kakve šanse da vaš klijent za razmjenu poruka bude presretnut bilo kojim od ovih napada, upotreba VPN usluge mogla bi biti jedina stvar koja bi vas mogla jednostavno zaštititi. Zaštita vaše internetske veze putem VPN usluge omogućava vam da spriječite bilo kakve smetnje od treće strane.

Imati VPN također znači maskirati vašu stvarnu IP adresu i koristiti virtualnu onu koja vam je dodijelio vaš pružatelj usluga. To će vam omogućiti da odaberete bilo koju zemlju s kojom želite da se povezuje i, kao rezultat, moći ćete sigurno pristupiti svom klijentu za razmjenu poruka čak i u zemljama koje zabranjuju njegovu upotrebu..

Najbolji VPN-ovi za sigurno online razgovaranje

U ovom ćemo pregledu pogledati 4 VPN usluge na koje biste se trebali osloniti ako se želite zaštititi svoju vezu i izbjeći sve prijetnje i napade kojima bi obični korisnici bili podvrgnuti:

1. ExpressVPN

ExpressVPN stoji na vrhu paketa ako tražite najboljeg pružatelja usluga na tržištu. Razina sigurnosti koju nudi ova usluga vrhunski je dosegnuta, a korisnici također imaju koristi od neograničene propusnosti i neograničenog prebacivanja poslužitelja. Brzine koje pruža usluga također ne smiju postizati, s poslužiteljima sa sjedištem u više od 87 zemalja i timom za korisnike koji su vam uvijek spremni pomoći s bilo kojim problemom ili problemom s kojim se susrećete. Pomoću ExpressVPN-a korisnici će moći prijaviti maksimalno tri uređaja, a sa značajkama poput automatskog prekidača za ubijanje ništa više nikada neće dovesti uslugu u kompromitirajuću situaciju. Ako mislite da bi ovo moglo biti najbolje za vas, možete isprobati 30-dnevnu garanciju povrata novca.

2. IPVanish

IPVanish na drugom je mjestu po sadržaju svojih 850 brzih servera, prisutnih u više od 60 zemalja. To omogućuje pristup raznim web-lokacijama i kanalima koji su blokirani geo na bilo kojem mjestu na svijetu. Pretplatnici mogu imati koristi od njegove SHA-256 bitne usluge provjere autentičnosti, kao i njegove 256-bitne AES enkripcije. Usluga također osigurava da nitko od podataka njihovih korisnika ne može biti hakiran uključivanjem stroge politike zabrane dnevnika, a potencijalne kupce se potiče da se prijave na 7-dnevno jamstvo povrata novca za uslugu kako bi uzorkovali kvalitetu svoje usluge..

3. NordVPN

Također prilično omiljen među korisnicima je NordVPN. Ova usluga nudi mnogo više od onoga što dobivate od običnih pružatelja usluga, a sjajan primjer bila bi opcija povezivanja do 6 uređaja istovremeno za svoje pretplatnike. NordVPN nudi i povećanu razinu sigurnosti kroz njihovu dvostruku enkripcijsku uslugu gdje se promet korisnika distribuira između dva određena poslužitelja što čini još težim presretanje njihove veze. S obzirom na brzinu, NordVPN ne razočara s više od 2000 poslužitelja postavljenih u više od 60 zemalja koji su spremni nadopuniti vašu vezu. Možete je provesti kroz njihovu trodnevnu probnu ponudu. Nemate razloga da to ne učinite.

4. CyberGhostVPN

Jedna posebnost po kojoj se ovaj pružatelj izdvaja je činjenica da CyberGhost VPN ima jedan od najprimjerenijih paketa s cijenama na tržištu unatoč velikoj pokrivenosti mreže od preko 1045 poslužitelja koji su ravnomjerno raspoređeni po cijelom svijetu. Vaša je internetska veza brza i sigurna na temelju sustava dvostruke enkripcije koji su također uspostavili. Korisnici ne moraju brinuti o tome hoće li se čuvati njihova povijest pregledavanja jer CyberGhost VPN ima pouzdanu politiku zapisivanja, uz činjenicu da ih njihova rumunjska baza ne podliježe nikakvim zakonima o zadržavanju podataka.

Najbolji VPN-ovi za sigurno online razgovaranje – završite

Četiri pružatelja koje smo naveli gore učinit će sjajan posao zaštite vašeg uređaja od bilo kakvih oblika prijetnji koji bi vas mogli naštetiti. Jedno od glavnih pravila koje bismo vam savjetovali da se pridržavate jest uvijek paziti na besplatna probna razdoblja ili garancije povrata novca kako ne biste potrošili svoj novac na uslugu koja vam se ne sviđa. Uzmite u obzir sve što imate o tome da biste imali na umu prije nego što se odlučite za dugoročnu pretplatu s njima.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me