Kako spriječiti oglase i blokirati skočne prozore

Ako postoji nešto što većina korisnika koji većinu svog posla obavljaju putem interneta ili provode puno vremena na Internetu, imaju zajedničku mržnju prema brojnim oglasima koji se pojavljuju ili prilikom prijenosa omiljenih emisija ili tijekom pregledavanja stranica. putem sadržaja s njihovih omiljenih mjesta. Može biti tako neugodno da vas se stalno prekidaju s marketinškim trikovima koji uvijek pokušavaju promovirati nešto što vam najvjerojatnije ne treba ili informacijama koje vas zapravo ne bi zanimale..


Kako spriječiti oglase i blokirati skočne prozore

Kako spriječiti oglase i blokirati skočne prozore

Promet pogonskog prometa

Bilo bi pogrešno misliti o njima kao o botovima koji su usredotočeni na prekid vašeg pregledavanja, jer istina je da su oni rezultat ulaganja različitih web mjesta koja žele povećati svoj promet. Šanse da naiđete na nešto što vam se sviđa ili zanima kroz jedan od tih skočnih prozora su male, ali to je dovoljno razlog da vlasnici web-lokacija postave te oglase.

Jesu li ovi oglasi zloćudni?

Jedna nesretna stvar koja dolazi od ovih oglasa jest činjenica da neki od njih imaju mogućnost zaraziti vaše računalo stvarima poput zlonamjernog softvera, ransomwarea, virusa i raznih drugih prijetnji koje sigurno uzrokuju gubitak podataka ili upad svoju privatnost. Oslobađanje od njih čak može postati teško ako se dogodi da koristite jednu od usluga pruženih na web mjestu koje oglašava. To se obično događa kada koristite besplatnu verziju nekog softvera ili usluge, a s gotovo svim uslugama možete zaustaviti oglase pretplatom na premium paket te usluge..

Ako ipak niste sigurni o prelasku na plaćenu verziju softvera i želite nastaviti koristiti besplatnu verziju, na raspolaganju vam je još uvijek niz alata koji možete koristiti da biste se riješili tih neugodnih oglasa.

Sprječavanje oglasa & Blokiranje skočnih prozora putem vašeg preglednika

Jedan od najjednostavnijih načina sprečavanja bilo kojeg skočnog prozora da prekine sve što želite na mreži je da se nekoliko stvari postavi putem preglednika. Pregledat ćemo nekoliko najpopularnijih preglednika i pokazati vam što možete učiniti da spriječite da pop-up prozori naruše vaše iskustvo pregledavanja.

1. Mozilla FireFox

Jednostavno jedan od najpopularnijih preglednika na tržištu danas, Mozilla FireFox nudi jednostavne opcije koje će vam omogućiti da iskustvo pregledavanja postanete puno besprijekornije. Evo što trebate učiniti:

 1. Pokrenite preglednik.
 2. Otvorite mogućnost izbornika.
 3. Odaberite “Opcije”.
 4. Otvorite “Sadržaj”.
 5. Trebali biste vidjeti opciju “Blokiraj skočne prozore”. Provjeriti. To je to.

2. ivica

Dok Windows pokušava privući kupce da usvoje svoj novi preglednik, evo što možete učiniti da blokirate bilo koji oblik skočnih prozora na Microsoft Edgeu:

 1. Započnite klikom na ikonu aplikacije Edge.
 2. U gornjem desnom kutu stranice kliknite na tri točke, “…”.
 3. Idite na “Postavke”, zatim na “Napredne postavke”.
 4. Trebalo bi postojati Block Pop-Ups opcija. Ostavite je plavu, znači omogućeno.

3. Chrome

Chrome je vjerojatno jedan od najčešćih korištenih preglednika na svijetu, dijelom zahvaljujući kompatibilnosti preglednika s mnogim Googleovim internetskim uslugama. Blokiranje oglasa i skočnih prozora putem preglednika jednostavan je posao, a morate samo:

 1. Pokrenite preglednik.
 2. Otvorite karticu Izbornik, to bi trebale biti tri okomite točke.
 3. Kliknite na opciju “Postavke”.
 4. Zatim kliknite “Prikaži napredne postavke”.
 5. Idite na odjeljak o privatnosti.
 6. Odaberite “Postavke sadržaja”.
 7. Zatim idite na “Skočni prozori”.
 8. Omogućite opciju “Ne dozvoli bilo kojoj web lokaciji da prikazuje skočne prozore”.
 9. Postoji i nekoliko proširenja koja biste mogli koristiti za to, poput OpenGoAdblock, Adguard, Adblocker & Blokada skočnih prozora Pro.

4. Opera

Smatramo da je sigurno reći da većina korisnika Opere slučajno koristi uslugu putem svojih mobilnih telefona, ali za one koji se i dalje oslanjaju na nju na prijenosnom ili stolnom računalu, evo postupka u tri koraka koji trebate implementirati:

 1. Samo otvorite preglednik.
 2. Dođite do opcije s izbornikom u gornjem lijevom kutu.
 3. Na popisu ćete vidjeti opciju “blokiraj oglase”. Obavezno ga omogućite.

5. Internet Explorer

Ako vam je još uvijek u redu stari Windows Windowsov stari Internet Explorer, morat ćete učiniti sljedeće da stavite sve te oglase i skočne prozore:

 1. Započnite pokretanjem preglednika.
 2. Krenite na “Alati”, ali ako ga prvo ne vidite, pritisnite tipku Alt da se prikaže.
 3. Zatim odaberite “Opcije”.
 4. Kliknite karticu “Privatnost”.
 5. Potražite stavku Blokada skočnih prozora.
 6. Potvrdite okvir za opciju “Blokiraj skočne prozore” ili “Uključi blokiranje skočnih prozora”.

6. Otključavanje

Ako možda koristite više preglednika i želite implementirati rješenje koje će se jednoglasno baviti svim blokovima i skočnim prozorima koji se mogu pojaviti kroz sve njih. Evo što trebate učiniti:

 1. Obavezno koristite najnoviju verziju preglednika. To možete učiniti putem ažuriranja.
 2. Prijavite se na Ublock-ovoj web stranici, ovdje.
 3. Preuzmite proširenje, a zatim pokrenite preglednik.
 4. Odaberite jedno mjesto koje ćete pamtiti i odaberite “Spremi”.
 5. Pokrenite datoteku koju ste instalirali u preglednik.
 6. Zatim otvorite preglednike na koje ste instalirali proširenje Ublock.

Upotreba VPN-ova za blokiranje oglasa & Pop Ups

Sama tehnologija implementirana putem protokola poput OpenVPN, sloja sigurne utičnice (SSL) i AES 256-bitnog enkripcije omogućava vjerodostojnoj VPN usluzi pružanje usluga skočnih i blokade oglasa svim svojim pretplatnicima. To znači, osim što je anoniman, biti u mogućnosti točiti geo-ograničene sadržaje i spriječiti oba DNS-a & IP propuštanja, moći ćete uživati ​​u neprekidnom neprekidnom pretraživanju bez obzira na sve što ste na mreži. Evo osnovnih koraka za instaliranje VPN-a:

 • Provedite neko istraživanje i identificirajte vjerodostojnog davatelja VPN-a. Preporučujemo ExpressVPN, i možete vidjeti zašto kroz naše ExpressVPN pregled.
 • preuzimanje datoteka & instalirajte odabranog davatelja VPN-a.
 • Započnite uživati ​​u svom mrežnom iskustvu, bez ikakvih dodataka i skočnih prozora.

Ne morate ništa konfigurirati s VPN uslugom, jer je već dobro postavljen.

Kako spriječiti oglase i blokirati skočne prozore

Iako je puno internetskog oglašavanja podnošljivo, mnogi oglasi i popovi su nametljivi i odozdo desno se divljaju. Srećom možete blokirati te oglase i skočne prozore pomoću gore navedenih uputa. Ne morate biti bombardovani nerelevantnim oglasima kad god pregledavate web.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map