Kako uključiti Kill Switch i ugasiti kradljivce pametnih telefona

Procjene pokazuju da je 1,6 milijuna Amerikanaca bilo žrtve krađe pametnih telefona samo u 2012. godini. Lopovi su bili aktivniji u velikim gradovima. Na primjer, gotovo 50% krađa prijavljenih u San Franciscu bilo je pametnih telefona. Krađa pametnih telefona također je činila 40% pljački prijavljenih u većini glavnih gradova metroa, uključujući NYC, i Washington, DC.


Kako uključiti Kill Switch i ugasiti kradljivce pametnih telefona

Kako uključiti Kill Switch i ugasiti kradljivce pametnih telefona

Zašto su tvoji pametni telefoni lopovi?

Krađa najmanjeg pametnog telefona je veliki posao. Svaki se uređaj može prodati na crnom tržištu za stotine dolara. Lopovi ostvaruju veću zaradu ako je uređaj posebno vrijedan. Upravo iPhonei donose najveću cijenu. To je čak dovelo i do toga da zločin nazivaju “branje Applea”.

Drugi to jednostavno nazivaju iCrimes. Pogoršavajući lošu situaciju, čak možete biti žrtva krađe identiteta ako kradljivci pametnih telefona mogu pristupiti vašim osobnim podacima. To se može dogoditi ako vaš uređaj nije zaštićen lozinkom.

Zakon o sprječavanju krađe pametnih telefona i prekidač za ubijanje

Najkorisnija obrana od krađe i zlouporabe uređaja i podataka je prekidač kill. Ova funkcionalnost koristi korisnicima pametnih telefona. Izvještaji ukazuju da prekidači ubojstva smanjuju broj pljački pametnih telefona za 50%. U stvari, to je toliko odvraćaj da od 1. srpnja 2015. u Kaliforniji vladaju pametni telefoni moraju biti isporučeni s Kill Switch funkcionalnostima.

Pljačke pametnih telefona pale su za 50% u San Franciscu od 2013. godine. Nadalje, smanjile su se za 22% od 2016. To je pripisalo okružni državni odvjetnik George Gascón zakonu donesenom 2015. godine poznatom kao Zakon o sprečavanju krađe pametnih telefona.

Ovim zakonom propisano je da proizvođači moraju napraviti pametni telefon s prekidačem kill. Prekidač za uklanjanje softvera je softver ili hardver koji mobilne uređaje čini neradnim kada su uključeni. Dostupna je za vlasnike uređaja. Mnoge od ovih prekidača za uklanjanje dolaze u obliku softvera za brisanje ili brisanje udaljenih uređaja ili brava za aktiviranje. Ova je funkcionalnost ugrađena u pametne telefone. Izuzetno je jednostavno uključiti ga.

Ovaj je zakon stvoren dok su lopovi razvili sklonost pametnim telefonima. Ovo nije tako neobično, imajući u vidu da pametni telefoni donose nekoliko stotina dolara na crnom tržištu. Prema Consumer Reports, 2012. godine u SAD-u se dogodilo 1,6 milijuna krađa pametnih telefona. Brojka je u 2013. porasla za 94% i dostigla je 3,1 milijun.

Kako se prekidačem za ubojstvo osigurava da vam ukradeni pametni telefon umre

Nakon što je aktiviran, prekidač kill onemogućuje reprogramiranje pametnih telefona putem tvorničkih reseta i stavljanje u upotrebu. Zbog toga je lopovima pametnih telefona gotovo nemoguće prodati radni uređaj. I Apple i Google lansirali su integrirane prekidače za ubijanje pametnih telefona 2014. godine. Korisnici mogu pristupiti najosnovnijoj zaštiti smartfona radi svoje sigurnosti.

Kako učiniti pametni telefon nefunkcionalnim ako ga ukrade?

Aktivirajte Kill Switch na Androidu

Upotrijebite “Pronađi moj uređaj” da biste pronašli svoj pametni telefon

Googleov softver za praćenje uređaja “Pronađi moj uređaj” dostupan je na stranici postavki pametnog telefona. Pomoću ovog softvera uređaj možete lako pronaći iz preglednika koji je prijavljen. Google “Pronađi moj telefon” i prikazat će trenutnu lokaciju u slučaju da softver “Pronađi moj uređaj” radi.

Drugi korak je uklanjanje uređaja s Google Playa. Da biste skinuli uređaj, idite na stranicu postavki Google Playa. Tamo možete prebaciti vidljivost svog uređaja.

Slijedite sljedeće korake:

Korak # 1: Aktivirajte daljinski pristup

  1. Pristupite Googleovim postavkama.
  2. Zatim trebate kliknuti opciju za upravitelja Android uređaja odavde.
  3. Dopustite sljedeće opcije sljedeće.
  4. Kliknite Dozvoli „Daljinsko zaključavanje i vraćanje na tvorničke postavke“, kao i „Udaljeno pronađite ovaj uređaj“.

2. korak: Pristupite lokaciji uređaja i zaključajte je

  1. Idite na uređaj koji podržava web ako ste bili žrtva krađe pametnih telefona. Prijavite se u Google i pristupite ploči za “Upravitelj Android uređaja”.
  2. Moći ćete promatrati položaj uređaja na karti i zvoniti, zaključati ili izbrisati pametni telefon.
  3. Sad će lopov pametnih telefona morati dokazati da ste to ako žele fabrički resetirati uređaj i zatražiti ga kao svoj. Prijava s bilo kojeg Google računa dopuštena je samo ako je ranije sinkronizirana nakon što je na uređaj dodana kao račun ili korisnik. Nije dopušteno onima koji se prijavljuju kao gosti. Stoga, ako se ove informacije ne mogu podijeliti u vrijeme postavljanja, uređaj se ne može koristiti nakon tvorničkog resetiranja.

Koraci za aktiviranje Kill Switch On iOS

Pronađite svoj uređaj pomoću opcije “Pronađite moj iPhone”

Svaki iPhone povezan je s iCloud računom. To uključuje “Aktivacijsko zaključavanje” kao i “Pronađi moj telefon.” Dok prvi prati zadnju poznatu lokaciju uređaja, potonji zahtijeva unos korisničkog imena i lozinke na uređaju da biste mu pristupili.

Ako planirate prodati svoj iPhone, možete isključiti aktivacijsku bravu. Za to morate isključiti “Find My iPhone” i ukloniti račun s uređaja.

U slučaju krađe pametnog telefona, Activation Lock zaustavit će lopove mrtve u njihovim tragovima. Sada, ukradeni iPhone neće moći povezati s vlastitim računom, čineći ga jednako korisnim kao i mrtva težina! Za to morate slijediti ove korake:

Korak # 1: Omogućavanje opcije “Pronađite moj iPhone”

  1. Pristupite postavkama i idite na iCloud.
  2. Za prijavu koristite svoj pojedinačni Apple ID.
  3. Omogućite opciju “Pronađite moj iPhone”.

2. korak: omogućavanje “izgubljenog načina”

Ako sumnjate da je vaš iPhone ukraden ili je zamijenjen, možete omogućiti njegov “izgubljeni način”.

Možete čak koristiti i opciju za prilagođavanje brave kontaktnim brojem. To će osigurati siguran povratak vašeg uređaja u slučaju da se izgubi. Ako se uređaj preuzme, može se vratiti u normalu prijavom s Apple ID prijavom.

Kako uključiti prekidač za ubijanje telefona – zaključak

Ukraditi vaš telefon može biti panična situacija. Ali kako biste bili sigurni da su vaši podaci (i kako bi se osiguralo da lopov ne ostvari profit od vašeg telefona), aktivirajte njegov prekidač. To je jednostavno i lako, a smanjit će se broj krađa pametnih telefona. Ovdje su neke druge metode koje možete koristiti da biste zaštitili svoj pametni telefon.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me