Najbolje aplikacije za anonimno pregledavanje na Androidu

Svi znaju da je Internet nezaštićena mreža. S toliko hakera i prevaranata koji pokušavaju upasti u svoje osobne podatke, nije ni čudo što je privatnost interneta postala velika briga većine korisnika. Štoviše, činjenica da vlada možda špijunira ljude samo usložnjava situaciju i potrebu za učinkovitim alatima za anonimnost. U Trgovini Google Play postoji puno aplikacija koje možete preuzeti i instalirati kako biste anonimno surfali Internetom na vašem pametnom telefonu ili tablicama. Ali koje su najbolje aplikacije za anonimno pregledavanje na Androidu?


Najbolje aplikacije za anonimno pregledavanje na Androidu

Najbolje aplikacije za anonimno pregledavanje na Androidu

Najbolje aplikacije za anonimno pregledavanje na Androidu

Iako postoji mnogo softverskih alata za anonimno pregledavanje na računalu, vrlo je malo onih koji bi vrijedili razmotriti za Android. Uz to se kaže, još uvijek postoje neke kvalitetne softverske mogućnosti koje možete koristiti da biste sačuvali svoj identitet skriven od bilo koga špijunirajući vaše mrežne aktivnosti.

Želite znati koji je softver najbolji za anonimnost dok pregledavate mrežu? Evo opširnog popisa.

ExpressVPN

Ako doista želite ostati anonimni dok koristite Android uređaj, VPN aplikacija je obavezna. Puno je pružatelja VPN usluga koji svoje aplikacije nude u Google Play Storeu. Neke od tih VPN aplikacija čak su besplatne. No, toplo vam savjetujemo da ne koristite besplatnu VPN aplikaciju na bilo kojem od svojih uređaja jer je previše rizična i može ugroziti vašu sigurnost i privatnost. U slučaju da tražite aplikaciju VPN koju biste instalirali na svoj Android uređaj, ExpressVPN su jednostavno najbolji. Njihova Android aplikacija iznimno je pouzdana i prilagođena korisnicima. Jednostavno pokrenite aplikaciju, prijavite se i povežite se na VPN poslužitelj. Nakon završetka, sav vaš internetski promet, putem WiFi-a ili 4G, bit će šifriran. Aplikacije koje koristite i web mjesto koje posjećujete na Android uređaju također više neće moći otkrivati ​​vašu javnu IP adresu.

Orfox: Android Tor

Tko god zna bilo što o mrežnoj anonimnosti čuo je za Tor. Međutim, ovaj relativno manje poznati preglednik nazvan Orfox posvećen je Android platformi. Zasnovana na Firefoxu za Android kod i radi na istoj premisi kao i Tor, aplikacija pruža savršenu harmoniju između sigurnosti i anonimnosti.

Najjednostavnije rečeno, preglednik Orfox prenosi vašu komunikaciju putem više kanala, čineći ih nedodirljivim. Zbog toga svatko tko nadgleda vaše mrežne aktivnosti prođe kroz toliko obruča da bi došao do vaše web-povijesti da je vjerojatnije da će se odreći nego uspjeti.

Preglednik Orfox ima svugdje unaprijed instaliran HTTPS i NoScript značajku. Također, recenzije preglednika kažu da pruža glatko iskustvo surfanja. Ako želite jednostavan, ali pouzdan anonimni preglednik za Android, onda je ovo to.

Ghostery

Ghostery preglednik jedan je od najprilagodljivijih anonimnih preglednika za Android na tržištu trenutno. Razlog zašto je popularan među skupinom ljudi koji više štede tehnologiju je činjenica da korisnicima omogućava jednostavno čuvanje kartica na tražilicama koje koriste bilo koje web mjesto koje posjećuju.

Prelazeći prave putove u korisničkom sučelju, možete dopustiti ili blokirati određene tragače koje koristi bilo koja web stranica. To znači da Vi kontrolirate podatke o vama koji izlaze, a ne administratore web mjesta koje posjetite.

No, s tim postoji jedan problem. Čini se da web stranice koje snažno koriste tragače zaostaju ili se čak i ne mogu učitati ako su mnogi njihovi važni trackeri blokirani. Ako imate takav problem i dalje želite pristupiti svom sadržaju na web mjestu, tada ćete morati ručno otvoriti i promijeniti status pratilaca u pregledniku Ghostery.

Osim ove, Ghostery pruža robusnu sigurnosnu značajku koja se može prilagoditi na način na koji većina drugih preglednika ne nudi. Ako se želite igrati sa svojom vidljivošću na mreži i možete razumjeti kako prilagoditi tragače kako bi uživali u web-lokacijama i dalje ostali anonimni, ovo je preglednik za vas.

Firefox

Znamo što mislite. Zar Firefox nije previše mainstream da bi se mogao smatrati dobrim Android preglednikom za anonimnost? Ne. U stvari, Firefox je dovoljno otvoren da vam omogući da najbolje iskoristite sve značajke web mjesta i još uvijek vas drži skrivenom od znatiželjnih očiju.

Iako osnovni preglednik Firefox ne pruža dodatnu sigurnost da bi se moglo govoriti, zbog izbora dodataka koji se nude razlikuje se od konkurencije. Odabirom dodataka koje želite imati na svom pregledniku Firefox odlučujete kakve ćete podatke o sebi slati u cijelosti na Internet..

Drugi važan čimbenik koji treba uzeti u obzir je da svi dodaci Firefoxu uključuju njegovu upotrebu RAM-a. To znači da nećete trebati pokretati dodatne aplikacije samo da biste omogućili značajku sigurnog pregledavanja na Firefoxu. Zapravo, sve će to raditi po istom obrascu kao i osnovni preglednik.

Dakle, ako želite preglednik za sigurnost ulaska na srednju razinu tijekom pregledavanja Androida, Firefox može taj posao učiniti za vas.

IceCat Mobile

Možda ste čuli za IceCat i prije. Samo što je ranije bio poznat kao IceWeasel. Ovaj je preglednik poput poboljšane verzije Firefoxa. Glavna razlika između njih dvojice je da iako će vam Firefox povremeno preporučiti plaćene aplikacije i dodatke, IceCat isključivo koristi besplatne aplikacije i dodatke.

Pri toj činjenici, naravno, postoje i preokreti. Stvar je u tome što se više ne morate baviti uznemirujućom plaćenom podrškom i možete bezbrižno uživati ​​u surfanju na svom mobilnom telefonu. S druge strane, propustite istinski sigurne aplikacije i dodatke zbog kojih ćete moći ostati skriveni od svih. Uostalom, postoji samo toliko što se besplatne aplikacije mogu ostvariti.

Ipak, ako niste previše zabrinuti za privatnost i možete biti ugodni s nominalnom razinom anonimnosti koju IceCat može pružiti svojim domaćinima besplatnih aplikacija, onda je to dostojan izbor.

Preglednik CM

Ovaj je preglednik minimalistički san. Nudi jedno od najjednostavnijih sučelja preglednika među bilo kojim od njih. Ali to ne znači da ugrožava funkcionalnost. U stvari, ima velik broj ugrađenih sigurnosnih značajki, uključujući automatizaciju bez praćenja, detektore prevare i pojačivač pregledavanja kako bi se poboljšalo surfanje..

Ovaj je preglednik također jedan od najmanjih sigurnih preglednika koji su dostupni na mreži. Ako želite nešto što vam sigurno i dalje učinkovito funkcionira, a da vas ne vode prema plaćenim aplikacijama i drugim problemima, onda je ovaj preglednik vrijedan toga što treba razmotriti.

Najbolje aplikacije za anonimno pregledavanje na Androidu – zaključak

Bez obzira odaberete li osnovni preglednik s minimalnim sigurnosnim značajkama ili veliku težinu anonimnosti, ne može se zaobići činjenica da bez odgovarajućeg znanja o tome kako stvari funkcionišu riskirate.

Prije instaliranja izmjerite prednosti i nedostatke aplikacije. Postoje neke aplikacije koje izgledaju sjajno, ali mogu predstavljati velike rizike za vašu privatnost.

Preglednici koje smo ovdje naveli mogu vam pomoći da ostanete sigurni, ali najbolja mjera sigurnosti je vaša budna pažnja.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me