Najbolji 5 besplatnog antivirusnog softvera za 2020. godinu

Koji su najbolji besplatni antivirusni programi u 2020. godini? Ransomware je stvorio pukotine i valove panike gotovo diljem svijeta u 2017. godini i uzrokovao štetu vrijednu gotovo nevjerojatnih 1 milijardu dolara. Iako je Ransomware dobio puno pažnje zbog načina na koji se napad širi i ekrana s porukom koja traži otkupninu sam po sebi, to nipošto nije bio jedini cyber-napad 2017. Ubrzo će cyber-kriminal postati uobičajena pojava i možda bismo ga samo mogli nazvati „zločin“ umjesto „cyber-zločin“. 


Najbolji 5 besplatnog antivirusnog softvera za 2020. godinu

Najbolji 5 besplatnog antivirusnog softvera za 2020. godinu

Osim Ransomwarea, drugi značajni zlonamjerni softver i virusi 2017. uključuju IoT botnete koji su u osnovi DDOS napadi koji ne potječu od zombi računala, već umjesto IoT uređaja ili interneta s stvarima. Dodatni oprezni setovi eksploatacije, android malware, zloupotreba, POS zlonamjerni softver i nekoliko drugih vrsta zlonamjernog softvera i cyber-napada svi su vani koji čekaju da napadnu pravu žrtvu u pravo vrijeme.

Najbolji antivirusni softver u 2020. godini

Iako antivirusi i sigurnosni paketi mogu vas zaštititi u određenoj mjeri, treba shvatiti da vas niti jedan antivirus neće učiniti potpuno nepobjedivim. Postoje nove vrste zlonamjernog softvera i računalnih virusa koji se smišljaju svakog dana i to će uvijek biti igra za mačke i miša.

Stoga je najbolji način da se zaštitite budno pazite na ono što klikate, koje veze otvarate, što preuzimate itd. Nakon toga, pogledajmo naš popis top 5 besplatnog antivirusnog softvera 2020.

Avast

Kada je riječ o besplatnom antivirusnom softveru, tvrtke koje objavljuju ovaj softver često dopuštaju samo ograničeni skup značajki na besplatnoj verziji i rezerviraju najkorisnije i najočitije mogućnosti za plaćenu ili potpunu verziju softvera. Ovo je način na koji oni užurbano plaćaju kupce. Međutim, Avast, kao i nekoliko ostalih s našeg top 5 popisa, zapravo donosi ogroman niz značajki i usluga za kupca koji ne plaća.

Zvjezdani mrežni menadžer sigurnosti i sučelja, robusno upravljanje lozinkama i mnoštvo bonusa čine jedan od najboljih besplatnih antivirusnih softvera na tržištu danas.

AVG antivirus

AVG je osigurao nešto ako industrija najbolje postigne rezultate od nekih od najvažnijih laboratorijskih ispitnih laboratorija. Kad je u pitanju otkrivanje i blokiranje zlonamjernog softvera, teško ćete pritisnuti pronalazak aplikacija koje rade bolje od AVG-a. Ako želite vidjeti da nešto radi bolje od nečega drugoga, samo pogledajte The Wire ili 24 koji imaju izvanredne emisije! Za razliku od Arrowa (koji ne želi ubijati nasilne ljude koji moraju otići i uvijek će predstavljati društvenu prijetnju) ili Stranke pet (emisija iz 90-ih) koje su politički korektne i smiješne.

Nadalje, AVG također pakira u dodatke za web-sigurnost koji dolaze s aktivnim Ne prati, kako bi zaštitili vašu internetsku privatnost. Kada je riječ o minus bodovima, AVG-ovo prvo skeniranje je prilično opsežno i uslijed toga dugotrajno, a također nema i najbolji algoritam za rješavanje phishing napada.

Bitefender antivirus

Besplatna verzija Bitefendera iznenađujuće je jednaka plaćenim verzijama mnogih drugih antivirusnih softvera. Zaštita od virusa koju dobivate s besplatnom verzijom i plaćenom verzijom Bitefendera prilično je jednaka u pogledu zaštite od virusa i zlonamjernog softvera, ali plaćena inačica nudi i neke dodatne značajke koje su prilično korisne. Sve u svemu, ako tražite besplatno rješenje koje je prilično dobro zaobljeno i jednostavno za korištenje, tada bi Bitefender trebao biti vaš antivirusni program.

Kad je riječ o nedostacima, mora se priznati da instaliranje Bitfendera može biti iskustvo zbog kojeg biste mogli povući kosu. Također, njihova mreža podrške ograničena je samo na e-poštu, ne postoje mogućnosti aktivnog chatanja ili hotline-a, barem još ne.

Alarm točke provjere zone

ZoneAlarm je dobio urednike i stvarno spakira neke od najmodernijih komponenti firewall-a. ZoneAlarm dolazi sa nevjerojatnih 5 GB internetske sigurnosne kopije, što obično nije nešto što možete vidjeti u besplatnim verzijama antivirusnog softvera. Uključuje neke od najboljih karakteristika i jakih strana Kasperskog, a zatim dodaje još neke svoje!

Iako su uključene osnovne značajke Kasperskog, ZoneAlarm zasigurno ne pokriva sve što Kaspersky može ponuditi. Jedna stvar koju smo primijetili kod ZoneAlarma jest da, iako je uhvatio većinu loših momaka, čak je stavio na listu crnih popisa nekih legitimnih softvera.

Cyberreason 

Ako je Ransomware točno ono što tražite, Cyberreason je pravo na vašoj uličici. Ovaj besplatni softver sprječava napade Ransomwarea ne samo da identificira specifična ponašanja ransomwarea, već je prilično dobar u održavanju Ransomwarea..

Trebate dodatnu sigurnost na mreži? Koristite VPN

Sve svoje internetske aktivnosti možete učiniti sigurnijim korištenjem virtualne privatne mreže tijekom pregledavanja interneta. Kad se povežete s VPN serverom, vaša internetska veza sigurno je šifrirana i vaša javna IP adresa također je maskirana. Pročitajte naš detaljni pregled svih najboljih pružatelja usluga VPN-a.

Najbolji antivirusni softver u 2020. godini – Završi

Ponavljam, antivirusni softver izvrstan je način zaštite sebe, ali ni na koji način vas ne čini potpuno imunom. Trebate biti oprezni i budni dok ste na Internetu. Upotreba VPN-a može vam pružiti dodatni sloj sigurnosti na antivirusu u smislu zaštite podataka od ISP-a..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map