Najbolji uređaji za strujanje u 2020. godini

Budući da televizija postaje pametnija, a digitalni mediji preuzimaju tradicionalnu gledanost televizije i kino-skakanje, sada je uobičajeno gledati kanale uživo, TV emisije i filmove na bilo kojem uređaju, od pametnih telefona i računala do streaming uređaja. Uklonila je teret računa za kablovsku ili satelitsku televiziju te omogućila pristup premium sadržajima iz cijelog svijeta upravo kod kuće. Ako ste rezač kabela koji traži najbolje uređaje za strujanje, pogledajte popis u nastavku.


Najbolji strujni uređaji u 2017. godini

Najbolji uređaji za strujanje u 2020. godini

Najbolji uređaji za strujanje u 2020. godini

Zabava poprima novo značenje kod streaming uređaja. Evo nekih najboljih u igri:

Amazon Fire TV

Ako imate članstvo u Amazon Prime, onda vam ne može biti bolji od Fire TV-a. Ovaj uređaj za streaming iz Amazona sadrži brz i moćan softver, proširivu memoriju i 4K HDR video podršku, zajedno s vlastitim katalogom filmova i TV emisija. Osim toga, uređaj također može strujati sadržaj s streaming divova poput Netflixa. O, ako ste ljubitelj igara na sreću ili imate entuzijazan igrač u kući, onda je Fire TV također sposoban za igranje igara i aplikacija za Android. Također dolazi jeftinije od mnogih drugih uređaja za streaming televizora.

Roku Express Full HD

Nemojte se zavaravati veličinom Roku Express-a. Iako je malen i pristupačan, ovaj je uređaj jednostavan za postavljanje i praktičan za upotrebu, a može prenositi sadržaj pune HD razlučivosti iz svih popularnih mreža, od Netflixa do Amazon Prime, HBO Go do Hulu i još mnogo toga. Uređaj također dolazi s daljinskim upravljačem i eliminira potrebu za korištenjem pametnog telefona. S namjenskim tipkama za Netflix, Google Play, Hulu i Sling TV, Roku Express je vjerojatno jedan od najboljih streaming uređaja danas.

Apple TV 4K

Apple ovisnici ne bi trebali propustiti isprobati Apple TV 4K. Iako nije pristupačan poput uređaja Roku ili Amazon, to nadoknađuje pakiranjem nekih izvanrednih značajki koje uključuju nevjerojatnu brzinu, gladak daljinac s kontrolom dodira i glasa i Appleov osobni digitalni asistent, Siri. Osim što emitira široki spektar TV emisija i filmova, uređaj je izvrstan i za igranje. Nova verzija Apple TV-a također podržava 4K streaming.

Roku Ultra

Najpopularniji i najprodavaniji streaming uređaj godine, Roku Ultra objedinjuje 4K streaming pri 60 sličica u sekundi, podršku za HDR sadržaj i digitalni audio izlaz. S ovim uređajem možete koristiti i slušalice, zahvaljujući audio priključku. Roku Ultra opremljen je četverojezgrenim procesorom, nudi glatku i jasnu 4K kvalitetu videozapisa i više od 500.000 filmova i TV emisija. Kao i svi Roku uređaji, i ovaj sadrži daljinski upravljač sa značajkama dodira i glasa. Roku Ultra player idealan je za obitelj koja voli gledati TV ili filmove zajedno.

Google Chromecast Ultra

Google-ova proračunska opcija, Chromecast Ultra streaming uređaj nije samo kompaktan i prenosiv već je i dovoljno moćan da struji HDR 4K sadržaje iz popularnih streaming servisa poput YouTubea i Netflixa. Korisnici također imaju pristup ogromnoj Googleovoj biblioteci filmova i TV emisija. Chromecast je mali, bežični uređaj koji se lako priključuje u HDMI priključak vašeg televizora. Vaš Apple ili Android pametni telefon mogu vam služiti kao daljinac za traženje i reprodukciju sadržaja. Bez obzira na rezoluciju televizora, Chromecast automatski optimizira sadržaj kako bi ponudio najbolju moguću kvalitetu.

Roku Streaming Stick

Ako ste u potrazi za prijenosnim uređajem za streaming, ništa se ne može približiti Roku Streaming Stick-u. Bez obzira imate li mali prostor ili ne želite da sobu učinite neodoljivom žicama, ovaj mali, kompaktni štapić za strujanje prikladan je za upotrebu. Također je opremljen daljinskim upravljačem za glas i dodirom koji omogućuje sve, od promjene kanala do pronalaženja vaših omiljenih emisija. Uz besplatnu Roku mobilnu aplikaciju, dobivate ogroman katalog od preko 50 000 emisija i filmova u raznim kategorijama. Roku streaming štap je pametan i prikladan za streaming glatkog HD sadržaja.

Najbolji VPN za strujanje u 2020. godini

Ako želite deblokirati više sadržaja na streaming uređaju, preporučuje se upotreba VPN-a. Kvaliteta i količina kanala koje ćete instalirati na svoj uređaj uvelike ovise o regiji u kojoj trenutno živite. Na primjer, korisnici Apple TV-a u SAD-u dobivaju pristup različitim aplikacijama nego korisnici u Kanadi. Spajanje na virtualnu privatnu mrežu, tj. VPN, omogućava vam pristup blokiranim geo-kanalima koji obično nisu dostupni u vašoj regiji. Možete koristiti i VPN da biste zaobišli ograničenja zatamnjenja za MLB, NFL, NHL i NBA. Evo i drugih značajki koje ste dobili pomoću VPN-a.

  • Otključaj geblokirane kanale: Postoji puno servisa za strujanje koji su im dostupni samo u određenim zemljama. Pomoću VPN-a možete zaobići regionalna ograničenja.
  • Zaobići ISP protocanje: Jeste li ikad primijetili da je brzina vašeg interneta pristojna ako pregledavate web stranice, ali iznenada pada kada gledate videozapise putem interneta? Ako je to slučaj, vaš ISP vjerojatno smanjuje brzinu vašeg interneta. Korištenje VPN-a u osnovi vam omogućuje da to izbjegnete.
  • Vrhunska privatnost: Dodajte dodatni sloj privatnosti i sigurnosti svim svojim mrežnim aktivnostima.
  • VPN aplikacije: Ne morate biti tehnološki nakaza da biste postavili VPN vezu zahvaljujući prijatnim VPN aplikacijama na PC-u, Mac-u, Androidu, iOS-u i FireStick-u.

ExpressVPN preporučujemo gledanje geo-blokiranog sadržaja u inozemstvu, uglavnom zbog 30-dnevnog jamstva povrata novca, kao i zbog višestrukih VPN servera širom svijeta..

Najbolji strujni uređaji u 2020. godini – zaključak

Na tržištu ne postoje uređaji za streaming, od proračunskih do vrhunskih opcija, od igrača do bežičnih štapova. Idealni uređaj trebao bi se odrediti prema vrsti televizora, internetske veze i koliko ste spremni potrošiti. Uvijek je bolje uzeti u obzir dostupne sistemske zahtjeve prije nego što se odlučite.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me