Najsigurnije aplikacije za razmjenu poruka svih vremena

Koje su najsigurnije aplikacije za razmjenu poruka za privatno slanje poruka? Broj puta kad čujemo o hakiranju osobnih poruka i e-poruka sada je visoko, zahvaljujući neslavnom apetitu koji beskrupulozni hakeri sada imaju zbog privatnih podataka korisnika. Bez obzira na to djeluju li ovi hakeri neovisno ili su izvan državnog sponzorstva, mehanizmi koji koriste za pristup privatnoj prepisci ljudi postaju sve napredniji. To poziva korisnike da budu u visokoj pripravnosti i usvoje zaštitne mjere koje će im omogućiti da zaštite svoje privatne podatke.


Najsigurnije aplikacije za razmjenu poruka 2017. godine

Najsigurnije aplikacije za razmjenu poruka

Jedan od načina na koji korisnik to može učiniti jest osiguravanje da aplikacija za razmjenu poruka kojom se komuniciraju sadrži određenu razinu šifriranja; tako da njihove privatne poruke nisu podložne padu u pogrešne ruke.

Vjerojatno se pitate, koje proizvode biste trebali koristiti za poboljšanje svoje privatnosti? Provjerimo pojedinosti o najpopularnijim servisima za slanje poruka potrošačima kako bismo vam pružili predstavu o razini zaštite koju biste trebali očekivati.

Koliko je privatna vaša aplikacija za razmjenu poruka?

Ono što ovdje treba imati na umu je je li vaša usluga slanja poruka “Kraj do kraja šifrirano”. Ovo je vrsta šifriranja kod koje vaš davatelj usluga ne pohranjuje kopije poruka koje šaljete na njihove poslužitelje. Sprječava bilo kakvo iskopavanje poruka od strane agencija za provođenje zakona, ili čak oglašavača. Ono što pošaljete može se čitati samo na uređajima pošiljatelja i primatelja.

Koje aplikacije za razmjenu poruka nude šifriranje od početka do kraja?

Koje aplikacije za razmjenu poruka nude šifriranje od početka do kraja?

Popularne aplikacije za razmjenu poruka i šifriranje od početka do kraja

Ovdje su neke od najčešće korištenih aplikacija / usluga i što one mogu ponuditi u pogledu privatnosti.

  1. Messenger: Kao odgovor Facebooka na WhatsApp, Messenger vam omogućuje uključivanje šifriranja od strane do kraja određivanjem da se poruke koje unesete šalju u tajnosti. Međutim, on se ne aktivira prema zadanim postavkama.
  2. iMessage: Izuzetno popularan iPhone servis za razmjenu poruka nudi šifriranje od početka do kraja samo kada su pošiljatelj i primatelj korisnici iPhonea. Tekstovi koje šaljete Android korisnicima nisu stvarno šifrirani. Također imajte na umu da ako koristite iCloud za izradu sigurnosne kopije podataka, poruke koje šaljete bit će pohranjene na Apple-ove poslužitelje. Isključite ovu postavku kako biste slali svoje poruke bez traga.
  3. Skype: Kada je riječ o porukama, Skype je jedno od najstarijih imena u okolini. Što se tiče privatnosti, Skype ne nudi krajnje šifriranje.
  4. Snapchat: Popularnost ove aplikacije za razmjenu poruka naglo je skočila u posljednjih nekoliko godina. Nažalost, Snapchat ne nudi krajnje šifriranje.
  5. Hangouts: Poznata je Googleova usluga videorazgovora i razmjene poruka koja briše samo poruke iz vaše povijesti kroz značajku “off the record”, ali one i dalje ostaju na poslužiteljima tvrtke.
  6. Signal: S visokim preporukama koje dolaze s lijeve, desne i središnje strane, upotreba ove aplikacije neprestano raste od kada je Donald Trump postao predsjednikom. Poznato je da je Edward Snowden, uz ostale stručnjake, razgovarao u pohvale ove aplikacije, možda zato što je izvorni kod otvorenog koda i može ga ispitati bilo koji sigurnosni propust gotovo svako ko ima dobru programsku pozadinu.
  7. Telegram: Također vrlo popularan u Sjedinjenim Državama, Telegram vam nudi značajku koja će vam omogućiti uključivanje šifriranja od početka do kraja putem „tajnih razgovora“. Međutim, nije postavljeno prema zadanim postavkama.
  8. Povjeriti: Vjerojatno nije najpopularnija svjetska aplikacija za razmjenu poruka. Međutim, Na web-lokaciji tvrtke jasno se navodi kako njihova aplikacija nudi zadano kriptiranje kao zadano.
  9. Whatsapp: Momci na WhatsApp-u su zaista prebacili igru ​​nakon što je Facebook kupio kupce, jer prije toga nisu baš nudili šifriranje poruka od kraja do kraja, kao što to čine sada.
  10. Tekstualne poruke: Obične tekstualne poruke obično su dopuštene od strane suda, pa ih se na taj način upotrebljava što znači da nisu stvarno šifrirane.

VPN – dodatni sloj privatnosti

Ako želite biti sigurni da nitko ne prisluškuje vaše poruke, savjetujemo vam da koristite VPN. Virtualna privatna mreža, poznatija kao VPN, u osnovi vam omogućuje da kriptirate sav svoj promet. To uključuje i vaše poruke. Evo popisa najbolje VPN usluge za sigurnu internetsku razmjenu poruka. Ovdje možete pročitati naš opsežni vodič za VPN pregled.

Završne misli o tome zašto biste trebali osigurati svoje privatne poruke

Znajući da nitko ne može presresti privatne poruke koje šaljete e-poštom ili tekstom donosi element sigurnosti koji možete cijeniti samo ako imate iskustvo gdje su vam ukrali privatne podatke. To su mogli biti hakeri ili prevaranti s kreditnih kartica Ono što je najvažnije, to se moglo spriječiti. Sve što trebate je poduzeti potrebnu količinu akcije. Poduzmite korak i zaštitite svoje podatke. Šteta koja se može napraviti ako se u nekim slučajevima ne može smatrati nepovratnom. Zapamtite, ako zaista cijenite svoju privatnost, uvijek je najbolje povezati se s VPN serverom. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me