Pouzdan je vaš VPN servis? – Kako znati

S mnogim dobavljačima VPN-a koje možete lako pronaći na Internetu, može biti pomalo teško znati je li usluga koju upotrebljavate zaista pouzdana ili ne. Bilo je puno slučajeva za koje se zna da usluge tajno vode evidenciju o mrežnim aktivnostima svog kupca, samo da bi ih predale trećim stranama uz određenu naknadu. Davatelji poput ovih su poznati po tome što namamljuju klijente oglašavanjem besplatne VPN usluge i pitaju se zašto bi se drugi pretplatnici složili platiti uslugu koju mogu dobiti bez naknade. Takvo razmišljanje uvelike narušava važnost sigurnosti na mreži i korisnike čini ranjivim na rizike koji postoje zbog lako dostupnih podataka putem Interneta. Korištenje VPN-a i dalje je jedan od najboljih načina da pojedinci osiguraju svoj identitet na mreži, a također i da dobiju pristup web-lokacijama i kanalima koje inače ne bi mogli. Dakle, kako se može utvrditi je li davatelj VPN usluga pouzdan ili ne?


Pouzdan je vaš VPN servis? - Kako znati

Pouzdan je vaš VPN servis? – Kako znati

Kako odrediti je li VPN pouzdan ili ne?

Budući da je tržište VPN-a što veće, davatelji usluga često se usredotočuju na elemente svoje usluge koji pokušavaju uvjeriti svoje kupce u to koliko je sigurno s njima postupati. Gledaćemo nekoliko ovih elemenata u ovom pregledu kako biste bili dobro opremljeni da procijenite koliko je vrijedno pretplata na VPN uslugu.

Lokacija njihova sjedišta

Tamo gdje se nalazi VPN usluga igra veliku ulogu u određivanju sigurnosti koju biste trebali očekivati ​​nakon što se pretplatite na njihovu uslugu. To je zato što u cijelom svijetu postoje mjesta na kojima zakonodavstvo omogućava vladi ili povezanom tijelu prisiljavanje usluge na podnošenje zapisa koji prikazuju vašu aktivnost na mreži. Ako se pružatelj VPN-a nalazi u takvoj regiji, sigurno je pretpostaviti da doista nećete moći u potpunosti uživati ​​svoje pravo na privatnost dok ste na mreži. Kako se ne biste uhvatili u koštac s takvim pružateljima usluga, najbolje je da osigurate da se vaš odabir ne temelji u nekoj od zemalja koje pripadaju međunarodnim nadzornim skupinama.

Međunarodne nadzorne grupe

Te se skupine uglavnom identificiraju prema broju zemalja koje čine grupu, a slijedi izraz ‘oči’. Trenutno postoje tri takva saveza;

 • 5 očiju: sastoji se od Australije, Kanade, Novog Zelanda, SAD-a & Ujedinjeno Kraljevstvo.
 • 9 Oči: sastoji se od svega navedenog plus Danska, Nizozemska, Francuska & Norveška.
 • 14 Oči: sastoji se od svega navedenog plus Njemačka, Italija, Španjolska, Švedska & Belgija.

Sporazum između ovih zemalja je da će raditi zajedno dijeljenjem informacija kako bi se izvršilo iznumiranje bilo kakvih kriminalnih ili terorističkih aktivnosti koje se dijele na mreži. Da bi to učinili, ovlašteni su tražiti informacije i od ISP-a i od VPN usluga. To možda neće biti dobro za one koji sebe ne smatraju zločincem, a još uvijek cijene njihovo pravo na privatnost na mreži. Najbolji način da se ne nađete u takvoj situaciji bio bi traženje pretplatnika čije sjedište nije sjedište ni u jednoj od ovih zemalja.

Pravila prijavljivanja

Drugi element pomoću kojeg možete utvrditi je li vaša VPN usluga pouzdana ili ne je njihova politika prijavljivanja. Različiti pružatelji usluga imaju drugačija pravila i u vašem je najboljem interesu da se pretplatite samo na onu koja ima najsnažniju moguću politiku beleženja. To bi značilo pažljivo čitanje vrste usluge koju vam je obećao davatelj usluga i razumijevanje onoga što podrazumijeva njihova politika prijavljivanja..

Na primjer, mogli biste pronaći pružatelja usluga koji jasno navodi njihovu namjeru čuvanja podataka poput sljedećeg;

 • IP adrese koje ste koristili.
 • Datumi na kojima ste se prijavili na VPN uslugu.
 • Vrsta prometa koji je možda poslan putem vaše VPN veze.
 • Koliko ste dugo bili na mreži.

Na upit o razlozima za pohranu takvih podataka mnogi pružatelji VPN-a navode da to čine kako bi zaštitili svoje poslovanje od ljudi koji bi mogli zaštitom koristiti nezakonite radnje na mreži ili čak da bi spriječili aktivnosti koje mogu potencijalno oštetiti njihovu VPN mrežu. , Svi su ovi odgovori unutar razloga, premda je glavna svrha obraćanja VPN usluzi osiguravanje anonimnosti na mreži, mnogi korisnici mogu tvrditi da još uvijek nisu zadovoljni takvim detaljima.

Recenzije na mreži

Ako zaista nemate vremena da pojedinačno razmotrite sve značajke koje dolaze s VPN uslugom i kako sve čine davatelj usluga na koje se vrijedi prijaviti, tada bi brži način njihova procjenjivanja bio kroz čitanje o tome što i kupci i stručnjaci moraju reći o svom iskustvu. Na internetu postoji nekoliko web stranica na kojima se objavljuju detaljni pregledi o razini usluge koju nudi davatelj VPN-a. Nakon što prepoznate nekoliko vjerodostojnih i prođete kroz njihove preglede, bit ćete dobro informirani o vrsti pružatelja usluga kojem možete vjerovati za vašu internetsku sigurnost.

Zaključak o tome kako znati je li vaša VPN pouzdana

Sada kada ste naučili nekoliko savjeta i trikova, ništa vas ne bi trebalo spriječiti od davatelja koji vam je najbolje zanimanje. Ako vam se i dalje sviđa direktna preporuka o tome koju VPN uslugu treba isprobati, savjetujemo da vidite koliko biste voljeli ExpressVPN. Njihova se služba pokazala kao vrhunska, a tim za pomoć kupcima dobro obučen. Bilo bi najbolje ako ste ostavili pitanja ili komentare u donjem odjeljku. Bilo bi nam drago da vam se javimo & rado se odaziva.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map