Seedbox vs. VPN – koji je pravi za vas

Vijesti koje se ovih dana događaju diljem svijeta često imaju veze s kompromisima glede cyber-sigurnosti. Čini se da nitko nije imun na ove. Pravo od velikih korporacija poput Facebooka do burze, pa čak i samih vladinih agencija. Doista, zloglasni hack za 70 milijuna dolara dokaz je koliko ranjivi mogu biti i najbrže digitalne tvrtke.


Seedbox vs. VPN - koji je pravi za vas

Seedbox vs. VPN – koji je pravi za vas

Iako je krađa podataka i financijska prijevara zasigurno najočitiji oblik kršenja sigurnosti na mreži, ona nije jedina. Dakle, postavlja se pitanje kako zaštititi sebe i obitelj od bilo kakvih takvih kompromisa? Općenito govoreći, postoje dvije mogućnosti. Pogledajmo što sve može ponuditi vama i / ili vašoj tvrtki.

Seedbox – proxy za sve što je sivo

Seedboxes su specijalizirane usluge koje nude namjenski proxy put do torrenta na mreži. Kao takvi, oni su vjerojatno najbolji način da se dočepate svih vrsta bujica. Ni sam potencijal za preuzimanje i prijenos koji možete dobiti iz sjemenske kutije ne može usporediti nijedan drugi mehanizam.

Brzi sjaji

Najbolja raznolikost sjemenskih kutija nudi propusnost od oko 1gbps i može pohraniti do 3 TB podataka. Dakle, za ljude koji su veliki na bujicama, kutije za sjeme su nesumnjivo prvi izbor. Budući da su okviri za sjeme također dizajnirani da zaobiđu geo-ograničenja od strane ISP-a i vladinih agencija, mogu se koristiti i za deblokiranje drugog sadržaja.

Zaobilaženje Geo Bloka

Vrsta sadržaja koju ćete moći deblokirati uvelike ovisi o lokaciji namjenskog poslužitelja. Također možete biti sigurni da ćete uvijek uživati ​​standardne protokole šifriranja s pretinacima. Pored toga, određeni broj pretinaca nudi i VPN usluge kao i mogućnost udaljene radne površine.

Mala vjerojatnost da će biti ispušteno

Budući da su toliko usko specijalizirane i nude temeljitu zaštitu za specifične niše koje služe, kutije za sjeme je teško bacati. Dakle, ako nabavite okvir za prijenos, vaš davatelj internetskih usluga neće moći ograničiti upotrebu podataka. Ovo je korisno za one korisnike koji žele dobiti neograničen pristup bujici.

Visoki, ali i visoki troškovi

Uz sve te pogodnosti u liniji, možda biste pomislili da su kutije za sejanje najbolja opcija vani. No, za visoke funkcionalnosti koje nude nude potrebno je razmotriti niz čimbenika. Prvo razmatranje je da kutije za sjeme mogu biti prilično skupe. Dakle, bolje su za one koji će svoj potencijal iskoristiti u najvećoj mjeri.

Sada, kada imamo dobru ideju o tome što kutije za sjeme donose na stol, razmotrimo što i VPN-ovi nude.

VPN-ovi – jeftinija višenamjenska opcija

Virtual Private Private Networks su mrežne usluge šifriranja koje klijentima nude različite pogodnosti. Većina ljudi koji su svjesni čak i osnova tržišta cybersigurnosti imaju neku ideju za što su VPN-ovi. No, radi jasnoće, brzo ćemo ponovno proći kroz ono što nude.

Totalna anonimnost na mreži

VPN-ovi su poznati po tome što nude razne mogućnosti šifriranja pomoću kojih kupci mogu sakriti svoju stvarnu IP adresu. Ne samo ovo, krajnje ennepske enkripcije tunela također kriju ono što korisnik radi na mreži. Samo tvrtka koja pruža VPN uslugu može vidjeti njihove aktivnosti.

Zaobilaznica Geo-bloka

Geoblokiranje se primjenjuje u cijelom svijetu, a VPN se često koristi protiv njih. To je najistaknutije u zemljama s geoblokiranim sadržajem poput Netflixa ili diktatorskih režima poput Rusije, Kine i Saudijske Arabije. Zaobilaženje blokova omogućava korisnicima da izraze svoje stavove, pa čak i pristup medijima koji protestiraju protiv vladinih akcija.

Zaštita podataka

Nudeći end-to-end enkripciju, VPN usluge mogu zaštititi sve vrste podataka od krađe. Cyber-kriminalci ne mogu prekršiti šifrirani tunel veze stvoren kada klijent pokrene VPN. Dakle, bilo da vršite kripto obrt ili prenosite osjetljivi istraživački materijal na privatne poslužitelje, VPN može gledati leđa.

Primjena za višestruku upotrebu

Većina VPN-a namijenjena je općoj upotrebi i može se učinkovito implementirati za razne zadatke. No postoje neki VPN-ovi koji su namijenjeni za određenu vrstu usluga poput zaštite za pregledavanje ili mrežne financijske transakcije. Dakle, dostupan je niz opcija za korištenje VPN-a i svatko može dobiti uslugu sa značajkama koje voli.

Kao što vidite, i sjeme-kutije i VPN-ovi imaju svoje mjesto na tržištu. I svaki korisnik ima svoju sklonost onome što odabere. Nadalje, moguće je kombinirati i okvire za sjeme i VPN za optimiziranu anonimnost i šifriranje. Slijede razmatranja koja biste trebali uzeti u obzir pri odabiru najboljeg za vas.

Stvari koje treba uzeti u obzir pri odabiru vašeg Seedbox-a ili VPN-a ili kombinacije

budžet

U VPN-ove je znatno jeftinije ulagati u Seedboxe. No, oni neće ponuditi nevjerojatne brzine potonjeg. Dakle, trebate razmotriti koliko brzine želite i za šta vam treba.

sigurnosti

Neki VPN-ovi mogu biti bolji od pretinac za pomoć u pristupanju blokiranom sadržaju. Dakle, prije odabira morate razmotriti ocjenu šifriranja koju nude.

Korisnost

Konačno, morate razmotriti na koji ćete način koristiti svoj VPN ili setbox. Općenito, VPN-ovi će nuditi višestruke višestruke mogućnosti dok će dosadne kutije biti najbolje za bujicu. Kao što smo već rekli, ranije je također moguće kombinirati VPN s pretincem. Konfigurirane kutije za sjeme s VPN-om dolaze po posebno visokoj cijeni. Međutim, ponudit će neusporedivu sigurnost i performanse. Ako želite uštedjeti nešto novca, ali i dalje dobiti i jedno i drugo, pronađite VPN koji možete konfigurirati na svoj setbox.

Zaključak

I VPN i seedbox usluge imaju jedinstvenu vrijednost ponuditi tvrtkama i pojedincima. Izbor koji ćete napraviti trebao bi biti fer ravnoteža između gore navedenih faktora. Važno je i pažljivo pročitati politiku privatnosti svih usluga koje uzimate. To će vas spriječiti da vas zavare ili na drugi način izgube. Budite informirani o vijestima o šifriranju i sigurnosti podataka i trebali biste moći najbolje iskoristiti internetsku povezanost.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me