Softver protiv zlonamjernog softvera – koje biste trebali koristiti?

Softver protiv zlonamjernog softvera brzo je postao važan i temeljni aspekt sigurnosti vašeg uređaja / sustava, budući da je zlonamjerni softver postao toliko plodan. Problem je u tome što nije puno ljudi poznato koji bi anti-malware trebali koristiti. Čitajte dalje kako biste saznali najbolje izbore softvera protiv zlonamjernog softvera i besplatni i plaćeni.


Softver protiv zlonamjernog softvera - koje biste trebali koristiti?

Softver protiv zlonamjernog softvera – koji biste trebali koristiti?

Najbolji plaćeni softver protiv zlonamjernog softvera

1. Malwarebytes

Malwarebytes je uspio ostati jedan od najpopularnijih softvera protiv zlonamjernog softvera tijekom godina. Nude izvrsnu uslugu, kako za osobnu upotrebu, tako i za tvrtke, koje ne samo da mogu zaštititi vaš sustav od zlonamjernog softvera, već ga i u potpunosti očistiti..

U stvari, to je jedini softver protiv zlonamjernog softvera koji je s AV-TEST.org dobio potpuno „besprijekoran“ rezultat čišćenja..

Ovaj bi softver trebao biti vaš popravak problema ako sumnjate da je u vašem sustavu trajna zaraza zlonamjernim softverom. Velika je stvar što oni imaju čak i plan zvan “Malwarebytes Chameleon” koji se može instalirati na Windows, čak i ako su instalacije protiv zlonamjernog softvera blokirane. Iako je besplatna verzija Malwarebytes-a (potražite je u nastavku!) Više lijeka za hakirane sustave, potpuno plaćena inačica također:

 • Sprječava zlonamjerni softver, špijunski softver i viruse.
 • Zaustavlja napade ransomwarea.
 • Štiti programe i sustave od hakera (dostupno samo u verziji sustava Windows)
 • Omogućuje sigurno pregledavanje web stranica (samo za Windows i Android)
 • Ima zadanu postavku automatskog ažuriranja za kontinuiranu zaštitu.

2. Bitdefender

Bitdefender je stekao reputaciju vodećeg u zajednici za zaštitu od zlonamjernog softvera i antivirusa. Možete se odlučiti za odabir jedne od 3 opcije za plaćanje: plan Internet Security 2019, plan Total Security 2019 i obiteljski paket 2019. Cijena bi se mogla činiti malo ekstravagantnom, ali ako dugoročno razmišljate o tome, isplati se. Također, Bitdefender obično ima ponude od kojih možete imati koristi, jedino što trebate učiniti je provjeriti njihovu web stranicu.

Ako ste internetski korisnik koji traži solidan antivirusni / anti-malware softver i uživa u nekoliko dodanih sigurnosnih značajki, onda je ovo usluga za vas. Oni sami predlažu korištenje plana Total Security 2019 koji dolazi s pokrivanjem do 5 uređaja i traje cijelu godinu. Možete čak isprobati ponudu i 30-dnevnom besplatnom probnom opcijom.

3. McAfee

McAfee je vrlo popularna internetska tvrtka za sigurnost, čak surađuje s mnogim računalnim markama, tako da možda već imate softver na vašem sustavu.

Nude različite proizvode za pojedinačne korisnike (koje nazivaju potrošačima) i tvrtke. Za redovnog korisnika imate mogućnost odabira jednog od 3 paketa:

 • 1 Potpuna zaštita uređaja McAfee: Dobit ćete standardni antivirusni, anti-malware, zaštitu od neželjene pošte, zaštitu od ransomwarea, značajku optimizacije računala, PC Booster, zaštitni zid i nadzor mreže, Mobile Security (ako ga odlučite koristiti na svom mobilnom uređaju) i enkripcija datoteke.
 • 5 uređaja McAfee Total Protection: Dobit ćete značajku zaštite od krađe ID-a povrh prethodno spomenutih značajki. Također ćete moći istovremeno koristiti softver na 5 uređaja.
 • 10 uređaja McAfee Total Protection: Dobit ćete značajku zaštite od krađe ID-a, prethodno spomenute standardne značajke i moći ćete osigurati uređaje cijele svoje obitelji.

Naravno, cijene se razlikuju po paketu: 59,99 USD, 89,99 USD i 99,99 USD respektivno. Provjerite web mjesto ako planirate koristiti ovu uslugu, jer obično imaju ponude i popuste od kojih možete imati koristi. Možete se čak i prijaviti za njihovo besplatno probno razdoblje kako biste ga sami testirali.

4. Norton

Drugo kućno ime, Norton, nadaleko je poznato po svojim internetskim sigurnosnim paketima. Imaju mnogo različitih planova za poslovne korisnike koji zahtijevaju složena sigurnosna rješenja, ali nude svakodnevna 4 različita paketa. Uz svaki paket dolazi opcija jednogodišnje ili dvogodišnje pretplate:

 • Standardni paket: Ovaj se paket može obraniti od virusa, špijunskog softvera, zlonamjernog softvera i mrežnih prijetnji. Također štiti vaše osobne podatke i transakcije. Ovaj paket možete koristiti samo na jednom uređaju.
 • Deluxe paket: Ovaj se paket može koristiti na do 5 različitih uređaja. Dobit ćete iste značajke u Standardnom paketu s i dodao web-portal prilagođen korisnicima koji vam pomaže u upravljanju svih 5 uređaja.
 • Premium paket: Ovaj se paket može koristiti na do 10 različitih uređaja. Dobit ćete iste značajke kao i Deluxe paket i 25 GB sigurne internetske pohrane.
 • Delux sa LifeLock paketom: Ovo je u osnovi Deluxe paket s LifeLock zaštitom od krađe identiteta, dakle dvije usluge u jednoj. Ovo je sjajna opcija za korisnike koji se brinu da će njihov identitet biti ukraden putem interneta.

Sve njihove usluge možete isprobati sa njihovom besplatnom opcijom probnog postupka, koju možete pronaći ovdje. Kada planirate kupiti paket, obavezno provjerite njihovu stranicu Norton Deals za sve ponude i popuste.

5. Kaspersky

Konačno, Kaspersky je još jedna internetska sigurnosna tvrtka poznata po svojoj posvećenosti borbi protiv internetskih prijetnji. Kaspersky ima vrlo robustan popis ponuda, s tri različita paketa koja možete odabrati između svojih pretplata možete prilagoditi svojim potrebama na temelju broja uređaja koje želite pokriti i koliko godina želite pretplatu pokrenuti. Ovdje možete provjeriti različite prilagodbe. Paketi u ponudi su:

 • sigurnost na internetu (Za jedan određeni uređaj).
 • sigurnost na internetu (više od 1 uređaja).
 • Potpuna sigurnost (do 10 uređaja i 2 korisnička računa).

Svi paketi nude značajke protiv zlonamjernog softvera, anti-virusa i zaštite privatnosti. Svi također imaju značajku zaštite putem interneta za vaše transakcije. Značajka potpune sigurnosti razlikuje se dodavanjem značajke roditeljskog nadzora za svoju djecu. Ovdje možete provjeriti sve njihove proizvode.

Najbolji besplatni softver protiv zlonamjernog softvera

1. Kaspersky

Kaspersky Labs nudi besplatni softver za zaštitu od zlonamjernog softvera uz vrhunske plaćene verzije. Proizvod je potpuno besplatan i ne traži da se nakon određenog vremena pretplatite na bilo šta. Dobit ćete istu nagrađenu tehnologiju koja štiti vaš sustav od uobičajenih virusa, zlonamjernog softvera, sumnjivih web stranica, zaraženih datoteka i opasnih aplikacija. Kada je riječ o besplatnom softveru, obavezno ga preuzmite samo sa službenog web mjesta Kasperskyja. Za ovo preuzimanje ne koristite nijednu web stranicu treće strane, što bi moglo naštetiti vašem sustavu umjesto da mu pomognete.

Tužna stvar je što je ova usluga dostupna samo Windows korisnicima. Kaspersky nema mobilnu ili MacOS verziju ovog besplatnog softvera protiv zlonamjernog softvera.

2. Malwarebytes

Ako utvrdite da ste bili hakirani ili zaraženi zlonamjernim softverom, najbolji i najjednostavniji način da to riješite je nabaviti malwarebytes. Iako oni imaju fantastično plaćeni softver za zaštitu od zlonamjernog softvera, nude i besplatni softver za uklanjanje zlonamjernog softvera.

Dobar dio je taj što možete osigurati da zaustavite hack ili malware da učine bilo što stvarno štetno za vaš sustav i vaše podatke. Međutim, ova inačica Malwarebytesa ne djeluje kao program protiv zlonamjernog softvera s preventivnog gledišta. To će očistiti infekcije, ali neće ih preboljeti. Upotrijebite ovo ako želite očistiti svoj sustav, ali razmislite o tome kako prijeći daljnji kilometar za svoje plaćene planove kako biste zajamčili da ubuduće nema zlonamjernih programa..

3. Avast

Avast je ime za koje ste vjerojatno čuli s obzirom na veliku popularnost kod svakodnevnih korisnika interneta. Oni nude plaćenu verziju svog softvera za zaštitu od zlonamjernog softvera, ali na žalost to nije naš popis najboljih 5 iznad.

Međutim, besplatna verzija odlična je opcija za sve koji žele zaštitu od zlonamjernog softvera, zlonamjernih veza, preuzimanja i virusa. Čak pregledava vašu Wi-Fi mrežu (i sve povezane uređaje) kako biste bili sigurni da nemate ranjivosti zbog kojih biste trebali brinuti..

4. Avira

Avira je još jedna sjajna opcija za besplatni softver protiv zlonamjernog softvera. U stvari, Avira nudi niz besplatnih proizvoda, uključujući besplatan VPN. Međutim, ne bih vam savjetovao da to upotrebljavate kao besplatni VPN-i mogu biti nevjerojatno opasni.

Međutim, njihov je besplatni anti-malware dobar izbor za ljude koji žele zaštitu od zlonamjernog softvera, virusa, zaraženih veza, adwarea i špijunskog softvera. Ovdje možete dobiti softver za zaštitu od zlonamjernog softvera. Kao i kod Avasta, preuzmite ovaj softver samo s službene web stranice Avire.

5. Microsoftov alat za uklanjanje zlonamjernog softvera

Ako imate računalo koje i dalje koristi Windows 7, Vista, 2003, 2008 ili Windows XP, možda većina softvera koji sam gore opisao možda neće raditi za vas.

Međutim, Microsoft ima izvrstan Alat za uklanjanje zlonamjernog softvera koji možete koristiti kako biste ažurirali starije modele OS-a.

Upozorenje: Rizici s besplatnim softverom protiv zlonamjernog softvera

Kao i kod svih besplatnih stvari na mreži, morate biti malo oprezni. Ponekad je besplatni softver maskirani softver (da, čak i besplatni softver protiv zlonamjernog softvera). Da biste bili sigurni da ne preuzimate nešto što vam kasnije može naštetiti, za preuzimanja koristite samo pouzdane web lokacije. Pazite da softver dobivate od samih programera, a ne od trećih web stranica.

Softver protiv zlonamjernog softvera – završne misli

Tu ga imate, naše najbolje ponude za plaćeni i besplatni softver protiv zlonamjernog softvera. Ne zaboravite da softver skidate samo s pouzdanih web lokacija kako ne biste postali žrtva zaraženih veza i datoteka. Pokušajte skinuti softver samo s službene web lokacije programera. Naravno, to ima veze s tim tko je programer. Obavijestite me koji softver protiv zlonamjernog softvera koristite u odjeljku za komentare u nastavku! Postoji li nešto što mislite da smo propustili u ovom članku?

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map