Što je anonimna e-pošta – kako je dobiti

Što je točno anonimna e-pošta? Digitalno je doba i gotovo sve je na otvorenom. Ne postoji željezna zavjesa koja skriva vaše privatne podatke. Internet može biti opasno mjesto ako ne znate kako zaštititi svoj identitet. Čak i ako ste samo redoviti korisnik weba, morate znati da web-lokacije prate svaki vaš klik na mreži. Sve velike tvrtke koriste kolačiće za praćenje vaših podataka. Google ima brojne usluge i preslikava vaše aktivnosti na svim tim platformama kako bi stvorio personalizaciju korisnika u marketinške svrhe.

Što je anonimna e-pošta - kako je dobiti

Što je anonimna e-pošta – kako je dobiti

Te tvrtke kažu da im praćenje putem interneta omogućuje stvaranje prilagođenijeg iskustva pregledavanja interneta. Ali istina je da vas prate kamo god krenuli. Od vaših pretraživanja na mreži do videozapisa koje gledate na YouTubeu, od vaših navika pregledavanja na Chromeu, do onoga što šaljete u Gmailu, Google prati sve vaše male detalje.

Privatnost i sigurnost Interneta: Gdje započeti

Ako ste vojnik ili novinar na osjetljivom području, željeli biste da vam se identitet sakrije. Ako želite proslijediti važne podatke bez otkrivanja svog identiteta, kako ćete to upravljati?

Iako je privatnost interneta važna za sve, posebno je važna za ljude koji imaju uporište nad osjetljivim informacijama. Ili ako ste pojedinac koji ne želi da se otkriva njegov identitet dok netko komunicira, morate dobro sakriti zapise.

Za anonimno pregledavanje najbolji je preglednik Tor. Ovaj preglednik preusmjerava vaše mrežne aktivnosti putem više poslužitelja. Onaj tko pokušava pratiti vaše aktivnosti nema pojma gdje se nalazite ili što gledate. Tor je zakonit, besplatan i siguran. Djeluje za većinu normalnih korisnika interneta. Možete čak koristiti Tor za Facebook. Zapravo, Facebook ima Tor-ovu adresu za ljude koji žele taj dodatni sloj sigurnosti i privatnosti na društvenim mrežama.

Ako želite dodati još jedan sloj sigurnosti svom web surfanju, pokušajte s dobrim pružateljem VPN usluga. VPN stvara virtualni tunel za vaše podatke tako da je siguran od znatiželjnih očiju. Postoji nekoliko VPN usluga koje nude 256-bitnu enkripciju koju je praktično nemoguće hakirati. b sada prelazimo na anonimne e-poruke.

Slanje e-pošte na različitim stupnjevima anonimnosti

Najlakši način da dobijete anonimnu e-poštu jest kreirati Google ili MSN račun i samo upisati lažno ime i ostale detalje tijekom postupka prijave. Međutim, gotovo svi glavni pružatelji usluga e-pošte traže rezervni ID e-pošte ili telefonski broj. Možete je zaobići i tako da stvorite privremeni ID e-pošte.

Za telefone koristite internetsku uslugu kao što je Burner ili Hushed ili jednostavno nabavite jednokratni pretplatni telefon. To bi vam trebalo stvoriti relativno anonimni ID pošte. Upotreba ovog id-a u tandemu s alatima za anonimnost spomenutim u prethodnom segmentu dobit će vam pristojnu količinu anonimnosti. Međutim, čudovište kolačića neće spriječiti da sazna vašu stvarnu IP adresu. Ako se nalazite na području gdje bi praćenje vaših podataka moglo postati opasno za vas, isprobajte neke anonimne ponude e-pošte.

Evo nekoliko najkorisnijih anonimnih pružatelja usluga e-pošte na internetu:

5Y Mail

5Y Mail omogućuje vam slanje anonimnih e-poruka na bilo koju adresu e-pošte po vašem izboru. Ne morate stvarati račun. Samo posjetite web mjesto i upišite primateljevu adresu e-pošte. Upišite tijelo pošte i pošaljite ga. Ako želite dobiti odgovor, možete unijeti svoj stvarni e-mail. Ali primatelj neće upoznati vašu stvarnu poštu. Njihova pošta bit će usmjerena na 5Y poštu koja će biti preusmjerena u vašu stvarnu poštu.

Mailinator

Uz Mailinator vam ne treba prijava. Samo izmislite ime i iza njega postavite @mailinator. Zatim idite na stranicu i provjerite jeste li dobili neku poštu. Stvar je u tome što prvo, ne možete slati e-poštu. Drugo, svatko može provjeriti vašu poštu. Nema lozinki. Sve što trebate je unijeti adresu e-pošte i vidjeti što se nalazi u pristigloj pošti. Tu je i plaćeni plan. Ako plaćate 139 USD mjesečno, možete imati timski poštar za 5 timskih računa.

Cyber Atlantida

Pošaljite anonimnu e-poštu na takav način da čak ni vaš IP nije moguće pratiti. Ako ste novinar i želite prenijeti super tajne podatke, ovo može biti dobra platforma. Samo unesite primateljevu adresu e-pošte, tijelo e-pošte i Captcha. Pritisnite Pošalji i e-pošta će vam biti poslana. To je tako jednostavno. Međutim, ne možete dobiti odgovor jer je to sustav u jednom smjeru.

Gerilski pošta

Ako želite privremenu adresu e-pošte za jednokratnu prijavu za uslugu, Guerilla Mail je savršena opcija. Mnoge službe vas pitaju za svoju adresu e-pošte, a zatim počinju neželjenu poštu. Ako ne želite dati svoju stvarnu adresu e-pošte, samo generirajte privremenu adresu i potvrdite je da biste pristupili datoj web usluzi. Adresa e-pošte generirana gerilskom poštom zaista je nejasna, a adrese e-pošte brišu se nakon jednog sata – čak i ako su nepročitane. Na taj način vaša mapa pristigle pošte zauvijek ostaje čista.

Što je anonimna e-pošta – završne misli

Sve ove usluge slanja možete koristiti s Tor preglednikom da biste dodali više sigurnosti svojim porukama e-pošte. A ako želite slati sigurne poruke, evo popisa najboljih šifriranih aplikacija za razmjenu poruka.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me