Što je ISP Throttling?

Jeste li ikad imali trenutaka tijekom vašeg mjesečnog ciklusa naplate putem Interneta u kojem brzina interneta ide kaputz? Ili ste primijetili da vam je internet sporiji kada posjetite određene web stranice? Ako je tako, možda ste žrtva propucavanja davatelja internetskih usluga!


Što je ISP Throttling?

Što je ISP Throttling?

Ne brinite, prigušivanje ISP-a nije tako zastrašujuće koliko zvuči. U biti, to je kada vaš davatelj internetskih usluga namjerno usporava vašu propusnost. Postoji nekoliko razloga zbog kojih će vam se propusnost smanjiti, ali postoji i nekoliko načina na koji možete riješiti problem.

Zašto vaš davatelj internetskih usluga može ograničiti vašu propusnost

Postoji nekoliko poznatih razloga zbog kojih bi vaš davatelj internetskih usluga mogao smanjiti brzinu interneta. Prije nego što ih popisujem, imajte na umu da će vam neki davatelji internetskih usluga odmah reći da smanjuju širinu pojasa nakon određenog praga. Obavezno pročitajte fini tisak u ugovoru radi bilo kakvih znakova moguće propusnosti ili velikih ograničenja podataka kako biste bili sigurni.

  • Da biste smanjili zagušenje interneta u određeno doba dana. Davatelji internetskih usluga umanjuju brzinu interneta tijekom sati visokog prometa kako bi smanjili količinu podataka koju moraju obraditi i uštedjeti na kupnji skuplje opreme.
  • Nakon što ste pogodili određenu gornju širinu propusnosti. Ovo je marketinška tehnika koju ISP-ovi koriste za poticanje bržih pretplata.
  • Da bi se web stranice za streaming prisilile da plaćaju više za brze veze. To se događa kada ISP gasi brzinu vašeg interneta samo na određenim web lokacijama.

Kako saznati je li propusna širina propuštena

Ako ograničenje propusne širine nije dio vašeg ugovora s davateljem internetskih usluga, možda niste svjesni da vaš pružatelj usporava internet.

Ako primijetite da vam brzina interneta usporava u određeno doba dana / mjeseca, internetski test brzine može vam pomoći otkriti da li vaš davatelj internetskih usluga smanjuje vašu propusnost. Vodite evidenciju svojih rezultata kako biste mogli uspoređivati ​​brzine i imati na uvid dokaze o ispuštanju internetskih usluga. Web stranice poput SpeedTest.net by Ookla i Fast.com by Netflix izvrsni su alati za provjeru brzine vašeg interneta.

Da biste provjerili je li vaš davatelj internetskih usluga brzinu brzine kad koristite određene stranice (prigušivanje temeljeno na tipu), test oblikovanja prometa pomoći će vam da se to sigurno uvjerite. Ono što ovi alati čine jest provjeriti izvedbu različitih web stranica i aplikacija da biste vidjeli da li vaš davatelj internetskih usluga oblikova promet koji dolazi s njih ili odlazi iz njega..

Obavezno se prijavite u sve svoje rezultate i izvode svoje testove u različito vrijeme i tijekom cijelog razdoblja vašeg ciklusa naplate.

Kako popraviti ISP Throttling

Suočite se s davateljem internetskih usluga

Ako u ugovoru s vašim davateljem internetskih usluga izričito nije navedeno da on ima pravo na ograničenje podataka, tada je u potpunosti u vašem pravu kontaktirati vašeg davatelja internetskih usluga i žaliti se na uslugu koju primate. Za dokaz koristite podatke koje ste spremili na temelju svojih testova brzine i svoje testove za oblikovanje prometa.

Većina davatelja internetskih usluga ili će riješiti problem za vas ili će vam ponuditi brže brzine interneta bez dodatnog plaćanja. Važno je da budemo glasni kada plaćamo uslugu koju zapravo ne dobivamo, pa im nemojte dopustiti da je sklone.!

Upotrijebite VPN za isticanje ISP-a temeljenog na tipu

Što ako im se izmaknu? Ako se vaš davatelj internetskih usluga ne pokreće pri postavljanju ugašene brzine interneta, VPN može biti vaša milost štednje.

Budući da VPN preusmjerava i tunelira promet, vaš davatelj internetskih usluga neće znati kojim web lokacijama trenutno pristupate i neće moći smanjiti brzinu za određene web stranice.

Preporučio bih vam da vam pomognete ExpressVPN. To je daleko jedno od najboljih i najopsežnijih VPN-ova u 2018. godini i ima nenadmašnu uslugu korisničke podrške.

Najbolji VPN za popravak protupožarne mreže ISP-a

Prethodno smo raspravljali koji VPN-ovi najbolje djeluju na sprečavanju prigušivanja internetskih usluga, ali u slučaju da zaboravite:

  1. ExpressVPN
  2. NordVPN
  3. StrongVPN

Ovdje možete pročitati naše detaljne recenzije za svaki od ExpressVPN-a, NordVPN-a i StrongVPN-a.

Jedna stvar koju treba imati na umu je da iako VPN štiti vaše podatke i omogućuje vam anonimno mrežno djelovanje, to ne utječe na količinu podataka koje koristite mjesečno. Ako vaš davatelj internetskih usluga smanjuje brzinu interneta na temelju određenog ograničenja podataka, tada VPN neće vam moći pomoći.

ISP Throttling – Finalne misli

Iako je propuštanje internetskih usluga možda uobičajeni problem življenja u “virtualnom dobu”, pogotovo sada kad Neto neutralnost više ne postoji, uvijek postoje načini za rješavanje takvog problema. Budite strpljivi, uvijek vodite evidenciju o bilo kojim internetskim testovima koje obavljate i budite svjesniji ugovora koji ćete ubuduće potpisati s davateljem internetskih usluga. Javite mi jeste li ikada rješavali davanje internetskih usluga u komentarima ispod i kako ste uspjeli riješiti problem.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me