Što je otmica SIM-a – Objasnjena napada SIM razmjene

Rastuća prijetnja je pred nama, a svako ko posjeduje vrijedne račune podložan je hakiranju. Najgore je što će vaši podaci pasti u pogrešne ruke zbog najosnovnije stvari koju posjedujete, a to je vaš telefonski broj. Lako možete postati žrtva hakera koji varaju mobilne mreže dajući im svoj telefonski broj kako bi ukrali podatke poput korisničkih imena i prodali ih za Bitcoin. Skupina kriminalaca koristi se tehnikom poznatom kao izmjena SIM-a ili otmica SIM-a kako bi ukrala bitcoin, druge kripto valute i račune na društvenim mrežama. Ta se prevara „Port out“ proširila poput vatre zbog njezine jednostavne izvedbe i male mogućnosti da se uhvati. Pokazalo se da je to bila profitabilna aktivnost koju prakticiraju kriminalci koji se raduju velikom dobitku na računima bitcoin i cryptocurrency..


Što je otmica SIM-a

Što je otmica SIM-a

Što je otmica SIM-a?

Kako biste ukrali korisničko ime, račun ili vjerodajnice putem SIM razmjene. Morate znati telefonski broj povezan s tim računima. Hakeri kontaktiraju pružatelje mobilnih telefona žrtava kako bi zatražili nove SIM kartice. Zatim bi prenijeli telefonski broj cilja na novu SIM karticu i resetirali lozinke kriptovaluta, banke, ulaganja, društvenih medija, računa e-pošte i one povezane s Amazonom, Netflixom i Huluom. Time bi prevaranti blokirali vlasnika tih računa. Kao rezultat, vlasnik bi izgubio kontrolu nad svojim podacima. Za to su krive i mobilne mreže. I ne samo radi jednostavne predaje brojeva, već i zbog toga što nisu vrlo kooperativni kad je matična ploča zatražila podatke o učestalosti razmjene SIM-ova. Ovi glavni davatelji mobilnih usluga svjesni su zamjene SIM-a. Međutim, oni to samo ne žele priznati ili im pružiti informacije.

Zamjena SIM-a – prava prijetnja

Zamjena SIM kartice odnosi se na varanje mobilnih mreža u prenošenju “ciljanog” telefonskog broja na SIM karticu koju kontrolira zločinac. Policija je uhitila Joela Ortiza, 20-godišnjeg studenta pod optužbom za razmjenu ili otmicu SIM-a. Prikupio je pet milijuna dolara od hakiranja 40 telefonskih brojeva. Čim dobiju telefonske brojeve žrtava, kriminalci resetiraju svoje lozinke i sjeckaju njihove račune, posebno kripto-valutne račune.

Erin West, zamjenik okružnog tužitelja okruga Santa Clara objavio je izjavu koja kaže: “To se događa u našoj zajednici i nažalost nema puno pritužbi na to zbog zakona. Pozdravljamo priliku da se pozabave i drugim pritužbama na ovo što se događa. Smatramo da je to vrlo opasno. “

Kako se zaštititi od zamjene SIM-a

Na pitanje ima li osjećaja kajanja zbog otmice računa ljudi, zločinac je rekao: “Uopće ne, žalosno je reći. Uzimam njihov novac i živim svoj život. Njihova je krivnja što ne ostaju sigurni. Ljudi ne mogu živjeti od misli da je potrebno visoko kvalificirane ljude s alatima za društveni inženjering i tehničku pozadinu da povuku ovu otmicu. Moraju poduzeti sve sigurnosne mjere neophodne da bi se zaštitili od potencijalnih prijetnji u svakom trenutku. Evo kako mogu izbjeći prijetnje razmjenom SIM-a:

Otvrdni račun

Mobilne mreže moraju razviti nove sigurnosne značajke koje hakerima otežavaju preuzimanje računa i telefonskih brojeva.

Ne povezujte svoj telefonski broj s internetskim računima

Trebali biste ukloniti svoj telefonski broj s bilo kojeg računa koji bi mogao privući pažnju hakera. Ako hakeri zadrže vaš telefonski broj, mogu dobiti pristup svim vašim mrežnim računima.

Promijenite svoje sigurnosne postavke

Provjera autentičnosti putem SMS-a nije ni približno tako sigurno kao što ste mislili. Umjesto toga, koristite 2FA temeljen na tokenima.

SIM otmica – sažetak

Haker koji vrši zamjenu SIM kartice kaže “s telefonskim brojem, možete ući u svaki račun u roku od nekoliko minuta i nitko ništa ne može učiniti”. Ako vas netko hakira putem otmice SIM-a znači da imate nešto što hakeri traže. A što odluče učiniti s vašim računima / korisničkim imenima, ovise o tome što žele. Bez obzira na to ucjenjuju li žrtve ili prodaju Instagram korisnička imena za bitcoin u cryptocurrency, razmjenjivači SIM-a pogodili su Jackpot. Što su mobilni telefoni učinili do sada za ublažavanje krize? Apsolutno nije dovoljno. Iako se slažemo da je to odgovornost mobilnih operatera, to nas ne oslobađa od naše odgovornosti prema zaštiti online.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me