Top 5 razloga zašto vam treba VPN – Vrhunski vodič

Koji su top 5 razloga za korištenje VPN-a? U posljednjih nekoliko godina napravljeno je od VPN-a. Međutim, neki korisnici interneta još uvijek ne razumiju kako VPN funkcionira i zašto bi trebali koristiti VPN vezu. U ovom ćemo priručniku za pomoć pokušati objasniti virtualne privatne mreže na jednostavan, razumljiv način. Također ću vam pružiti popis stvari koje VPN-ovi mogu i ne mogu učiniti. Evo ih najbolji razlog 5 kao zašto trebate koristiti virtualnu privatnu mrežu.


Top 5 razloga zašto vam treba VPN

Top 5 razloga zašto vam treba VPN

Što je VPN?

Prvo, neću se previše tehničko baviti svojim VPN objašnjenjem. Čitatelji koji se bave tehnologijom otkrili su da neke tehničke informacije nisu uključene. Međutim, ovo Vodič za VPN početnike namijenjen je onima koji trebaju jednostavno tumačenje što je VPN i kako funkcionira.

VPN znači virtualna privatna mreža. To ni na koji način ne zamjenjuje potrebu za davateljem internetskih usluga. Drugim riječima, prije upotrebe VPN-a prvo morate biti povezani na Internet.

U osnovi, povezivanje s VPN serverom šifrira sav vaš internetski promet. To znači da nitko, pa čak ni vaš davatelj internetskih usluga, ne može prisluškivati ​​ono što radite na mreži. Istodobno, VPN skriva vašu IP adresu. Kasnije ću objasniti prednosti ovih dviju značajki.

Postavljanje VPN-a može se izvesti na dva načina. I vi ručno postavite VPN vezu putem svojeg PC, Mac, iPhone, iPad, ili AndroidMrežne postavke ili vam jednostavno preuzmite VPN aplikaciju koja dovršava VPN konfiguraciju za vas.

Cijeli postupak postavljanja ne razlikuje se mnogo od spajanja na WiFi mrežu kod kuće. Trebate ime VPN poslužitelj, korisničko ime i zaporka. Sve ovo možete dobiti do prijava kod pružatelja VPN-a. Upotreba VPN aplikacije eliminira potrebu za ručnim upisivanjem imena VPN poslužitelja.

Ukratko, VPN vam pruža dodatni sloj privatnosti i sigurnosti kad god idete putem interneta.

Zašto koristiti VPN? Top 5 razloga

1. Zaštitite svoju internetsku privatnost

vaš ISP, autorska prava, pa čak hakeri može lako pratiti koje web stranice koje posjećujete i koje aplikacije koristite. To znači da se vaša aktivnost pregledavanja može pratiti na vašoj IP adresi. Korištenje VPN-ova uglavnom vam omogućuje maskirati svoju IP adresu. Umjesto toga, potencijalni prisluškivači moći će vidjeti samo IP adresu VPN poslužitelja na koji ste povezani.

2. Zaobići zemljopisna ograničenja

Koliko ste puta pokušali gledati određeni kanal za streaming na mreži, samo da biste dobili pogreška geo-lokacije umjesto toga. To je poznato kao geoblocking. To je fenomen iseljenici svakodnevno se suočavati prilikom putovanja u inozemstvo. Online VOD kanali dostupni su samo u određenim regijama. Na primjer, Hulu možete gledati samo u SAD-u. Isto se odnosi i na BBC iPlayer u Velikoj Britaniji. Virtualne privatne mreže omogućuju vam da promijenite svoju IP adresu i na kraju dobijete pristup kanalima ograničenim na geo iz cijeloga svijeta. Slijedi popis najboljih kanala za strujanje koje možete deblokirati.

 • Netflix
 • Hulu
 • HBO GO
 • Instant videozapis Amazon
 • Sky GO
 • BBC iPlayer
 • CW TV
 • Hotstar

3. Pristupite internetskim stranicama zabranjenih davatelja internetskih usluga

Davatelji internetskih usluga u većini zemalja sada zabranjuju građanima pristup određenim web lokacijama. Kina putem svog Velikog vatrozida blokira mnoge popularne web stranice poput Facebook, Google, Twitter, Youtube. U Velikoj Britaniji, s druge strane, nije vam dopušteno posjetiti bujice poput Gusarski zaljev ili KickAss bujice.

Škole i fakulteti primjenjuju isti koncept. Studenti ne mogu pristupiti određenim društvenim web mjestima. U oba slučaja možete koristiti VPN za zaobići Internet cenzuru i pristupati onom mjestu koje želite i kada želite.

4. Sigurno koristite javne WiFi žarišta

Bez obzira jeste li u restoranu, zračnoj luci, fakultetu, bolnici ili internetskom kafiću, javni WiFi prikladan je način za internet. Ono što ne znate je da su ove WiFi žarišne točke izuzetno ranjiva na hakiranje. Cyber ​​kriminalci ciljaju na ovu mrežu jer nisu pravilno osigurani. Postavljanjem virtualne veze s privatnom mrežom na prijenosnom računalu ili pametnom telefonu prije povezivanja s javnom WiFi pristupnom točkom sprječavate hakeri da se infiltriraju na vaš uređaj.

5. Anonimno preuzmite bujice

Da bi preuzimanje datoteka putem P2P softver poput uTorrent, vašu IP adresu treba dodati torrent roj. Svi će korisnici koji dijele datoteku koju preuzimate dodati i svoju IP adresu. To je jednostavno način na koji Peer-to-peer protokol radi. Međutim, to također znači da copyright zaštitne skupine mogu pratiti svu IP adresu koje preuzimaju torrent datoteke.

Sakrivanjem vaše IP adrese omogućuje vam virtualna privatna mreža preuzmite bujice anonimno.

Stvari koje VPN ne čini

Na kraju dana virtualna privatna mreža može obaviti samo određene zadatke. Pročitajte sljedeći popis kako biste iskorijenili moguće zabune u pogledu onoga što možete, a što ne možete postići VPN-ovima.

 • Deblokiranje izvesnog geo-ograničeno kanala ne eliminira potrebu za valjanom pretplatom na te kanale. Drugim riječima, ako koristite VPN za gledajte Hulu izvan SAD-a, za prijavu vam je još uvijek potrebna pretplata na Hulu. S tim u vezi, postoji još tona besplatnih streaming kanala koje možete deblokirati pomoću VPN-a. BBC iPlayer, ITV, Crackle, Channel 4, Demand 5, CBC, SBS i TVPlayer samo su neki od primjera.
 • VPN ne zamjenjuje potrebu za antivirusnim programom. Štetni virusi ili zlonamjerni softver i dalje mogu zaraziti vaš uređaj.
 • Korištenje virtualne privatne mreže ne daje vam pristup pohranjenim datotekama drugog korisnika.
 • Ne postoje takve stvari kao besplatni VPN-ovi. Ako naiđete na davatelja VPN-a koji tvrdi da je besplatan, to je bilo zbog toga što vaše podatke prodaju trećim stranama ili zato što možete koristiti njihovu uslugu samo određeni vremenski period.

Najbolji VPN pružatelji usluga

Virtualne usluge privatne mreže svakodnevno se povećavaju po broju. Neki iznose velike tvrdnje o zaštiti vaše privatnosti i uklanjanju geoblokova. Nažalost, svi ti pružatelji usluga nisu vjerni svojoj riječi. Recenzirao sam ih dosta. Evo nekih značajki na koje biste trebali paziti prije prijave na VPN uslugu.

 • Podrška za 24 sata uživo Bez obzira na uslugu ili aplikaciju koju upotrebljavate na mreži, možete naići na određene incidente u kojima vam je potrebna pomoć stručnjaka. Ključna je pomoć pružiti ruku kad god vam treba.
 • VPN aplikacije: Ručno postavljanje virtualne privatne mreže izvedivo je. No, potrebno je malo vremena i znanja. Provjerite da li pružatelj VPN-a koji ste odabrali zapravo nudi aplikacije za vas PC, Mac, iPhone, iPad, ili Android.
 • Brojni VPN poslužitelji: Ako je zaobilazeći geografska ograničenja nakon što tražite, morate provjeriti nudi li vaš pružatelj VPN usluga poslužitelje širom svijeta. To vam omogućuje da deblokirate najveći broj geoblokiranih kanala.
 • Ubrzati: U nekim slučajevima uporaba VPN-a može drastično smanjiti brzinu vašeg interneta. U velikoj mjeri ovisi o kvaliteti VPN poslužitelja koje koristite.
 • Bez pravila dnevnika: U pogledu privatnosti, provjerite da vaši VPN davatelji ne vode evidencije vaše aktivnosti pregledavanja.
 • Pravila o povratu novca: Možda najvažnija od svih. ExpressVPN, na primjer, nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca. Ako iz bilo kojeg razloga smatrate da njihova usluga ne zadovoljava vaše potrebe, novac vam se vraća.

ExpressVPN označi sve okvire iznad. Zbog toga smatram da je to najbolja VPN usluga koju trenutno možete koristiti. Sljedeći popis sadrži najkorištenije VPN pružatelje u svijetu.

5 razloga zašto trebate koristiti VPN – dno crta

Iako sam pokušao održati gornji vodič za VPN što je jednostavnije moguće, postoje neke točke koje će vam možda trebati više objašnjenja. Slobodno postavite bilo koja pitanja o tome zašto vas trebaju VPN u okvir za komentare ispod. Zaključno, uvijek biste trebali ozbiljno shvatiti svoju internetsku privatnost.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me