Trebate li offline Messenger za bolju sigurnost?

Krajnje šifriranje radi dok neko ne postavi a stražnja vrata u pouzdan softver. Imati potpunu privatnost koja je 100% -guaranteed više nije opcija. Svatko ga još može imati fizički pristup na vaše računalo ili mobilni uređaj unatoč vama poduzimajući sve mjere opreza i instalirati sve softver za cybersecurity. Ali što je riješenje? Je Offline Messenger pravilan način rješavanja problema? Hajde da vidimo.


Trebate li offline Messenger za bolju sigurnost?

Backdoor kuća aplikacije? Što je posao?

Stražnja vrataNe možete znati je li primjena koji koristite ne sadrži posebno dizajniranu stražnju vrata. To zauzvrat omogućuje svima koji imaju pristup ovoj funkciji da pristupe vašoj datoteke i računi također.

Prosječni korisnik nije problem što ne može utvrditi postoji li stražnja vrata ili ne.

Što se tiče prijave otvoreni izvor, a većina softvera nije, to postaje čak i izazov profesionalni stručnjaci za cybersecurity i programere softvera. Neće moći pronaći stražnji pokrov u softveru za koji nemaju pristup njegovom softveru programski kod.

Mnogi zvižduci širom svijeta imaju iskustvo iz prve ruke. Treće strane presresti i pratiti njihove komunikacije putem iskorištavanje pozadini ili zlonamjernom softveru instaliran na njihov uređaj.

Tek tada dolazi do problema s vladinim agencijama kojima mogu spriječiti pristup pojedinim platforme društvenih medija ili mrežni komunikacijski kanali potpuno.

nedavni prosvjednici u Hong Kongu su iskusili sve gore navedene probleme i doći do rješenja koje bi moglo djelovati.

Trgovina Internetom za sigurne komunikacije

Prosvjedujući Hongkongeri shvatili su da su u pitanju aplikacije za razmjenu poruka njuškao dalje. Tada su odlučili otići izvan mreže za razmjenu poruka bez da ih netko prati.

Dolazi rješenje istorazinski mreže mrežnih aplikacija. Govorimo o sličnostima Bridgefy i FireChat. Te se aplikacije ne oslanjaju na Internet za slanje i primanje poruka.

Te aplikacije rade korištenjem komunikacijskih protokola poput Bluetooth ili Wi-Fi radio telefona. Međutim, možete komunicirati izravno s drugim uređajima samo u kratkom rasponu od “između 60m do 100m”.

Koristeći ovu tehnologiju, možete relativno brzo slati i primati poruke u prepunim prostorima, poput modernog megapolisa. Ako koristite mobilnu mrežu i dođe do naglog nestanka, to neće utjecati na vas.

Metoda funkcionira kako za javne tako i za privatne chat grupe. Za rad morate imati kritičan broj uređaja na kojima je pokrenut odgovarajući softver za razmjenu poruka.

Za javnu chat grupu moglo bi proći neko vrijeme dok se poruka ne isporuči na velike udaljenosti. Uglavnom, to je zato što su vam potrebni uređaji koji su u fizičkoj blizini – ali to i dalje radi.

Kako djeluje Wi-Fi Direct

Usput, uredske uređaje možete zamijeniti pametnim telefonima. U donjem infografskom prikazu možete dobiti predstavu o tome kako Wi-Fi Direct radi za razmjenu poruka na mreži.Wi-Fi Direct

To je zapravo vrlo sigurna metoda za razmjenu poruka. Korisnici u sredini nemaju pristup vašoj poruci i njihov uređaj automatski je prenosi.

Osoba koja djeluje kao an posrednik ne mora biti u vašem popis kontakata; aplikacija za razmjenu poruka nije komunikacija peer-to-peer ali umjesto toga stvara a mrežna mreža za razmjenu poruka.

Očigledno da ovo nije metoda sigurne komunikacije na vrlo velikim udaljenostima u stvarnom vremenu. Međutim, neovisan je o bilo kojim internetskim poslužiteljima ili mrežnim poslužiteljima, kao što se vaša poruka prenosi putem radio valovi ili Bluetooth.

Još uvijek nemate potpunu sigurnost u mjeri u kojoj se bilo koji uređaj krajnjeg korisnika može ugroziti. Ali imate mogućnost privatne razmjene poruka bez oslanjanja na popularne aplikacije za društveno umrežavanje poput Facebook, WeChat, Telegram ili Skype. Čak i ako uopće nemate pristup internetu, i dalje možete koristiti takvu aplikaciju za razmjenu poruka.

Jesu li offline messengeri sigurni?

Offline logotipPrije nego što odgovorimo na to pitanje, moramo znati razliku između programa za razmjenu poruka koji može slati poruke bez ikakvog priključak za internet i aplikacija za glasnik koja ne treba internetska veza za slanje poruka.

Na primjer, WhatsApp je aplikacija za razmjenu poruka koja poruku sprema lokalno na vaš uređaj.

Nakon toga pokušava spojite se na WhatsApp poslužitelje da biste ga poslali kada imate vezu s Internet.

Zatim pokušava više puta poslati poruku dok primatelj koji je namjeravao povezuje se na Internet i dobiva vašu poruku.

Ovo je offline mrežna usluga u smislu koji vam ne treba biti online za slanje poruke. Ali trebate internetsku povezanost da bi poruke mogle biti razmijenili, iako.

S druge strane, aplikacije poput Bridgefy, FireChat, signal ili poslužiteljska mreža ne treba Internet za razmjenu poruka putem Peer-to-peer Wi-Fi Direct ili Bluetooth.

Trebate naći samo uređaj u blizini koji je spreman za komunikaciju pomoću jednog od ovih uređaja protokoli i dobro ideš.

To je rekao, šansa nekoga njuškanje na vašem izvanmrežnom messengeru koji treba internetsku vezu za slanje i primanje poruke jednaka je šansi da netko presreće vašu komunikaciju preko bilo kojeg drugog internetskog kanala komunikacije. Nije problem šifriranje ili sigurnost; to je problem samih metoda povezivanja.

Šifriranje od početka do kraja rješava problem da netko slučajno ili namjerno pročita vaše poruke. Međutim, to ne rješava temeljni problem Društva razmjenu poruka kada netko isključi internetske poslužitelje unutar određene lokacije. Stoga polazimo od problema privatnost do problema na sljedećoj razini gdje ga imate pravo na komunikaciju.

Dobro! Ali jesu li sigurni iako?

Vratimo se pitanju da li su izvanmrežni glasnici sigurni. Kratak odgovor je “ne”. Nisu potpuno sigurni ni kada koristite tehnologiju za izravna komunikacija između uređaja.

Mrežne mreže i tehnologije za izravne komunikacija uređaj-uređaj su dobri u isporuci poruke. Sigurni su koliko i prosječni glasnik koji koristite za chat s prijateljima i obitelji na mreži.

Na primjer, možete postaviti račun prislušni uređaj blizu cilja i dobivate njegove poruke, možete saditi malware na ciljanom uređaju ili možete koristiti a stražnja vrata u bilo kojem drugom softveru za preuzimanje kontrole nad ciljanim uređajem. Ali ti ne može spriječiti isporuku poruke ako ciljni primatelj ima fizički pristup mrežnoj mreži.

Zaključne riječi

Nažalost, ljudi koriste mrežaste mreže ne kada je internetska infrastruktura u padu, već izbjegavajte cenzuru i slobodno razmjenjujte poruke. S druge strane, to nije problem nijedne tehnologije, nego političke stvarnosti u jednom ili drugom dijelu svijeta.

Ono što trebate znati o izvanmrežnim glasnicima i neposrednim komunikacijskim protokolima na uređajima je da oni dodaju malo privatnost komunikacija ali nemojte osiguravati uređaj ciljani napadi ili njuškanje.

Ono što oni također nude je sposobnost komunikacije neprekidno čak i kad vam je internetska veza prekinuta ili ne želite koristiti Internet. Imate li što dodati? Možete li pronaći druge prednosti korištenja izvanmrežnih glasnika? Javite mi u komentarima u nastavku.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me