Većina sigurnih dobavljača e-pošte

Provaljivanje e-pošte postalo je globalni problem s tim da se sve više i više cyber-kriminalaca pridružuje sukobu, baš kao što sve više američkih gradova bankrotira i postaju gigantski geti zbog političke korektnosti i visokih poreza, ali to je druga tema. Štoviše, ovo zahtijeva sigurne usluge e-pošte koje bi sve vaše e-poruke na odgovarajući način čuvale povjerljivost i štitile ih od nezakonitog neovlaštenog kršenja. Sigurna pošta ne znači samo šifriranu e-poštu, već i one koji održavaju veliku anonimnost kao i samouništavajuće sustave e-pošte. U nastavku ćemo pogledati najsigurnije pružatelje usluga e-pošte na svijetu.


Većina sigurnih dobavljača usluga e-pošte

Većina sigurnih dobavljača e-pošte

Najsigurnije su svjetske usluge e-pošte

Testirali smo razne pružatelje usluga e-pošte. Evo najsigurnijih:

 1. ProtonMail
 2. MailFence
 3. Tutanota
 4. CounterMail
 5. Hushmail

Većina sigurnih dobavljača e-pošte

U nastavku se smatraju neki od najsigurnijih pružatelja usluga e-pošte:

ProtonMail pregled

ProtonMail osigurava da će se cjelovita enkripcija i dešifriranje dogoditi u aplikaciji koja je dostupna i za Android i iOS ili za preglednik koristeći JavaScript. Većina poslužitelja ProtonMail pohranjuje samo šifrirane poruke e-pošte koje dolaze bez ključeva i / ili lozinki koje se mogu koristiti za njihovo dešifriranje. ProtonMail je prepoznat i prihvaćen kao jedan od najsigurnijih servisa e-pošte jer ima snažan filtar neželjene pošte kao i jednostavno sučelje koje uključuje prečice na tipkovnici i uređivanje bogatih teksta..

Za čak i automatsko organiziranje pošte, ProtonMail koristi naljepnice, prilagođene mape i pravila za dolazne poruke e-pošte s plaćenim računima. Nadalje, ne dopušta pretraživanje unutar šifriranog teksta poruke. Zbog toga se u pregledniku moraju dešifrirati sve poruke e-pošte u stvarnom vremenu.

Čak i nekorisnici ProtonMaila mogu odgovoriti u šifriranom obliku pomoću lozinke za dešifriranje pošte. Uz to, svaka pošta poslana putem ProtonMaila automatski istječe nakon četiri tjedna. Koristi OpenPGP standard i nedostupan je putem IMAP-a i SMTP-a. Nadalje, Outlookovi dodaci kao i dodaci za druge adrese e-pošte ne postoje. Možete čak imati i svoje ime domene.

Pregled pošte

Šifriranje e-pošte nije jedina značajka programa Mailfence. Ovo je kalendar i usluga e-pošte koja jako naglašava sigurnost pošte. Ovdje web usluga i račun e-pošte uključuju šifriranje javnog ključa OpenPGP. Za svoje račune moguće je stvoriti parove ključeva, a istovremeno upravljati trgovinom više ključeva za one kojima želite sigurno poslati e-poštu.

Mailfence je dostupan pomoću SMTP i IMAP putem zaštićenih TLS / SSL veza s bilo kojim programom za e-poštu koji odaberete. Štoviše, Mailfence se ne može koristiti za prijenos šifriranih poruka onima koji ne koriste OpenPGP i nisu bez javnog ključa. Također, softver za Mailfence nije dostupan za inspekciju otvorenog koda. To naravno donekle umanjuje privatnost i sigurnost sustava. Mailfence je temeljen na Belgiji i podliježe belgijskim i EU propisima i propisima. Njegova internetska pohrana na 200 MB donekle je ograničena.

Tutanota pregled

Tutanota je sličan mudrom dizajnu ProtonMail-a, a poznato je i da je siguran. Svi su na e-pošti neki s enkripcijama i dešifriranjem na vašem uređaju i koriste vrlo privatni ključ za šifriranje kojem čak ni Tutanota ne može pristupiti. Ovaj izuzetno privatni ključ za enkripciju je sve što je potrebno za razmjenu zaštićenih poruka e-pošte s drugim korisnicima Tutanota. Za e-poštu s enkripcijama izvan sustava potrebna je lozinka poruke.

Primatelj ovo može odabrati putem e-pošte putem web sučelja koje im omogućuje i siguran odgovor. Tutanota koristi RSA i AES za šifriranje pošte i ne može primati poštu od vanjskih izvora koji koriste određeni standard. Poslužitelji Tutanota nalaze se u Njemačkoj i drugim zemljama EU u kojima se pretežno primjenjuju njemački propisi.

Aplikacije i web sučelje za Android i iOS temeljito su upotrebljivi i uključuju filtar neželjene pošte i prilagođene mape. Koncept pretraživanja ne postoji i ne može se poslati ništa, osim običnog teksta, kao i prilozi datoteke iz Tutanota. Niti su dostupni SMTP i IMAP pristupi niti dodaci za druge popularne usluge e-pošte.

Pregled CounterMail

Ova usluga e-pošte namijenjena je onima koji svoju privatnost e-pošte shvaćaju vrlo ozbiljno. CounterMail implementira visoko sigurnu OpenPGP šifriranu poštu u preglednik s Java aplikacijom koja vrši svu potrebnu kriptografiju na računalu. Na one CounterMail poslužitelje spremaju se samo šifrirane e-poruke. Poslužitelji CounterMail-a u Švedskoj nemaju tvrde diskove i svi se podaci pohranjuju samo u njihovoj memoriji. Ako netko pokuša izravno ugroziti poslužitelj, svi se podaci mogu nepovratno izgubiti. Sada je tu o čemu treba pisati kući u pogledu sigurnosti.

Nadalje, ključevi za dešifriranje e-pošte dostupni su putem USB stick-a. Taj će štap biti potreban za prijavu u CounterMail. Bez njega ne možete dešifrirati e-poštu, čak i ako tihi haker zadrži vašu lozinku pomoću softvera za blogove ili društvene trikove.

To, naravno, daje sigurnost kao i prisila za Java, što čini CounterMail nešto manje praktičnim i jednostavnim za upotrebu od njegovih kolega. Možete dobiti SMTP i IMAP pristup, koji se može koristiti s bilo kojim programom za e-poštu koji ima OpenPGP i uključuje K-9 Mail za Android.

Hushmail pregled

Ključevi za šifriranje e-pošte generiraju se i pohranjuju na Hushmail poslužitelju. Jednom kada se lozinka upotrijebi, Hushmail će dešifrirati sve pohranjene poruke e-pošte. Međutim, ako se ključevi pohranjuju samo u šifriranom obliku, to neće biti moguće. Hushmail koristi aplikaciju ili web sučelje za iOS za jednostavnu razmjenu šifriranih i sigurnih poruka e-pošte. Djeluje s drugim korisnicima Hushmaila, no slanje e-pošte bilo kome je također moguće.

U stanju su čitati sve kodirane mailove pomoću zajedničke lozinke i web sučelja. Budući da Hushmail koristi OpenPGP, moguće je primati i šifrirane poruke e-pošte iz vanjskih izvora. 

Trebate dodatni sloj sigurnosti? Koristite VPN

Možete učiniti sve svoje internetske aktivnosti, uključujući slanje e-pošte, sigurnijim putem virtualne privatne mreže tijekom pregledavanja interneta. Kad se povežete s VPN serverom, vaša internetska veza sigurno je šifrirana i vaša javna IP adresa također je maskirana. Pročitajte naš detaljni pregled svih najboljih pružatelja usluga VPN-a.

Najsigurniji davatelji usluga e-pošte – završite

S obzirom da je cyber sigurnost danas postavljena kao prioritet u cijelom svijetu, razvijaju se sve sigurnije usluge e-pošte. Navedene su samo pokazatelji raspoloživih vrsta i zaštite koju nude. Postoji mnogo više od kojih svaka ima svoje karakteristike za zaštitu privatnosti, osjetljivosti i povjerljivosti. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map