VPN Provider Apps vs Open Source VPN klijenti

Aplikacije VPN davatelja vs Open Source VPN klijenti – Koje su sigurnije, lakše, brže i sigurnije za upotrebu? Softver otvorenog koda velik je favorit kod korisnika energije zbog svoje fleksibilnosti i transparentnosti. Pitanje koje se sada postavlja glasi: Usporedite li bilo koji VPN klijent otvorenog izvora s popularnim VPN aplikacijama koje dolaze od vrhunskih pružatelja usluga poput ExpressVPN, NordVPN i IPVanish?


VPN Provider Apps vs Open Source VPN klijenti

VPN Provider Apps vs Open Source VPN klijenti

Pravi odgovor nije točan. Također treba vidjeti koje će vaše razine tehničkog znanja i strpljenja biti u budućnosti i u koje dugoročno vjerujete..

Otvoreni izvori VPN klijenti: uvod

Otvoreni izvori VPN klijenti temelje se na OpenVPN protokolima, otvorenim izvorima i sami su podvrgnuti reviziji više puta. Oni su općenito priznati kao vrlo sigurni VPN protokoli. Čak i većina VPN klijenata zatvorenog tipa koristi OpenVPN kao svoj zadani protokol za VPN.

Međutim, treba imati na umu da su te aplikacije samo za pružanje softvera za VPN klijent. Ako ne pritisnete gumb za ručno postavljanje, trebat će vam usluge davatelja VPN usluga da biste uspostavili vezu..

Otvoreni izvori VPN klijenti – za i protiv

VPN klijenti otvorenog koda imaju svoje izvorne kodove neprestano prikazane tako da ih se može pregledati i pregledati. Do sada nije zabilježeno veće sigurnosno okruženje ili ranjivost.

Ova transparentnost predstavlja veliku prednost u odnosu na bilo koji vlastiti VPN program. Stvarnost je da kad ne možete pregledati izvorni kôd VPN aplikacije, ne postoji jamstvo kako se štiti vaša privatnost. Svakako biste trebali biti u mogućnosti interpretirati odgovarajući i relevantan kôd, a namjerno posađene rupe mogu izbjeći vašu provjeru..

Stoga, teoretski, ne možete biti u potpunosti sigurni u zaštitu privatnosti niti jednom vlasničkom aplikacijom. S praktične strane, međutim, ako ne vjerujete svom pružatelju VPN usluga kada je u pitanju zaštita vlastite privatnosti u njegovoj aplikaciji, bilo bi pametno ne slati promet na njegove poslužitelje..

Zbog toga je apsolutno ključno da provjerite dobronamjernost i ugled svog davatelja VPN usluga na tržištu prije nego što se prijavite s njim. Ako ne vjerujete nijednom pružatelju VPN usluga, čak možete postaviti vlastiti osobni VPS ili virtualni privatni poslužitelj putem bilo kojeg pouzdanog pružatelja usluge oblaka.

Međutim, ovaj je postupak mnogo zamorniji i treba puno duže od unosa nekoliko IP adresa u klijentske postavke vašeg VPN-a. Štoviše, ako stvarno ne znate pravilno koristiti naredbeni redak, to za vas možda nije održiva opcija. Uz to također možete pogriješiti, uništavajući na taj način vaše pokušaje anonimnosti na mreži.

Najbolji VPN klijenti s otvorenim kodom

Evo popisa najpopularnijih VPN klijenata otvorenog koda koji možete koristiti:

  • OpenConnect
  • OpenVPN
  • LibreSwan
  • TCPcrypt
  • strongSwan

Aplikacije pružatelja VPN-a

Najveća prednost bilo koje aplikacije VPN davatelja je ta što je jednostavan za korištenje. Svaki dobavljač VPN usluga na kojeg ste se pretplatili ima znanje za pojednostavljenje svog softvera i pruža vam odlično korisničko iskustvo. Također dizajnira svoje aplikacije za rad bez ikakvih tipičnih VPN usluga. Ovo vam štedi veliku količinu vremena za ručne konfiguracije ili unošenje adresa IP adresa poslužitelja.

VPN aplikacije koje dolaze od poznatijih pružatelja usluga također imaju veće značajke za poboljšanje privatnosti od VPN klijenata otvorenog koda i uključuju sljedeće: zaštitu od curenja, preklopne prekidače koji prekidaju internetsku vezu ako se vaš VPN prekine i prebaci mjesto poslužitelja i VPN protokol.

Također, ako VPN aplikaciju razvije stranka koja upravlja mrežom poslužitelja na koju priključite, osigurati ćete da će se sve kritične mrežne promjene odmah odraziti na njenu aplikaciju.

Na primjer, i štoviše, ako lokacija poslužitelja smještena u ekonomski nepovoljnoj državi New York postane nefunkcionalna, izbrisat će se iz aplikacije. Ako se klaster poslužitelja doda u bilo kojem drugom gradu, aplikacija će to prikazati kao novu mogućnost. S klijentima otvorenog koda morate ručno učitati novo konfigurirane datoteke davatelja usluge, što će, naravno, trajati mnogo duže. U nastavku pogledajte najbolje premium VPN davatelje usluga.

  • ExpressVPN
  • BulletVPN
  • NordVPN
  • IPVanish
  • VyprVPN

Aplikacije VPN provajdera vs Open Source VPN klijenti – konačna presuda

Otvoreni izvorni VPN klijent ima dulji postupak postavljanja s većim šansama da se u budućnosti troši više vremena ako se izvrše ručne nadogradnje. Zato je preporučljivo držati se aplikacije koju vam je dao davatelj VPN usluga. Međutim, ako pružatelj VPN-a ne bude u stanju razviti aplikaciju za svoj uređaj ili želite imati svoj osobni VPN poslužitelj utemeljen u oblaku, VPN klijent s otvorenim izvorom bit će pouzdan sigurnosna kopija.

Oba načina, ravnoteža je ravnomjerno nagnuta. Na vama je da odaberete ovisno o vašim okolnostima.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me