YouTubeova pravila o privatnosti – što trebate znati

Internetska video platforma YouTube ima preko milijardu korisnika. Također ima lokalne verzije dostupne u više od 88 zemalja. S toliko izloženosti, privatnost postaje vrlo važna. Ako ste pojedinac koji vodi privatnost, evo što trebate znati o usluzi YouTube.


YouTubeova pravila o privatnosti - što trebate znati

YouTubeova pravila o privatnosti – što trebate znati

Kako radi

YouTube slijedi određene kriterije za uklanjanje sadržaja koji krši nečiju privatnost. Njihove smjernice o privatnosti pružaju opsežne informacije o uvjetima pod kojima se krši privatnost. Ako se želite žaliti da vam je narušena privatnost, morate biti u mogućnosti uspostaviti svoju prisutnost u sadržaju koji želite prijaviti. To znači da zapravo morate biti u sadržaju I mora narušavati vašu privatnost. Tijekom provjere može li se pojedinac prepoznati, moraju se provjeriti sljedeći faktori.

 • Koristi li se vaša slika ili glas?
 • Da li sadržaj dijeli s vašim kompletnim imenom?
 • Otkriva li financijske podatke?
 • Otkriva li kontaktne podatke?
 • Otkriveni su i drugi podaci koji su moguće identificirati?

YouTube također donosi odluku svaki put kad se prijavi prigovor o privatnosti na temelju više kriterija. Oni uzimaju u obzir javni interes, suglasnost i vijest.

Što to sve znači??

Koji je sadržaj koji krši YouTubeova pravila o privatnosti? Opća srž YouTube-ove politike o privatnosti je da se pojedinci moraju jedinstveno prepoznati. Tek tada se sadržaj može označiti i ukloniti. Video bi trebao imati odgovarajuće detalje kako bi vas ljudi zapravo prepoznali i ne zbunjivali zbog nekoga drugog.

Pojedinosti poput broja socijalnog osiguranja, kontaktni podaci, broj bankovnog računa zaštićeni su na YouTubeu. Ako netko prenese videozapis koji sadrži bilo koji od vaših osjetljivih detalja, to će se smatrati kršenjem privatnosti. Što predstavlja ne kršenje privatnosti? Ako su uključene vaše oznake za igranje, avatarji adresa ili adrese adresa u kojima se ne spominju imena, privatnost se ne smatra povrijeđenom. YouTube, naravno, zadržava pravo donošenja konačne odluke u vezi s tim.

Podnošenje žalbe

Cijeli postupak podnošenja žalbe na YouTubeu anoniman je. Prema YouTubeu, kontaktne informacije ili identitet podnositelja žalbe ne objavljuju se osobi koja prenosi videozapis. Žalbe u većini tih slučajeva moraju biti prvostupanjski zahtjevi. To znači da samo osoba čija je privatnost povrijeđena može podnijeti žalbu; prigovor nije u ime nekoga drugog.

YouTube također ne uklanja videozapis u prva dva dana. Evo kako to funkcionira – pritužba se podnosi. Zatim se učitavaču obavijesti o kršenju. Omogućeno mu je 2 dana / 48 sati za uklanjanje određenog videozapisa. Ako dotični učitavač ne postupi u skladu, YouTube tim pregledava žalbu.

Pismeni pristanak ili usmeni dokaz: Zašto je pisanje na zidu!

Čak i ako osoba koja učitava dokument, posjeduje dokumentarni dokaz da je osoba čiji je identitet otkriven dala suglasnost za istu, sadržaj i dalje mora biti uklonjen s platforme. Sporazumi koji daju pristanak prije prijenosa videozapisa ne mogu prihvatiti ili čak pregledati video platforma.

Zakoni o privatnosti primjenjivi su širom svijeta

YouTubeove smjernice o privatnosti stalna su značajka, iako se zakoni, pravila i propisi o privatnosti razlikuju od zemlje do zemlje. Smjernice o privatnosti vrijede za korisnike širom svijeta. Čak i ako videozapis ne krši zakone o privatnosti u vašoj zemlji, ako krši smjernice YouTubea, možete ukloniti videozapis.

Privatni videozapisi: samo za privatne oči?

YouTube čak ima postavku privatnosti radi zaštite vašeg internetskog identiteta i održavanja profila dok se videozapisi dijele na mreži. Dakle, sve je na vama ovisi hoćete li zaštititi svoju privatnost ili se je odreći. Prilagođavanjem postavki profila treba pažljivo razmotriti video sadržaje, a mrežne interakcije potrebno je kontrolirati kako biste zaštitili svoju privatnost na YouTubeu. Možete dijeliti videozapise s YouTubea diljem svijeta ili ih držati privatnima i odabrati samo 25 parova očiju koji vaše internetske isječke mogu pregledati.

Dijeljenje YouTube videozapisa

Ako se videozapisi moraju dijeliti s više od 25 korisnika ili samo onima bez YouTube računa, videozapisi mogu biti postavljeni na “nesvrstan”. Svatko s pravom web adresom može pogledati videozapis koji nije na popisu. Te je videozapise nemoguće pronaći bez prave adrese jer se neće prikazati u rezultatima pretraživanja. Ako imate prijatelja i želite s njima podijeliti nešto hitno i povjerljivo ili obrnuto, videozapisi koji nisu na popisu su put. Možete dijeliti videozapise bez ijednog od njih viralnog.

Gledanje vašeg privatnog života? Zašto videozapisi otkrivaju više nego što mislite!

Sasvim je moguće da se na videozapisu može podijeliti puno osobnih podataka poput vaše obitelji, interijera vaše kuće, adrese i još puno toga. Ako se brinete o svojoj privatnosti, najbolje je izbjegavati to.

Zaštita vašeg YouTube računa od probijanja očiju

Kao korisnik koji brine o privatnosti, možete zaštititi svoje videozapise na YouTubeu od stranaca pomoću postavki privatnosti računa YouTubea. Možete kontrolirati tko vam šalje poruke i zajedničke videozapise, što drugi mogu naučiti i znati o videozapisu i puno više.

Upravljanje načinom gledanja videozapisa

YouTube videozapisi daleko prevazilaze samo jedan uređaj ili web lokaciju. Ako se bojite da će se vaši videozapisi ugraditi na web stranice ili emitirati putem TV-a i mobilnih mreža bez vašeg pristanka, prilagodite opcije Embedding + Syndication.

Što još možeš učiniti

Evo još nekoliko savjeta o zaštiti privatnosti YouTubea.

 • Dobro razmislite prije objavljivanja osobnih podataka. Doista želite da web zna koja je vaša omiljena boja ili gdje ste išli u školu ili čak na kućnu adresu? Imajte na umu da se svaki dio informacija koje pustite može upotrijebiti za narušavanje vaše privatnosti.
 • Drugi je važan korak zaštita podataka računa i ne dijeljenje lozinke s drugima. Osoblje YouTubea nikada vas ne pita za lozinku. Nemojte se zavaravati ako se netko poveže s vama pretvarajući se da ste s YouTubea.
 • Posjetite stranicu postavki privatnosti i sigurnosti na YouTubeu da biste pronašli popis alata za upravljanje sadržajem i iskustvom na web mjestu.
 • Uvijek uzmite dopuštenje prije snimanja pojedinaca ili objavljivanja njihovih osobnih podataka.
 • Jača sigurnost Google računa neophodna je provjerom u 2 koraka.

Poduzmite sve mjere opreza, jer je YouTube mjesto susreta za toliko različitih ljudi. Na kraju dana želite dijeliti videozapise, a ne svoje osobne podatke. A ako tražite dobar VPN za gledanje YouTubea, ovdje ćete pronaći naše najbolje izbore.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map