Zemlje s jakim zakonima o privatnosti

Brzina, aplikacije, cijene i podrška; ovo su neke od značajki koje ljudi uzimaju u obzir prilikom pretplate na davatelja VPN usluga. Rijetko korisnici VPN-a zapravo razmišljaju o tome gdje se zapravo temelji VPN usluga koju koriste. Kada je u pitanju privatnost podataka, zakoni se razlikuju od zemlje do zemlje. Zbog toga morate prijeći dodatni kilometar kada odaberete pravi VPN. VPN koji se nalazi u zemlji s jakim zakonima o privatnosti nudi bolju pouzdanost od one koja se nalazi u Pet očiju.


Zemlje s jakim zakonima o privatnosti

Zemlje s jakim zakonima o privatnosti

Zašto je zemlja hosting VPN-a važna

Sjedinjene Države su domaćin većine najboljih svjetskih web stranica. Iako u SAD-u postoji mnogo usluga koje imaju veće prednosti, to nije baš najbolja lokacija za VPN. SAD je među špijunskim zemljama i pokušava pratiti sve vaše podatke.

Ako pristupate internetu putem VPN-a s hostom u SAD-u, vašim podacima može u bilo kojem trenutku pristupiti vašim podacima. Sve što trebaju učiniti je poslati nalog američkim poslužiteljima i preuzeti sve što su pohranili.

Iako mnoge VPN usluge tvrde da ne vode evidencije korisničkih aktivnosti, to bi trebalo uzeti u njenu nominalnu vrijednost. Ne možete sigurno znati ima li VPN davatelj vaše podatke ili ne. Najbolji način je upotreba VPN-a sa sjedištem u “sigurnoj zemlji”.

Najbolje zemlje da ugoste vašu VPN uslugu

Sastavili smo popis takvih zemalja u kojima se vaša privatnost podataka uzima ozbiljno. Bilo koji poslužitelj smješten u tim zemljama omogućit će vam pristup internetu bez brige o tome kako će podaci procuriti u ruke vlade.

Švicarska

Švicarska je jedna od najboljih zemalja za VPN uslugu. Stjecanje pouzdanosti nakon što je domaćin zloglasnog zvižduka Edwarda Snowdena, Švicarska je postala odredište za korisnike koji traže snažne zakone o privatnosti i zaštiti podataka..

Uz stroge savezne zakone i propise koji se odnose na privatnost i zaštitu podataka, Švicarska je vrhunski kandidat za VPN usluge. Zemlja ima povijest zagovaranja zakona o zaštiti privatnosti i neodlučno je kad je u pitanju dijeljenje korisničkih podataka s vlastima.

Iako Švicarska ima [B1] partnerstvo sa Sjedinjenim Državama, dopuštajući im da pozovu švicarske korisničke podatke, to rijetko utječe na korisnike izvan Sjedinjenih Država. Pročitajte našu najbolju recenziju VPN-a za Švicarsku da biste saznali više o uslugama koje biste trebali uzeti u obzir prilikom traženja švicarskog VPN-a.

Malezija

Iako je istina da mnogi pružatelji VPN-a daju šuplja obećanja svojim korisnicima, to nije slučaj s onima sa sjedištem u Maleziji. Strogi zakoni o privatnosti i zaštiti podataka u zemlji vraćaju obveze koje ovi davatelji pružaju svojim korisnicima.

Ključni zakoni Zakona o zaštiti osobnih podataka osiguravaju privatnost podataka korisnika kada su u rukama treće strane. Zakon se također bavi zakonitim prikupljanjem podataka, regulirajući tko može imati korisničke podatke i koliko dugo ih može čuvati.

Ovim se zakonom primjenjuju i druge obveze poduzeća kojima se osigurava zaštita podataka korisnika. Da i ne spominjem, teške kazne za nesmetano rukovanje podacima. Ti su najbolji pružatelji VPN usluga najprikladniji za Maleziju.

Rumunjska

Uz neke od najbržih brzina interneta na svijetu, Rumunjska je sve novo odredište za hosting vaše VPN usluge. Za razliku od mnogih drugih zemalja, Rumunjska ne krije mjere koje ugrožava privatnost vlade pod imenom nacionalne sigurnosti i domoljublja. Umjesto toga, zemlja je postavila institucije poput Nacionalnog nadzornog tijela za osobne podatke radi zaštite podataka korisnika.

Zemljopisni položaj Rumunjske također pomaže zemlji da postane tehnološko središte i za Europu i za Aziju. Zakoni o slobodi govora i privatnosti podataka također pomažu da se razina slobode štampe u zemlji brzo približi američkoj.

Nizozemska

Nizozemska shvaća privatnost vrlo ozbiljno, a nedavno su je ukorili Google zbog kršenja nekih zakona o privatnosti podataka. Iako neke zapadne zemlje potiču invazivne mjere, Nizozemska ima EU kao i vlastiti skup zakona koji štite informacije korisnika u svojoj zemlji.

Nikome ne bi bilo iznenađenje da Nizozemska zauzima drugo mjesto po indeksu slobode tiska i zaostaje za samo Finskom. Brojni su primjeri nizozemske vlade kako odustaje od sukoba s korisničkim podacima.

Nizozemska je odličan izbor za korištenje VPN usluge. Svojim zakonima o zaštiti podataka možete biti sigurni da vlada i druga tijela neće moći dobiti vaše podatke.

Norveška

Poznata je činjenica da švedska web hosting tvrtka Bahnhof ugošćuje Wikileaks. Kada je riječ o privatnosti, Norveška vrlo dobro nadmašuje Švedsku. Također bilježi višu poziciju na ljestvici indeksa slobode tiska.

Iako je dio europskog gospodarskog prostora, Norveška nije dio Europske unije. To je omogućilo državi da krivotvori vlastite zakone o privatnosti i zaštiti podataka. Norveški VPN-ovi nude daleko veću zaštitu od bilo kojeg američkog kolege.

Uzmimo za primjer uslugu pohrane u oblaku Jottacloud, koja se hvali svojim norveškim podrijetlom i hostingom, koji svoje korisničke podatke štiti od američkih zakona. Stranim vladama bi bilo potrebno dopuštenje norveškog suda za pristup bilo kakvim podacima klijenta na oblačnoj usluzi. U slučaju da se želite pretplatiti na vrhunski VPN za Norvešku, pogledajte ove kandidate. 

Island

Island nije zemlja koja pada na pamet kada govorimo o strogim zakonima o privatnosti i zaštiti. Međutim, to ruši zemljama poput Švicarske i Norveške koje nemaju sporazum ili partnerstvo s bilo kojom drugom državom za dijeljenje korisničkih podataka.

Zapamtite zemljopisni položaj zemlje, bliže Sjevernoj Americi, ta je zemlja savršeno pogodna za korisnike sa sjedištem u Sjedinjenim Državama koji žele ugostiti VPN usluge. Zemlja ima i stroge zakone o zaštiti privatnosti i omogućuje bržu internetsku vezu sa zemljama poput Sjedinjenih Država. Da ne spominjemo, Island voli uskraćivati ​​zahtjeve stranih vlada za pristupom korisničkim podacima.

Zaključak

S jedne strane imate vlade koje zabranjuju VPN sve zajedno, a s druge strane postoje države sa strogim zakonima o privatnosti koji ih čine savršenim kandidatima za hosting VPN-ova. Kao VPN korisnik, možda ste već pročitali politiku privatnosti VPN-a. Iako većina njih tvrdi da ne vodi nikakve zapisnike, na kraju ćete morati poduzeti njihovu riječ.

Očito je da pružatelj VPN usluga može dati prepuna obećanja i sakriti istinu pod napornim uvjetima i odredbama koje nitko ne želi pročitati. Na korisnicima je da saznaju istinu o ovim uslugama. Ako vlada može pristupiti korisničkim informacijama po svojoj volji, time se pobjeđuje u čitavoj svrsi upotrebe VPN-a. Odaberite pravu zemlju u kojoj se nalaze VPN usluge.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me