Kako instalirati VPN na Linksys Router

VPN je nevjerojatan alat za cyber-sigurnost koji vam može omogućiti sigurnost i privatnost na mreži. Lako je nabaviti VPN na radnoj površini, tabletu ili mobilnom uređaju jer većina VPN-a ima aplikacije koje možete preuzeti za te uređaje. Što ako želite pristupiti internetu koristeći PS4, Xbox One, Smart TV, Apple TV, Roku ili Amazon Fire TV Stick? Ili možda želite samo način da osigurate da je svaki uređaj vaše obitelji zaštićen? U tom ćete slučaju htjeti instalirati VPN na usmjerivač. U ovom ću vas vodiču provesti kroz korake koji su vam potrebni instalirajte VPN na svoj Linksys usmjerivač.


Kako instalirati VPN na Linksys Router

Kako instalirati VPN na Linksys Router

Ako nemate Linksys Router, pogledajte naš opći vodič usmjerivača ovdje.

Zašto postaviti VPN na svoj Linksys usmjerivač?

VPN-ovi obično dolaze s ograničenim brojem istodobnih veza uređaja. To znači da možete istovremeno zaštititi samo ograničenu količinu uređaja. Ako konfigurirate svoj VPN na usmjerivač, koraknite od ovog neugodnog ograničenja. Jednom kada postavite svoj VPN na usmjerivač, sve što se poveže s internetom putem usmjerivača dobit će zaštitu VPN-a..

Na taj način možete biti sigurni da su svi vaši uređaji sigurni.

Ako imate obitelj, ovo je sjajan način da se osigura da su svi zaštićeni u svakom trenutku. Vlasnici tvrtki također mogu priključiti svoje usmjerivače Linksys s VPN vezom i održavati privatnost i sigurnost svih svojih uređaja i zaposlenika.

Najbolji VPN za Linksys usmjerivače

Charles, naš stručnjak za VPN, razgovarao je o najboljim VPN uslugama koje se mogu koristiti na Linkys usmjerivačima. Toplo vam predlažem da pročitate članak kako biste bolje vidjeli razloge koji stoje iza njegovih izbora. ExpressVPN sletio je na prvo mjesto i lako je vidjeti zašto.

ExpressVPN podržava OpenVPN protokole. To omogućuje relativno lako podešavanje na uređajima koji ne podržavaju izvorne VPN aplikacije. U stvari, mnogi novi Linksys usmjerivači imaju “aplikaciju” koju mogu skinuti s ExpressVPN-a.

Ako ste se pretplatili na ExpressVPN i imate neki od donjih usmjerivača, ne morate dovršiti ovaj vodič. ExpressVPN ima detaljne vodiče i upute koje vas vode kroz cijeli postupak postavljanja vašeg VPN-a na Linksys usmjerivač..

Detaljniji vodiči mogu se naći na sljedećim modelima:

  • WRT1200
  • WRT1900
  • WRT3200
  • EA6200

Ako nemate sljedeće modele ili se ne želite pretplatiti na ExpressVPN, pročitajte općenitiji postupak u nastavku.

Kako instalirati VPN na Linksys Router – Vodič korak po korak

Dva su glavna koraka za postavljanje VPN-a na Linksys usmjerivač. Prvo morate usmjeriti usmjerivač.

Smiri se.

To samo znači da na usmjerivač morate instalirati novi firmver. Za rad VPN-a potreban vam je DD-WRT firmware. Drugi korak uključuje postavljanje samog VPN-a. Dok ću za izradu obrazloženja koristiti ExpressVPN, strRocess je jednaka VPN-ovima koje je Charles predložio.

Korak 1 – Blistanje vašeg Linksys usmjerivača s DD-WRT

Prvi korak, kao što je spomenuto gore, je bljeskanje vašeg usmjerivača. U osnovi mijenjate firmware na kojem se ruter pokreće. Velika je stvar kod Linksys usmjerivača to što je većina njih kompatibilna s DD-WRT.

UPOZORENJE: Ovo je tehnički postupak. Stvarni postupak treptanja vrlo je jasan, ali morate biti oprezni koji firmver preuzimate. Prije nego što započnete instalirati firmver, provjerite je li točan proizvod i model vašeg Linksys usmjerivača.

DD-WRT ima sveobuhvatan vodič koji vas vodi kroz svaki korak treptanja vašeg usmjerivača. NEMOJTE preskočiti odjeljak mjera opreza i obavezno se pridržavajte vodiča T-a.

Uzmite malo vremena, dvaput provjerite svoj napredak i ne bojte se zatražiti pomoć.

Korak 2 – Instalacija VPN klijenta na Linksys Router

Objasnit ću vam ovaj korak pomoću ExpressVPN-a. Ako koristite drugu VPN uslugu, ne brinite. Sljedeće upute rade na većini VPN-ova.

  1. Prijavite se na svoj ExpressVPN račun. Ići “Postavljanje ExpressVPN”.
  2. Odaberi ‘Priručnik configA zatim odaberite „OpenVPN”.
  3. Preuzmite „.Ovpn” datoteku na svoje računalo ili Mac.
  4. Idite na konfiguraciju vašeg Linksys usmjerivača. To možete učiniti tako da upišete IP adresu rutera u adresnu traku preglednika. Većina usmjerivača imat će IP adrese koje započinju s “192.168.”
  5. Pronaći ćete upravljačku ploču DD-WRT (budući da firmver vašeg rutera nije DD-WRT). Evo, odaberite „Usluge” zatim kliknite na „VPN”.
  6. Omogući “Pokreni OpenVPN klijent” opcija.

Linksys usmjerivači - omogućite OpenVPN klijent

Sada, morate ispuniti gornje podatke. Ispunit ćete ‘IP / Server Server’, ‘Port’, TLS ključ za autorizaciju, CA Cert, javni klijent Cert, i Privatni ključ klijenta.

Ne brinite, već ste preuzeli sve što vam treba.

Tehnička instalacija

Vratite se na opciju “.ovpn‘Konfiguracijska datoteka koju ste preuzeli ranije.

Otvorite ga pomoću uređivača teksta (poput bilježnice).

Možete ih pronaći IP / ime poslužitelja i the Luka na početku datoteke. Slika ispod pokazuje gdje ga trebate potražiti. Zapamtite, blokirali smo IP / Ime i port poslužitelja na slici ispod, ali adresa i port slijedit će isti format.

Linksys usmjerivači - IP adresa poslužitelja: ime i port

Sada na TLS ključ za auth. Potražite u istoj datoteci koju ste otvorili s bilježnicom .

Pomaknite se malo dolje i pronađite

Kopirajte tekst koji je pronađen među njima. To bi trebalo izgledati ovako:

Linksys Router - TLS Auth tipka

Kopirajte tekst označen plavom bojom i zalijepite ga u TLS ključ za auth u konfiguracijskoj stranici usmjerivača.

To je isti postupak kao i vi CA Cert informacija. Potražite tekst koji se nalazi između i , kopirajte i zalijepite u CA Cert polje.

Linksys usmjerivači - CA Cert

Za Javni klijent Cert polje, kopirajte / zalijepite tekst između i

Napokon za Privatni klijent polje, kopirajte / zalijepite tekst između i .

Sada kliknite na Uštedjeti, a zatim idite na Primijenite postavke za pokretanje VPN veze. Da biste provjerili radi li VPN veza ispravno, idite na Status > OpenVPN. Trebali biste vidjeti “Klijent: POVEZANI USPJEH” u polju statusa.

Linksys usmjerivači - status povezan

Ako tu poruku vidite u svom statusnom polju, uspješno ste konfigurirali VPN na svoj Linksys Router.

Čestitamo!

Sada se mazite po leđima i idite po kolačić. Zaslužuješ to.

Kako instalirati VPN na Linksys Router – završne misli

Instaliranje VPN-a na DDS-WRT usmjerivač Linksys nije lako. Dok slijedite ovaj vodič, obavezno pročitajte svaki korak pažljivo i slijedite upute od riječi do riječi. Znam da može izgledati previše teško, ali svi resursi navedeni u ovom vodiču prepuni su detalja i objašnjenja. Nakon što završite domaći zadatak, cijeli postupak instalacije ne bi vam trebao oduzeti više od 20 minuta!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me