Kako instalirati VPN na Netgear Router

VPN je vrlo popularan alat koji vam može pomoći da ostanete sigurni i privatni na mreži. VPN-ovi imaju puno funkcija koje pomažu u poboljšanju vašeg mrežnog iskustva. Lako je dobiti VPN koji radi na vašem računalu, telefonu i tabletu jer većina VPN-a ima izvorne aplikacije za te uređaje. Što ako tu zaštitu želite proširiti na svoj PS4, Xbox ili Smart TV? Za to biste trebali instalirati VPN na usmjerivač. Ruteri nemaju nativne VPN aplikacije, zahtijevaju konfiguracije za postavljanje radne VPN veze. U ovom vodiču, Pokazat ću vam kako postavi VPN na svoj Netgear usmjerivač. Ako imate drugi usmjerivač, ovdje možete pročitati naš opći vodič usmjerivača.


Kako instalirati VPN na vaš Netgear Router

Kako instalirati VPN na vaš Netgear Router

Zašto na Netgear Routeru postaviti VPN?

VPN je vrlo zgodan alat za cyber-sigurnost koji šifrira vaše podatke i usmjerava vaš mrežni promet putem sigurne veze. Drugim riječima, VPN je vaše zaštitno sredstvo protiv nadzora i cyber napada. Iz tog razloga definitivno želite VPN vezu na svim svojim uređajima. Tužna stvar je što većina VPN-a dopušta samo ograničen broj istodobnih veza uređaja. Postavljanje VPN-a na vaš usmjerivač omogućuje vam da ga zaobiđete i zaštitite sve uređaje koji se povezuju s vašim internetom.

Ako koristite puno uređaja redovno ili imate obitelj na koju želite proširiti mrežnu zaštitu VPN-a, instaliranje VPN-a na vašem Netgear usmjerivaču je najbolja opcija koju imate. Vlasnici tvrtki također mogu imati koristi od instaliranja VPN-a na usmjerivače svoje tvrtke. Na taj način možete osigurati da su svi podaci vaše tvrtke zaštićeni i da vaša tvrtka ne riskira mogući napad, poput DDoS napada.

Najbolji VPN za Netgear usmjerivače

Kao i uvijek, naš VPN stručnjak Charles prošao je širok popis VPN-a dostupnih na tržištu i odabrao najbolje VPN-ove za Netgear usmjerivače. Njegov glavni izbor bio je ExpressVPN, a ne treba dugo da se utvrdi zašto.

Prvo, ExpressVPN podržava OpenVPN protokole, što znači da konfigurirate VPN klijent na dugačak popis uređaja koji ne podržavaju izvorne VPN aplikacije. ExpressVPN također znatno olakšava postupak instalacije pružanjem “aplikacija” za najpopularnije usmjerivače Netgeara.

Detaljne vodiče za instalaciju možete pronaći na sljedećim modelima:

 • Netgear R6300 v2
 • Netgear Nighthawk R7000

Ako imate drugi Netgear usmjerivač ili se ne želite pretplatiti na ExpressVPN, pročitajte opći postupak instalacije u nastavku.

Kako instalirati VPN na Netgear Router – Vodič korak po korak

Da biste instalirali VPN na Netgear usmjerivač, morate proći kroz dva glavna koraka. Prvi je bljeskalicu usmjeriti DD-WRT-om.

To znači da ćete morati promijeniti izvorni operativni sustav usmjerivača u DD-WRT. Zašto? Budući da DD-WRT može podržati VPN, izvorni OS vašeg usmjerivača ne može. Ako imate usmjerivač koji na sebi već ima postavljanje DD-WRT, možete preskočiti prvi korak.

Drugi je korak instaliranje VPN klijenta na usmjerivač. Pomoću ExpressVPN-a objasnit ću kako to učiniti, ali postupak je isti za sve VPN-ove koje je Charles predložio.

Korak 1 – Treptanje vašeg Netgear usmjerivača s DD-WRT

Kao što sam već rekao, prvi korak je bljeskanje vašeg Netgear usmjerivača. Nije svaki usmjerivač kompatibilan s DD-WRT, ali Netgear ima dugačak popis modela koji to jesu.

Oprez: Ovaj je postupak malo tehnički, tako da morate biti oprezni. Instalacija DD-WRT prilično je jednostavna, ali morate biti sigurni da ste preuzeli ispravan upravljački softver za upotrebu. Slijedite ovaj vodič o tome kako usmjeriti usmjerivač s DD-WRT na T i ne zaboravite napraviti domaći zadatak!

Uzmite si vremena kada se postavljate za ovaj korak. Ne bojte se zatražiti pomoć ako vam se čini da ste zaglavili u pronalaženju firmvera koji biste trebali dobiti.

Korak 2 – Instaliranje VPN klijenta na vaš Netgear Router

Koristit ću ExpressVPN da objasnim ovaj postupak instalacije. Ako ne koristite ExpressVPN, ne brinite. Ovaj je postupak približno isti sa svim VPN-ovima najvišeg nivoa.

Priprema za instalaciju

 1. Prijavite se u ExpressVPN. Ići Postavljanje ExpressVPN.
 2. Ići Ručna konfiguracija i birajte OpenVPN
 3. Preuzmite  .ovpn datoteka.
 4. Idite na konfiguraciju vašeg Netgear Routera. To možete učiniti tako da upišete IP usmjerivač u adresnu traku preglednika. IP možete pronaći na stražnjoj strani usmjerivača.
 5. Pronaći ćete upravljačku ploču DD-WRT. Ići usluge zatim kliknite na VPN.
 6. Omogući Pokrenite OpenVPN klijent opcija.

Nakon što učinite to, primijetit ćete da postoji popis polja koja morate popuniti. Trebali biste ispuniti IP / Ime poslužitelja, Port, TLS Auth Key, CA Cert, Javni klijent Cert, i Privatni ključ klijenta.

Ne brinite, sve potrebne podatke imate u .ovpn datoteci koju ste preuzeli ranije.

Tehnička instalacija

 1. Morate otvoriti datoteku u aplikaciji za uređivanje teksta. Za to jednostavno možete koristiti prijenosno računalo svog računala.
 2. Da biste pronašli IP / ime poslužitelja, potražite riječ “daljinski”. Linija s adresom koja slijedi 4 broja je ono što želite. Adresa će slijediti ovaj obrazac: XXXX.copythisaddress.com
 3. Kopirajte adresu u sredinu.
 4. Na istom retku odmah nakon adrese naći ćete 4 broja. To je tvoje Luka.
 5. Nakon toga želite informacije u polju TLS Auth Key. U istoj datoteci potražite .
 6. Pomaknite se malo dolje i pronađite

Kopirajte tekst između i . Počnite kopirati gdje piše “POČETI statički ključ OpenVPN“I zaustavite se nakon”KRAJ OpenVPN statički ključ„. Nakon što to kopirate, jednostavno ga zalijepite u polje na stranici s konfiguracijom usmjerivača.

Vidite kako je to jednostavno bilo? To je isti postupak koji morate učiniti s ostatkom polja, ali tražit ćete različite oznake.

 • CA Cert polje: Tražiti i
 • Javni klijent Cert: Tražiti i
 • Privatni klijent: Tražiti i

Nakon što sve kopirane podatke unesete u odgovarajuća polja, kliknite na Uštedjeti zatim kliknite na Primijenite postavke.

Čestitamo! Instalirali ste VPN na svoj Netgear Router!

Da biste bili sigurni da vaš VPN ispravno radi, idite na Status, a zatim kliknite na OpenVPN. Trebali biste vidjeti “Klijent: POVEZANI STATUS” u polju statusa.

Kako instalirati VPN na Netgear Router – završne misli

Istina je da instaliranje VPN-a na DD-WRT Netgear Router nije teško, ali zahtijeva vašu potpunu pažnju. Ako slijedite ovaj vodič i pročitate resurse s kojima sam povezan, moći ćete postaviti svoj VPN za 20 minuta! Ne zaboravite napraviti domaći zadatak prije nego što bljesnete usmjerivač, i obavezno slijedite upute za postavljanje korak po korak.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map