Kako instalirati VPN na vaš NetDuma usmjerivač

Imate NetDuma usmjerivač? Zašto svojim funkcijama ne povećati energiju instaliranjem VPN klijenta na usmjerivač? Pomoću VPN-a vaš će usmjerivač moći proširiti sigurnost VPN-a na sve spojene uređaje, omogućiti bilo kojem uređaju pristup geo-ograničenom sadržaju i šifrirati sve vaše podatke bez obzira na vrstu / veličinu. Pročitajte da biste saznali kako instalirati VPN na NetDuma usmjerivač, korak po korak.

Kako instalirati VPN na NetDuma usmjerivač

Kako instalirati VPN na NetDuma usmjerivač

Zašto na NetDuma usmjerivaču postaviti VPN

Da biste razumjeli zašto će VPN dodatnom udarcu vašem usmjerivaču, trebate razumjeti što VPN radi.

VPN je skraćenica za Virtual Private Network. VPN je jednostavno alat za cyber-sigurnost koji jamči vašu privatnost, sigurnost i anonimnost na mreži. VPN-ovi preusmjeravaju vaš promet kroz siguran i privatni tunel koristeći vlastite poslužitelje. Zatim, oni kriptiraju sve vaše podatke tako da im nitko ne može pristupiti. Drugim riječima, nitko neće moći ukrasti vaše podatke ili pratiti što radite na mreži ako upotrebljavate VPN.


Kada instalirate VPN na NetDuma usmjerivač, sve te funkcionalnosti proširite na sve povezane uređaje. Svaki uređaj koji koristi vašu internetsku vezu automatski će biti pokriven VPN-om, a čak neće računati s dodijeljenim ograničenjem uređaja. Čak ćete biti u mogućnosti koristiti IP spoofing sposobnosti VPN-a za deblokiranje geo-ograničenog sadržaja na svim svojim uređajima, čak i igraćim konzolama i Smart TV-ima.

Najbolji VPN za vaš NetDuma usmjerivač

Predlažemo korištenje ExpressVPN-a kao NetDuma VPN-a. ExpressVPN podržava i OpenVPN i L2TP / IPsec protokole i može se lako konfigurirati na mnoštvo usmjerivača. Također posebno podržava instalacije na NetDuma usmjerivačima. Možete imati koristi od njegovih prilagođenih pravila o privatnosti i 2000+ poslužitelja 30 dana prije nego što se obvezate svojim pravilima povrata 30 dana, bez pitanja.

Ako ExpressVPN nije pružatelj usluga s kojim želite raditi, bilo koji od ovih vrhunskih VPN pružatelja usluga funkcionira:

Kako instalirati VPN na NetDumaRouter – Vodič korak po korak

Da biste instalirali VPN na svoj NetDuma usmjerivač, trebate provjeriti da VPN koji koristite podržava OpenVPN protokole. U ovom ću priručniku surađivati ​​s ExpressVPN-om i pokazat ću vam kako ga instalirati na NetDuma R1 usmjerivač (v 1.03.6g). Ako radite s drugim VPN-om ili drugim NetDuma modelom, ovaj vodič vam i dalje može pokazati postupak koji trebate poduzeti:

Preuzmite datoteke konfiguracije VPN-a

 1. Idite na e-poštu dobrodošlice koju ste dobili kad ste se prijavili s VPN-om. kliknite vezu u e-pošti da biste otišli na svoj račun.
 2. Prijavite se i kliknite na Postavite na više uređaja.
 3. Kliknite na Ručna konfiguracija s lijeve strane ekrana. Odaberite OpenVPN karticu s desne strane. Evo, vidjet ćete svoje korisničko ime Zaporka, i popis OpenVPN konfiguracijske datoteke.
 4. Spremite ove podatke (odaberite poslužitelj na koji ćete se povezati i spremite njegovu adresu.)
 5. Otvori OpenVPN datoteka pomoću uređivač teksta. Notepad će raditi.

Konfigurirajte NetDuma usmjerivač

 1. Prijavite se u svoj NetDuma usmjerivač. To možete učiniti unošenjem IP usmjerivača (obično 192.168.88.1) u adresnu traku preglednika.
 2. Kliknite na VPN na upravljačkoj ploči.
 3. Odaberite uređaje koje želite pokriti VPN. Klik Postaviti.
 4. Bit ćete usmjereni na Napredne postavke VPN veza.
 5. Idi na OpenVPN konfiguracijska datoteka otvorili ste ranije. Kopirajte cijeli tekst.kopiranje teksta
 6. Zalijepite tekst u Konfigurirajte okvir. Uklonite svaki dodatni tekst (viškove ili dodatni kod nakon što certifikat završi sa ).
 7. Vidjet ćete riječ „Connected” pojavljuju se u zelenom okviru iznad dnevnika VPN-a.
 8. Da biste prekinuli vezu, isključite potvrdni okvir Omogućiti i kliknite primijeniti.

Dodavanje ili uklanjanje uređaja s VPN-a

Ako želite dodati ili ukloniti uređaj s popisa koji pokriva VPN, sve što trebate učiniti je ček ili nemojte označiti okvir pored naziva uređaja na upravljačkoj ploči rutera.

Instalirajte VPN na svoj NetDuma usmjerivač – završne misli

To je sve što trebate znati da biste instalirali VPN klijent na vaš NetDuma usmjerivač. Svakako pridržavajte pojedinih koraka kako biste zajamčili pravilno postavljanje. Ako želite dodati još jedan udarac funkcionalnosti rutera, razmislite o instaliranju DD-WRT ili Tomato firmware-a i nabavite sebi super-usmjerivač..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me