ExpressVPN vs CyberGhost: Koji je VPN najbolji?

Pokušava se odlučiti koji VPN (ExpressVPN ili CyberGhost) bolje može biti zagonetna situacija. U sebi ima riječ izraz, što mora značiti super je. Drugi, međutim, sadrži riječ duh, što mora značiti internetska nevidljivost.


Ali, koja je kombinacija oboje? S namjerom da okončamo zbrku, mi smo to konstruirali komparativni pregled i odlučila o pobjedniku. Možete li pogoditi? 

ExpressVPN vs CyberGhost

ExpressVPN vs CyberGhost

ExpressVPN vs CyberGhost – Značajke i usluge

Da bih obuhvatila većinu osnova VPN-a, pregledao sam i ExpressVPN i CyberGhost na temelju Cijene, služba za korisnike, brzina, podrška za uređaj, zaštita od curenja DNS-a, i Privatnost.

cijena

Pogledajmo planove cijena svakog ExpressVPN-a i CyberGhosta. Prilično je poznato da je ExpressVPN jedan od skuplje usluge vani dok se CyberGhost svrstava na mjesto manje skupa opcija. Oba VPN-a nude 3 paketa, gdje se cijene smanjuju što se duže pretplatite.

CyberGhost, s druge strane, nudi sljedeće:

 • 11,99 USD mjesečno (Mjesečni plan)
 • 4,99 USD mjesečno (Godišnji plan – naplaćuje se 59,88 USD)
 • 2,74 USD mjesečno (trogodišnji plan – naplaćuje se 99 USD)

Jasno je da CyberGhost ima bolje mogućnosti iz financijske perspektive, kao trogodišnja pretplata na CyberGhost košta 0,95 dolara manje od godišnje pretplate na ExpressVPN. Oba VPN-a imaju pravilo povrata 30 dana. CyberGhost prihvaća kreditne kartice (Visa / Mastercard) i PayPal dok ExpressVPN prihvaća Bitcoin, PayPal, kreditne kartice (Visa / Mastercard / American Express / Otkrivanje / itd …) i još više.

Presuda za cijene ExpressVPN vs CyberGhost: CyberGhost

Služba za korisnike

Korisnička usluga vrlo je važna kada gledate VPN. Kao proizvod temeljen na uslugama, VPN-ovi trebaju imati namjenski i tim za korisničku podršku kako bi bili sigurni da su potrebe kupaca razvrstane što prije. I CyberGhost i ExpressVPN imaju opcija 24/7 live chat za svoje kupce. Oba VPN-a također postoje odjeljak FAQ na njihovim web lokacijama i vodičima koji pomažu objasniti kako koristiti VPN usluge.

Presuda servisa za korisnike ExpressVPN vs CyberGhost: Kravata

Ubrzati

Naravno, VPN-ovi ometaju vašu brzinu interneta zbog provođenja procesa šifriranja. Kao rezultat toga, dobivate sporije brzine interneta. To objašnjava zašto biste se trebali odlučiti za VPN koji posjeduje brze poslužitelje, nudi dosljednu brzinu preuzimanja i podržava P2P dijeljenje. Nakon testiranja brzine ExpressVPN-a i CyberVPN-a, otkrili smo sljedeće:

ExpressVPN: brzina je pala za 11% za američki poslužitelj i 11,9% za britanski poslužitelj, dok je brzina prijenosa pala za 13,8% za američki poslužitelj i 19,9% za britanski poslužitelj..

CyberGhost: brzina veze pala je za 71,1% za američki poslužitelj i 12% za britanski poslužitelj, dok je brzina prijenosa pala za 30,7% za američki poslužitelj i 10,5% za britanski poslužitelj.

Kod nas je postojala velika neusklađenost s različitim poslužiteljima CyberGhosta. ExpressVPN zadržao je relativan prosječni gubitak na poslužiteljima koje smo testirali.

Presuda ExpressVPN vs CyberGhost test brzine: ExpressVPN

Podrška za uređaje

Usporedili smo podržane uređaje i za Express VPN i za CyberGhost da bismo vidjeli koji VPN nudi više od različitih uređaja.

ExpressVPN:

 • Windows
 • iOS
 • Linux
 • Android
 • Usmjerivači
 • ortak

CyberGhost:

 • Windows
 • ortak
 • Linux
 • Android
 • iOS

Presuda podrške za ExpressVPN vs CyberGhost uređaja: ExpressVPN

Poslužitelji

I ExpressVPN i CyberGhost poznati su po tome veliki broj poslužitelja u cijelom svijetu. ExpressVPN stoji na preko 2000 poslužitelja u više od 94 zemlje, dok CyberGhost ima preko 2000 poslužitelja u više od 60 zemalja. Očito je da ExpressVPN ima širu globalnu pokrivenost od CyberGhosta.

Presuda poslužitelja ExpressVPN vs CyberGhost: ExpressVPN.

DNS test propuštanja

Jedna od značajki koje nudi većina VPN-a je DNS zaštita od curenja. Postoji mnoštvo web stranica koje testiraju DNS-ove propuste i savjetovao bih bilo kojem VPN korisniku da provjerava ima li puštanja redovito. Kada su u pitanju ExpressVPN i CyberGhost, oba VPN-a pozitivno su testirana na značajku zaštite DNS-a od propuštanja.

Presuda testne curenja ExpressBPN vs CyberGhost DNS-a: Kravata

Privatnost

Kada pogledate mjerenja privatnosti VPN-a, provjerite kakve VPN protokole koriste, koje se enkripcije implementiraju i imaju li ili ne nulta-log politika. Naš je popis rezultata sljedeći:

ExpressVPN:

 • VPN protokoli: OpenVPN s TCP / UDP – SSTP – L2TP / IPsec – PPTP
 • Šifriranje: 256-bitna AES enkripcija, AES-256-CBC, shema simetričnog šifriranja podatkovnog kanala i napredna enkripcija.
 • Zero-Log politika: ExpressVPN navodi da imaju strogu politiku no-log, a srećom za nas postoje dokazi koji podržavaju to.

CyberGhost:

 • VPN protokoli: OpenVPN – L2TP / IPsec – PPTP
 • Šifriranje: AES 256-bitna enkripcija s 2048-bitnim ključem i MD5 za HMAC provjeru autentičnosti.
 • Zero-Log politika: CyberGhost obećava strogu politiku nulte prijave. Nažalost, na stranici s Uvjetima postoje dokazi koji dokazuju drugačije.

Presuda pravila ExpressVPN vs CyberGhost Zero-Log: ExpressVPN

ExpressVPN vs CyberGhost – presuda

Nakon testiranja svakog VPN-a, došli smo do zaključka da ExpressVPN je bolji VPN. CyberGhost je pristojan i pristupačniji, ali ExpressVPN je s dobrim razlogom uspio održati snažnu reputaciju.

Također, mogući problemi s CyberGhostovim pravilima o privatnosti djeluju pomalo kontratuktivno za VPN davatelja usluga. Ako ste zaglavili između CyberGhost i ExpressVPN-a, ne ustručavajte se ići na prvo. Iako je ExpressVPN skup, posao dobro obavlja posao. Slažete li se s našim pobjednikom? Javite nam zašto u bilo kojem dijelu komentara u nastavku.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me