ExpressVPN VS Hola – Koji VPN trebam koristiti?

Kad ste na tržištu za VPN, suočeni ste s brojnim opcijama. Svi se predstavljaju kao najbolje od najboljih, ali koliko ih zapravo ide prema standardima? To nas vodi u bitku između ExpressVPN i Hola VPN Plus.

Ovdje je puno uloga: vaš privatnost, sigurnost i osobne informacije, što ovaj postupak donošenja odluka čini sve ozbiljnijim. Iz tih razloga smo tu da vam pomognemo da shvatite stvari.

ExpressVPN VS Hola - Koji VPN trebam koristiti

ExpressVPN VS Hola: Koji VPN trebam koristiti?

Ovaj put ćemo uspoređivati ExpressVPN i Hola. Sada, svrha ove usporedbe nije ponuditi vam priliku da vidite Hola-ove osobine. To je pokazati vam razlika između stvarne VPN usluge (ExpressVPN) i prevare koja donosi novac (Hola). Želim započeti ovaj članak navodeći da je Hola 100% opasna i da, iako se reklamira kao VPN, više je proxy.


ExpressVPN VS Hola – Usluge i značajke

Kako bih ispravno pregledao skup značajki i skup usluga koje ovi pružatelji nude, napravila sam usporedbu cijene, brzina interneta, korisnička podrška, podrška za uređaj i mreža poslužitelja svakog ExpressVPN-a i Hola.

cijena

Počnimo s planovi cijena za ExpressVPN i Hola.

Hola, s druge strane, nudi i besplatnu uslugu i premium usluge. Premijska ponuda ima 4 različita cjenovna plana:

 • Mjesečno:$ 11,95
 • Godišnje: 6,99 dolara
 • Dvogodišnji: $ 3,99
 • Tri-godišnji:$ 2,99

Ocjenjivanje: Što se tiče cijena, Hola ovdje ima bolje planove za sve proračune. Pogledajte njihov dvogodišnji plan. To je oko 4 USD, što je znatno jeftinije od godišnjeg plana ExpressVPN-a. Oba ova pružatelja pružaju svojim pretplatnicima politika povrata novca od 30 dana.]

Međutim, kod ExpressVPN-a vrijedi pravilo 100% “bez pitanja”. Imajući u vidu da Hola korisnici moraju biti upozoreni na koji uređaj prvotno instaliraju Hola – to jest ako iskoristite povrat sredstava. Korisnici iOS-a i Android-a oba trebaju zatražiti povrat sredstava od Applea, odnosno Googlea.

Presuda: Hola ima bolje planove cijena, ali ExpressVPN ima bolju politiku povrata novca.

Služba za korisnike

ExpressVPN 

Ako ste ExpressVPN korisnik, imat ćete pristup portal uživo chat na web mjestu gdje god se nalazili. Nisu potrebni osobni podaci za aktiviranje chata uživo. Tim za korisničku podršku je talentiran i dobro informirani o svim uslugama i ponudama koje ExpressVPN ima u prodaji. Malo je vjerojatno da im postavite pitanje, a oni nemaju odgovor. Sada, u slučaju da agent mora nešto provjeriti, obavijestit će vas o tome i zamoliti vas da budete strpljivi dok ne dobiju odgovor za vas..

Hola 

Hola, s druge strane, ne nudi značajku usluge uživo za kupce. Oni, međutim, nude korisničkoj službi putem e-pošte. Nekoliko sam puta testirao funkciju e-pošte kako bih utvrdio svoju prosječnu stopu odgovora. Ono što sam primijetio su pitanja na koja bi web stranica lako mogla odgovoriti u priličnom broju puta (4 sata i 5 sati). Dva puta sam postavljao pitanja u vezi sa specifičnostima politike povrata novca (nije na web mjestu) otprilike jedan dan da bih odgovorio.

ExpressVPN

 • live chat značajka
 • 24/7 korisnička podrška

Hola

 • ne postoji opcija za chat uživo (samo e-pošta)
 • FAQ na web mjestu

 Presuda: ExpressVPN

Ubrzati

Bilo je teško procijeniti razliku u brzini između ExpressVPN-a i Hola, ali evo.

ExpressVPN 

ExpressVPN, s druge strane, obavlja sve funkcije VPN-a. To znači da će usporiti brzinu interneta. Naši stručnjaci otkrili su da je ExpressVPN općenito dosljedan na svim svojim poslužiteljima. U prosjeku se brzina preuzimanja smanjila za 10%, bez obzira na lokaciju poslužitelja.

Hola

Činjenica da je Hola P2P mrežu znači da to ne usporava vaš internet. To je zato što Hola stvarno ne usmjerava vaš promet. Kao što je rečeno, (proširenje za preglednik) Hola Unblocker je nevjerojatno spor, do točke kada se češće nego ne činilo kao da jednostavno nismo povezani s internetom.

ExpressVPN

 • impresivne brzine prijenosa i preuzimanja.

Hola 

 • velike brzine zbog nedostatka enkripcija

Presuda: ExpressVPN

Podrška za uređaje

ExpressVPN

Iskoristite pretplatu ExpressVPN tako da preuzmete aplikacije i ručno ih konfigurirate na svim svojim uređajima. Sa samo jednom VPN pretplate istovremeno doći do povezivanja pet uređaja da ExpressVPN. Drugim riječima, možete dobiti zajedničku pretplatu (VPN veza) s pet drugih uređaja.

Hola 

S Hola možete koristiti svoj račun na deset istodobnih uređaja kao što su Android, PC, Mac, igraće konzole, pa čak i SmartTV-ovi. Na ovaj način upotrebljavate Hola do njegovog punog potencijala dijeleći svoj račun s drugima.

ExpressVPNPodržane su aplikacije za sljedeće platforme:

 • Windows, Mac, Blackberry, Linux, Android, iOS, odaberite modele usmjerivača
 • Proširenja za: Chrome, Safari, Firefox
 • dobivate do 3 istodobne veze odjednom.

Hola nudi podržane aplikacije za:

 • Windows, Mac, Linux, Android, iOS, odaberite modele usmjerivača.
 • Hola Unblocker: Chrome, Firefox, Edge, Safari
 • Hola kao P2P mreža nudi neograničene veze uređaja.

Presuda: Hola

Poslužitelji

ExpressVPN

ExpressVPN je premium pružatelj usluga koji nudi širok izbor poslužitelja diljem svijeta, vrlo sigurno postavljanje mreže. Tvrtka koja trenutno posjeduje ima oko 160 mjesta VPN poslužitelja razgranalog 94countries, s preko 3.000 VPN poslužitelja. Poslužitelji štite podatke korisnika i šifriraju ih prije dolaska na druge mreže.

Hola 

Davatelji VPN usluga obično plaćaju za održavanje poslužitelja na kojima prosljeđuju korisničke podatke iz sigurnosnih razloga. Međutim, Hola nema niti posjeduje nijedan poslužitelj a budući da je to besplatna usluga, pretplatom postajete poslužitelj. Oni koji žele koristiti uslugu i ne žele da se drugi povezuju na njihovu mrežu moraju platiti premijski plan. Umanjuje se suština postojanja Hole bez ikakvih problema.

ExpressVPN

 • 2000 poslužitelja na 148 lokacija proširilo se u 90 zemalja.
 • Kompletan popis poslužitelja možete pronaći na web mjestu, jasnom za sve.

Hola

 • ne posjeduje nijedan poslužitelj.
 • Hola uređaje – koji pripadaju korisnicima koji ne plaćaju – koristi kao “poslužitelje”.

Presuda: ExpressVPN

ExpressVPN VS Hola – Privatnost & sigurnosti

Temeljni aspekt VPN-a je kako se tvrtka bavi privatnošću i sigurnošću korisnika. Budući da su VPN-ovi prije svega sredstva cyber-sigurnosti, za VPN je važnije ponuditi istinsku privatnost i sigurnost nego imati mnoštvo značajki. Iako je ExpressVPN potpuno siguran za upotrebu, ne možemo reći isto za Hola. Obično gledamo VPN-ove enkripcije, protokole i pravila zapisivanja za procjenu koliko je sigurna i privatna. Kada uspoređujemo ova dva pružatelja usluga, to smo otkrili:

ExpressVPN

ExpressVPN ponude jaki protokoli šifriranja, izvrsne sigurnosne značajke, i nema propuštanja. To znači da taj davatelj neće kompromitirati sigurnost ili podatke. Tvrtka koristi najviši nivoi enkripcije, što se smatra neraskidivim. ExpressVPN ima ubojiti prekidač, koju nazivaju mrežnom bravom. Ova značajka pomaže u očuvanju podataka kako bi se osiguralo promet ukoliko VPN veza ikad padne.

Hola 

Hola je VPN koji nema enkripcije ili prekidač kill. To znači da nije siguran kao sada čuva opsežne korisničke dnevnike. Iako tvrdi da su njegove veze s ravnopravnim uređajima sigurne, one nisu. Zapravo, ne postoji ništa anonimno ili sigurno u vezi s Holom. Sebe naziva VPN kad je zapravo proxy.

ExpressVPN:

 •  OpenVPN s TCP / UDP – SSTP – L2TP / IPsec – PPTP
 • AED-256-CBC, simetrična shema šifriranja podatkovnog kanala, 256-bitna AES enkripcija, naprijed šifriranje
 • Prethodno isprobana i stroga pravila nulte evidencije

Hola:

 • Nema VPN protokola.
 • Nema šifriranja.
 • Pronađeno za evidentiranje i prodaju korisničkih podataka.

Ocjenjivanje: Iako Hola ne radi apsolutno ništa da zaštiti privatnost i sigurnost korisnika, ExpressVPN se pokazao globalnoj zajednici u cjelini kao pravi VPN (zero-log) VPN..

Presuda: ExpressVPN

Zašto je Hola nesigurna?

I ne samo to Zadržavajte zapise svojih mrežnih aktivnosti i pohranite vaše osobne podatke, ali isto tako omogućuje trećim stranama (plaćenim korisnicima) pristup vašoj internetskoj vezi. Govoreći o podacima zapisivanja, ne govorimo samo o minimalnom iznosu. Ovaj VPN bilježi ogromne podatke koji uključuju njegove korisnike. Sve o tome možete pročitati u njihovim knjigama politika privatnosti. Isto tako, važno je podsjetiti vas da je Hola VPN od strane vršnjaka.

To znači da umjesto upravljanja plaćenim poslužiteljima širom svijeta, Hola tunelira svoje signale putem korisničkih veza. Drugim riječima, on koristi propusnu širinu korisnika. U stvarnosti povezujete se s mrežom drugih korisnika i oni se povezuju s vašim. Ukratko, ovo je an nesigurni VPN s vrlo niskom razinom enkripcija. Pretplatom na ovaj VPN izložili biste se prijetnjama i odustali od privatnosti u tom procesu.

ExpressVPN VS Hola – pravomoćna presuda

Gledajući testove koje su proveli naši stručnjaci, jasno je da je ExpressVPN daleko bolji pružatelj usluga od Hola. Na stranu, ExpressVPN je prije svega VPN. Hola, s druge strane, nije. Ne mogu dovoljno naglasiti koliko je Hola opasna.

ExpressVPN

ExpressVPN ovdje spušta pobednika i toplo ga preporučujem.

Hola

Hola je opasan davatelj kojeg savjetujem da izbjegavate pod svaku cijenu.

Ni ja ni drugi ovdje u VPN Guruu nikome ne preporučamo korištenje ove usluge. Ne slažete se? Ako mislite da je ExpressVPN jasan pobjednik, obratite nam se u odjeljku za komentare u nastavku.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me