ExpressVPN vs Hotspot Shield: Koji je VPN najbolji?

ExpressVPN VS štitnik žarišta: Na koji se VPN treba pretplatiti? VPN je obaveza i vaš VPN izbor drastično utječe na vašu privatnost. Stoga, naravno, želite biti sigurni da donosite ispravnu odluku. Ako ste zapeli između ExpressVPN-a i Hotspot Shielda, dva najčešće preuzimana VPN-a, pogledajte ovaj komparativni pregled da biste saznali koji VPN zaslužuje vašu pažnju. Imajte na umu da se ova usporedba temelji na Premium verziji Hotspot Shield-a.


ExpressVPN vs Hotspot Shield - Koji je VPN najbolji

ExpressVPN vs Hotspot Shield – Koji je VPN najbolji

ExpressVPN VS Hotspot štit – Značajke i usluge

Da bih pružio sveobuhvatan prikaz značajki i usluga koje nude davatelji usluga, uspoređivao sam cijene, korisničku uslugu, brzinu interneta, podršku uređaja i poslužitelje ExpressVPN i Hotspot Shield.

cijena

Započnimo prelaskom plana cijena ExpressVPN-a i Hotspot Shield-a.

ExpressVPN nudi 3 različita plana cijena:

 • $ 12,95 mjesečno (mjesečni plan)
 • $ 9,99 mjesečno (Dvogodišnji plan – naplaćuje se 59,95 USD)
 • $ 6,67 mjesečno (Godišnji plan – naplaćuje se 99,95 USD + 3 slobodna mjeseca prve godine)

Hotspot Shield nudi 4 različita plana cijena:

 • $ 12,99 mjesečno (mjesečni plan)
 • $ 8.99 mjesečno (Dvogodišnji plan – naplaćuje se 53,94 USD)
 • $ 5,99 mjesečno (Godišnji plan – naplaćuje se 71,88 USD)
 • $ 3,49 mjesečno (trogodišnji plan – naplaćuje se 125,64 USD)

Kada je riječ o cijenama, Hotspot Shield korisnicima nudi bolje planove s obzirom na proračun. Njihov trogodišnji plan je samo otprilike 26 dolara više od godišnjeg plana ExpressVPN-a.

ExpressVPN nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca, jasno predviđeno njihovom politikom povrata novca, bez ikakvih pitanja. Hotspot Shield nudi politiku povrata u roku od 45 dana, međutim, nisam uspio pronaći internetsku politiku povrata da vidim postoje li ograničenja u vezi s tim pravilima. Kontaktirao sam njihovu korisničku podršku i obaviješten sam da njihova politika nema ograničenja u širini pojasa ili veza.

Presuda za cijene ExpressVPN VS Hotspot cijene: Štit za žarište.

Služba za korisnike

I Hotspot Shield i ExpressVPN imaju mogućnost live chat-a za korisničku podršku.

Pomoću ExpressVPN-a možete pristupiti live chat portalu bilo gdje na web mjestu. Od vas ne traže nikakve identifikacijske podatke o načinu rada live chat-a. Agenti za korisničku podršku u potpunosti su upoznati sa svim onim što ExpressVPN može ponuditi i brzo odgovoriti na bilo koje pitanje u koje se bace. Ako agent mora dvostruko provjeriti podatke, obavijestit će vas o tome i zamoliti vas da budete strpljivi dok vam se obrate s odgovorom.

Mogućnost čavrljanja sa Hotspot Sheilda bila je pomalo razočaranje. Za početak, portalu za chat možete pristupiti samo sa njihove cijene. Ne postoji nijedan gumb koji ćete kliknuti, chat će se samo pojaviti na dnu stranice. Oni također trebaju ime i adresu e-pošte prije nego što možete razgovarati s agentom za korisničku podršku. Tijekom višestruko provedenih testova, njihovi agenti neprestano su prestajali odgovarati na duže vremensko razdoblje (maksimum koji sam doživio bio je 2 minute radio tišine) bez da su me obavještavali o potrebi odgađanja odgovora. Odgovorili su na sva osnovna pitanja o njihovoj usluzi, ali odgovorili su vrlo nejasnim odgovorima na pitanje koje nije u FAQ-u.

Presuda servisne službe ExpressVPN VS Hotspot štit: ExpressVPN.

Ubrzati

Naši stručnjaci su testirali brzinu i za ExpressVPN i za Hotspot Shield.

Brzine ExpressVPN-a bile su prilično dosljedne na svim ispitanim poslužiteljima. Općenito, brzina preuzimanja smanjila se za oko 10% na svim poslužiteljima.

Brzine Hotspot Shielda nisu bile ujednačene na poslužiteljima koje su testirali naši stručnjaci. Brzine preuzimanja ponekad su bile samo 0,9% sporije, a drugi put 22,7% sporije.

ExpressVPN VS Hotspot štit brzine presude: Štit za žarište.

Podrška za uređaje

ExpressVPN nudi podržane aplikacije za:

 • Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Blackberry i odaberite modele usmjerivača.
 • Proširenja za: Chrome, Firefox, Safari.

Pomoću ExpressVPN-a dobivate do 3 istodobne veze odjednom.

Hotspot Shield nudi podržane aplikacije za:

 • Windows, Mac, Android, iOS, Windows telefon.
 • Proširenja za: Chrome i Firefox.

S Hotspot Shieldom dobivate do 5 istodobnih veza istodobno.

Presuda za podršku uređaja štitnika ExpressSAP VS Hotspot: ExpressVPN

Poslužitelji

ExpressVPN nudi 2000+ poslužitelja na 148 lokacija poslužitelja u 92 zemlje. Popis njihovih poslužitelja dostupan je na njihovoj web stranici.

Hotspot Sheild bio je malo zamršeniji. Morao sam pričekati dok ne preuzmem aplikaciju da shvatim koliko poslužitelja imaju. Ni tada još nisam uspio doznati koliko poslužitelja imaju u ponudi. Ono što znamo je da Hotspot Shield ima poslužitelje u samo 24 zemlje.

Presuda poslužitelja Express Shipona VS Hotspot-a: ExpressVPN

ExpressVPN VS Hotspot štit – privatnost & sigurnosti

Bez obzira na značajke, najvažniji aspekt VPN-ove usluge jest pristup privatnosti i sigurnosti korisnika. Evo kako su testirana ova dva pružatelja usluga:

Kada ocjenjujemo sigurnost VPN-a, obično gledamo njihove VPN protokole, njihove enkripcije i njihovu politiku zapisivanja. Evo što smo pronašli sa ExpressVPN VS Hotspot Shieldom:

ExpressVPN:

 • VPN protokoli: OpenVPN s TCP / UDP – SSTP – L2TP / IPsec – PPTP.
 • Šifriranje: 256-bitna AES enkripcija, AED-256-CBC, shema simetričnog šifriranja podatkovnog kanala, naprijed šifriranje.
 • Pravila zapisivanja: ExpressVPN ima stroga pravila nulte evidencije (isprobana i testirana).

Štitnik žarišta

 • VPN protokoli: Hotspot Shield koristi vlastiti protokol pod nazivom Catapult Hydra, koji je razvila njihova matična tvrtka AnchorFree.
 • Šifriranje: 128-bitna AES enkripcija, TLS 1.2 poslužitelji, tajnost naprijed.
 • Pravila zapisivanja podataka: Hotspot Shield ima pravilo nulte zapise (prema Pravilima o privatnosti koji izgovara Centar za demokraciju i tehnologiju).

ExpressVPN pokazao se izvan sjene sumnje da oni ne vode zapise o aktivnostima pregledavanja njihovih korisnika. S druge strane, Hotspot Shield optužen je za dijeljenje podataka svojih korisnika s trećim osobama.

Privatnost ExpressVPN VS Hotspot Shield-a & Sigurnosna presuda: ExpressVPN

ExpressVPN VS Hotspot štit – konačna presuda

Na temelju testova koje smo napravili i značajki koje nude i Hotspot Shield i ExpressVPN, jasno je da ExpressVPN izlazi kao čisti pobjednik. Hotspot štit možda je i pristupačniji, ali zbog svojih karakteristika i privatnosti & Sigurnost nije bila dobra u odnosu na ExpressVPN. Ako ste i dalje zakačeni između oba pružatelja usluga, ne ustručavajte se pretplatiti se na ExpressVPN. To može biti skuplje, ali barem vam se jamči istinski sigurna i privatna veza s njegovim uslugama.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me