ExpressVPN VS NordVPN VS VyprVPN – Usporedni pregled

Za mnoge ljude odabir VPN-a je vrlo teška odluka. U ovom ću članku pregledavati ExpressVPN vs NordVPN vs VyprVPN. Tako je, dame i gospodo, to je 3 za 1! Prije smo uspoređivali ExpressVPN sa NordVPN i ExpressVPN s VyprVPN, ali mislili smo da bi bilo zanimljivo vidjeti kako se sva tri pružatelja usluga međusobno uspoređuju. Usporedbu ću temeljiti na cijenama, privatnosti & sigurnost, brzina, poslužiteljska mreža, korisnička podrška, kompatibilnost uređaja i pristup American Netflixu i dodatnim značajkama svakog VPN-a. Dakle, ako tražite VPN i zaglavili ste između ove tri mogućnosti, ovo je pregled za vas.


ExpressVPN VS NordVPN VS VyprVPN - Usporedni pregled

ExpressVPN VS NordVPN VS VyprVPN – Usporedni pregled

ExpressVPN VS NordVPN VS VyperVPN – Pregled

Kada ste na tržištu za novog davatelja VPN-a, važno je biti svjestan onoga što vam nudi od svakog VPN-a i kako se oni uspoređuju s ostalim uslugama vani. Ono što je postalo očito tijekom pisanja ove recenzije je da nijedan VPN nije savršen, uvijek postoji nešto što netko drugi čini boljim. Slijedom toga, lako možete napraviti razliku između “dobrih” pružatelja usluga i “loših”. Kada je u pitanju ExpressVPN vs NordVPN vs VyprVPN, možete jasno reći da sve njihove mogućnosti nude solidne pouzdane usluge svojim korisnicima. U slučaju da tražite detaljnu analizu svakog od ovih VPN-a, slobodno pročitajte naše pojedinačne recenzije:

  • ExpressVPN pregled
  • NordVPN pregled
  • VyprVPN pregled

Ako ste zaglavili između ova tri pružatelja usluga i tražite način da se predomislite, zapamtite da dobar VPN treba biti u mogućnosti raditi ono što želite. Iako će ova usporedba pokazati da je jedan VPN na vrhu popisa, trebalo bi vremena da testirate davatelje usluga (svi koji imaju 30-dnevno pravilo povrata!) Prije nego što donesete vlastitu odluku..

cijena

Prvi čimbenik koji ljudi obično gledaju dok traže VPN na koji se mogu pretplatiti je cijena. Sva tri VPN-a imaju 3 plana u ponudi, a cijena im je dulji. ExpressVPN je najskuplji od tri, počevši od 12,95 dolara za mjesečni plan, 59,94 dolara za šestomjesečni plan, i 99,84 dolara za godišnji plan. NordVPN cijene ta tri plana plasira 11,95 USD, 54,00 USD, odnosno 83,88 USD. Što se tiče VyprVPN, stope su 9,99, 59,94 i 80,04 dolara.

Što se tiče cijena, ExpressVPN je najskuplji od gomile, iako s VyprVPN dijeli istu naknadu za 6 mjeseci. Općenito, VyprVPN je jeftinija opcija ako tražite mjesečnu ili godišnju pretplatu.

Privatnost & sigurnosti

Privatnost i sigurnost dvije su glavne brige kada su u pitanju VPN-ovi. ExpressVPN i NordVPN imaju sjedište na Britanskim Djevičanskim otocima i Panami, dok VyprVPN imaju sjedište u SAD-u. To znači da bi od tri, VyprVPN mogao biti prisiljen predati podatke svog kupca zbog američkih zakona o zadržavanju podataka.

Što se tiče šifriranja i VPN protokola:

  • ExpressVPN koristi 256-bitnu AES enkripciju i OpenVPN, PPTP, SSTP, IPsec i L2TP protokole.
  • NordVPN koristi 256-bitnu AES enkripciju i OpenVPN, PPTP, IPSec, IKEv2 / IPsec i L2TP protokole.
  • VyprVPN koristi 128-bitne i 256-bitne AES enkripcije i koristi njihov Chameleon protokol, koji se smatra prvim protokolom koji je probio kineski neraskidivi vatrozid. Koristi OpenVPN i 256-bitne enkripcije.

VyprVPN je i jedini VPN od tri koji čuva dnevnike svojih korisnika do 30 dana. Prema dobavljaču, zapisnici se bave naplatom, ocjenom usluge i rješavanjem problema. ExpressVPN i NordVPN imaju strogu politiku nulte evidencije, koja može biti privlačnija korisniku.

Ubrzati

Naš VPN stručnjak proveo je ispitivanja brzine na sva 3 pružatelja usluga. Izvijestio je uz objašnjenje kako se sva 3 VPN-a smatraju VPN-ovima s velikim brzinama interneta, ali NordVPN je ušao kao pobjednik s manje smanjenja brzine na cijeloj ploči. NordVPN pomno slijede ExpressVPN i VyprVPN.

Mreža poslužitelja

Što više VPN poslužitelja nudi, to je lakše deblokirati više web-lokacija s ograničenom geološkom mrežom. VyprVPN je na posljednjem mjestu po broju poslužitelja, sa 700+ poslužitelja koji se nalaze u preko 60 zemalja. ExpressVPN ima 2000+ poslužitelja u više od 94 zemlje, a NordVPN nudi 4800+ poslužitelja koji se nalaze u 62 zemlje.

Za razliku od druga dva, međutim, VyprVPN posjeduje i upravlja u potpunosti vlastitim poslužiteljima. Po svemu sudeći, sva 3 VPN-a imaju pohvalan broj poslužitelja koji su raspoređeni u velikom broju zemalja. To znači da sva 3 VPN-a nude dobar izbor poslužitelja za deblokiranje visokog potencijala geo-ograničenja. ExpressVPN može imati prednost u odnosu na ostala 2 pružatelja usluga s obzirom da se njegova baza poslužitelja proširuje na veći broj zemalja.

Kompatibilnost uređaja

Ne bi trebalo pretjerano tvrditi da sve 3 usluge nude VPN aplikacije koje podržavaju sve popularne platforme uređaja: Mac, iOS, Android, Windows, Linus. NordVPN je jedini VPN od 3 koji nudi aplikaciju usmjerenu prema kupinim korisnicima. Sve 3 usluge također se mogu konfigurirati na različite uređaje, uključujući PlayStation i Xbox.

Predlažem da, bez obzira na vašeg pružatelja usluga, odaberete konfiguriranje VPN-a na usmjerivač. Jamči zaštitu svim uređajima koji su spojeni na vaš internet. Nedostatak toga je da čak i uz pomoć većine vodiča koji se nalaze na mreži, možda će vam trebati biti malo ugodni s tehnološkim instalacijama da biste to učinili..

Korisnička podrška

Korisnička podrška vrlo je važna značajka koju treba potražiti u VPN-u. Želite tim za podršku koji dobro poznaje proizvod i probleme s kojima se može susresti. Također želite razgovarati s prijateljskim agentom koji je u stanju objasniti što treba učiniti mirno. Timovi za podršku, posebno za VPN-ove, također bi trebali biti dostupni korisničkoj bazi u 24/7 vremenskom okviru.

Sjajna stvar za sva tri pružatelja usluga je što svi pružaju mogućnost 24/7 live chat s dobro upućenim i prijateljskim agentima.

Pristup američkom Netflixu

Dopustite mi da objasnim zašto je sposobnost VPN-a da deblokira Netflix USA važna točka usporedbe. Prije nekoliko godina, gotovo svi pružatelji VPN-a uspjeli su deblokirati američki Netflix. Nakon toga, Netflix je počeo ciljati dijeljene VPN IP adrese, polako blokirajući gotovo sve VPN davatelje.

Netflixova VPN zabrana shvaćena je ozbiljno da su neki davatelji usluga prestali pokušavati ponuditi ovu značajku unutar svoje usluge. Zbog toga je nailaženje na VPN koji može deblokirati američki Netflix rijetko i povod za slavlje.

ExpressVPN, NordVPN i VyprVPN svi, na neki način, deblokiraju US Netflix. Evo, ovo je problem, ExpressVPN i NordVPN puno su dosljedniji u svojoj sposobnosti da deblokiraju američki popis sadržaja američkog streaminga. VyprVPN otključava Netflix povremeno, ali češće nego ne, bit ćete suočeni s Netflixovom porukom “Izgleda da upotrebljavate deblokator ili proxy”.

Dodatne značajke

Za kraj, pogledajmo dodatne značajke koje nude ExpressVPN, NordVPN i VyprVPN. Sva 3 pružatelja usluga nude standardne značajke koje bi se očekivale od VPN-a. Čini se da neke od tih „dodatnih značajki“ postoje kod više od jednog VPN pružatelja usluga, ali ono što se ističe kod svakog je:

  • ExpressVPN omogućuje vam spremanje IP adrese vašeg omiljenog poslužitelja.
  • NordVPN nudi 2048-bitnu SSL enkripciju.
  • VyprVPN ima Chameleon protokol, koji je bio protokol koji je uspio probiti Kineski veliki vatrozid..

ExpressVPN VS NordVPN VS VyprVPN – presuda

Nakon što usporedite ExpressVPN sa NordVPN i VyprVPN, možete vidjeti da ExpressVPN sleti na prvo mjesto. Iako ovaj pružatelj košta malo više od ostala dva, on i dalje udara čavlom po glavi na svakom odjelu. Ne iznenađuje ExpressVPN koji se danas smatra najboljim pružateljem usluga na tržištu.

NordVPN dolazi ubrzo, nudeći izvanredne značajke koje ponekad zasjenjuju ExpressVPN (na primjer brzinu). Ipak, NordVPN izlazi na drugo mjesto, zato što je ExpressVPN dosljedno pružao visokokvalitetnu uslugu po kojoj je poznat. Konačno, VyprVPN povezuje popis na posljednjem mjestu, pogotovo jer je jedini VPN od 3 koji vodi evidenciju korisnika.

Unatoč ovoj usporedbi, ExpressVPN, NordVPN i VyprVPN su svi pružatelji VPN usluga koje vrijedi testirati. Svi imaju politiku povrata od 30 dana, tako da predlažem da se svakom pružatelju pruži vrtlog prije donošenja vaše odluke. Kao i uvijek, javite mi što mislite u odjeljku za komentare. Također bih htio znati kako je vaše dosadašnje VPN iskustvo.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me