Usporedba NordVPN vs IPVanish – Koji je VPN bolji?

NordVPN vs IPVanish: kod kojeg davatelja VPN usluga biste se trebali prijaviti u roku od 2018. godine? IPVanish i NordVPN obje su VPN usluge za koje se zna da pružaju zvjezdane usluge kupcima pretplatnicima koji su se pouzdali u njih radi vlastite VPN zaštite, a samo zbog ove činjenice odabir između bilo kojeg od dva je vrlo težak. Ako pogledate izbliza, vidjet ćete da postoje neke specifične razlike zbog kojih možete odlučiti na koju ćete se dvije usluge osloniti. Pokušat ćemo te razlike iznijeti u prvi plan u ovoj usporedbi IPVanish sa NordVPN-om. Nadamo se da ćete, kad prođete kroz njega, znati koja usluga najbolje radi za vas.


NordVPN vs IPVanish Usporedba

NordVPN vs IPVanish Usporedba

NordVPN vs IPVanish: Cijene

Prije nego što nađemo u griznim vrstama funkcija koje obje usluge nude, mislimo da je bolje ako započnemo s tim koliko će vas koštati pretplata na bilo kojeg pružatelja usluga. Raspon cijena koje nude dvije usluge prilično je sličan, iako IPVanish ispada kao nešto jeftiniji od NordVPN-a. NordVPN za uslugu naplaćuje 11,95 dolara mjesečno, dok IPVanish traži samo 10 dolara. NordVPN ima šestomjesečni plan koji košta 7,00 USD, dok IPVanish za tromjesečni plan naplaćuje 8,99 USD. Obje usluge imaju godišnji paket koji iznosi 5,75 USD i 6,49 USD za NordVPN i IPVanish.

Očekuje se da će novi VPN korisnici koji nisu previše sigurni u nijednog od dva pružatelja usluga htjeti testirati ih, i zato obojica nude jamstva za povrat novca i besplatna probna razdoblja za svoje korisnike. NordVPN nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca, dok IPVanish omogućava samo kraće trajanje, uz njihovo 7-dnevno jamstvo povrata novca. Besplatnu probnu verziju moći ćete uživati ​​samo ako ste iOS korisnik za IPVanish, ali ako ne, možete se obratiti NordVPN-ovoj besplatnoj probnoj VPN verziji koja je otvorena za sve korisnike.

Općenito, ako vas toliko zanima cijena, savjetujemo vam da idete s NordVPN-om, ali samo ako ga namjeravate izdržati na duže staze. Njegov 3,29 USD mjesečno plan za dvije godine omogućuje vam uštedu novca i još uvijek uživanje u uslugama pouzdanog VPN pružatelja usluga.

NordVPN vs IPVanish: Značajke

Vrste značajki koje se očekuju od VPN usluge informirat će odluku većine ljudi budući da su one glavni faktor koji će odrediti standard usluge koji se očekuje. Evo što smo mogli utvrditi:

 • Softver: IPVanish i NordVPN obje imaju dobro dizajnirane aplikacije do kojih se jednostavno ne može kretati, ali bilo je slučajeva da je IPVanish imao niz problema, posebno s Mac OS aplikacijom.
 • Prebacivanje poslužitelja: Obje usluge trebale bi vam omogućiti prebacivanje između poslužitelja, omogućujući vam da ostanete uz svoju omiljenu uslugu.
 • VPN protokoli: I za NordVPN i za IPVanish, uživat ćete u šifriranju koje omogućuju protokoli poput OpenVPN, PPTP, L2TP / IPSec, iako NordVPN ima malu prednost nudeći i IKEv2 / IPSec i SSTP.
 • Streaming Support: Streameri će biti sretni kad znaju da NordVPN deblokira raznolikost ako struji kanale uključujući BBC iPlayer, Amazon Prime, Hulu i Netflix. IPVanish s druge strane također deblokira dobru većinu mrežnih kanala, ali oni ne deblokiraju američki Netflix.
 • Dodane značajke: IPVanish nudi svojim korisnicima značajku koju stvarno nigdje ne mogu dobiti uključivanjem besplatnog NAT vatrozida za svoje korisnike i mogućnost blokiranja LAN prometa kad god ste na mreži. NordVPN je također pokazao puno razmišljanja sa svojim servisom konfigurirajući ga da automatski ažurira svoj softver, zajedno s dvostrukom enkripcijom i dodatnim alatom CyberSec koji se štiti od zlonamjernog softvera.

Izvođenje

Što se tiče kompatibilnosti s drugim uređajima, i NordVPN i IPVanish dobro se slažu s izdavanjem verzija svog softvera koji dobro rade sa svim popularnim platformama na tržištu. Ovi operativni sustavi uključuju iOS, Mac, Android, Windows, Linux i dobar broj pametnih televizora.

Oba pružatelja usluga također imaju velike mreže servera, a NordVPN ima nešto veću mrežu od 1.100 poslužitelja u 61 zemlji u odnosu na IPvanish koji ima oko 850 poslužitelja. Takve velike poslužiteljske mreže omogućuju neograničenu propusnost i prebacivanje poslužitelja dok pružaju ogromnu podršku za strujanje i višestruke veze. IPVanish omogućuje do 10 veza dok NordVPN dopušta 6.

Oni koji znaju nekoliko stvari o VPN uslugama, trebaju ostati svjesni činjenice da će VPN usluge “pojesti” dio vaše brzine interneta, ali ovo umanjenje uvelike ovisi o davatelju kojeg odaberete. Izgleda da je IPVanish u ovom slučaju pretrpio najmanji gubitak brzine u usporedbi s NordVPN-om, ali većina rezultata naših ispitivanja bila je manje ili više nedosljedna..

Služba za korisnike

Uvijek ćete moći stupiti u kontakt s predstavnikom za brigu o kupcima putem NordVPN-ove usluge live chat-a, a na vaš će e-mail dobiti i odgovor na vašu efikasnu podršku e-pošte. Za IPVanish morat ćete se osloniti samo na podršku e-pošte, jer nemaju postavljenu uslugu za razgovor uživo.

cijena & sigurnosti

Razine sigurnosti koje nude i NordVPN i IPVanish jednostavno su vrhunske, a oba pružatelja usluga nude 256-bitnu AES enkripciju, internetske sklopke za ubijanje, DNS mehanizme zaštite od propuštanja i nultu politiku evidentiranja. Moći ćete i anonimno koristiti torente putem oba pretplatnika, iako IPVanish može ugroziti identitet svojih korisnika zahvaljujući njihovom sjedištu u SAD-u gdje se primjenjuju stroga pravila podataka. Zaključili smo da NordVPN ima bolju prednost upravo zbog te činjenice, jer se nalaze u Panami gdje se takva pravila ne primjenjuju.

NordVPN vs IPVanish: Zaključak

Rezultati koje smo napravili pokazali su to oboje IPVanish i NordVPN žele ponuditi visoki standard kvalitetne usluge, tako da su bili vrlo uspješni. Ipak, možemo zaključiti da NordVPN na kraju krajeva uzima nagradu kao bolji izbor, premda vrlo tanko. Imaju više poslužitelja širom svijeta, a njihova usluga live chat znači da možete razgovarati sa njihovim korisničkim timom u stvarnom vremenu i što brže razvrstati svoj problem. Međutim, ako tražite dobavljača VPN usluga koji bi posebno koristio kod Kodi, preporučujemo IPVanish.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map