8 Fontos online vásárlási biztonsági tipp

Az online vásárlás annyi lehetőséget kínál nekünk. Könnyű, szórakoztató és lebontja a földrajzi korlátokat. Sok eladó gyors szállítást és izgalmas olcsón kínál. Nincs ok arra, hogy ne vásároljon online. Kivéve egy hackert. Mivel be kell írnia fizetési adatait a weboldalon, mi van, ha egy hacker ellopja a hitelkártya adatait? Számos adathalászati ​​kísérlet történt, és sok ember elvesztette adatait. Hogyan lehet biztonságos online vásárlás közben? Íme néhány online vásárlási biztonsági tipp, amelyek megakadályozzák, hogy az értékes adatait ellopó rosszindulatú személyek elkerüljék őket.


8 Fontos online vásárlási biztonsági tipp

8 Fontos online vásárlási biztonsági tipp

8 Fontos online vásárlási biztonsági tipp

Az alábbi tippeket követve lehetővé teszi, hogy kedvenc cikkeit online vásárolja meg anélkül, hogy aggódnia kellene csalások vagy hitelkártya-adatok ellopása miatt..

Használjon megbízható webhelyeket

Online kereséskor számos olyan webhelyet fog látni, amelyek ugyanazt a terméket értékesítik. Mindig a legjobb egy megbízható webhelyet használni. Az olyan webhelyek, mint az Amazon, a világ minden táján megbízhatóak, és ott biztonságosan vásárolhatnak dolgokat. Ezen túlmenően az Amazon gyakorlatilag mindent tartalmaz, amire szüksége van, így a legtöbb dolognak nem kell más webhelyeket megnéznie. Ha nem talál egy konkrét dolgot az Amazonon, és máshol szeretne keresni, akkor válassza ki a megbízható webhelyet.

Zár jel

Ha nem talál valamit a kívánt webhelyeken, akkor érdemes megnéznie más webhelyeket. De honnan tudja, hogy megbízhatóak-e? Amikor megnyitja a weboldalt, nézze meg a címsort / az állapotsort. A lakat szimbólumát látja a címsorban vagy az állapotsorban, és az URL elindítja a HTTPS-t, a HTTP helyett. A zárjelzés azt jelenti, hogy a webhely biztonságos a kereskedelemben. Ne adja meg hitelkártya-adatait senkinek e-mailben. Még akkor is, ha állítólag a webhelyről származik, ahonnan megpróbál vásárolni. Mindig írja be a releváns részleteket maga a webportálon.

Figyelemmel kíséri a bankszámlakivonatokat

Mindig ellenőrizze a bankszámlakivonatokat. Ha valami gyanúsat észlel, akkor a legjobb, ha időben értesíti. Ha bármely hitelkártya-díj gyengenek tűnik, akkor csak akkor fizessen be a díjakat, ha nem tudja, hogy ez az Ön által vásárolt termék. 30 nap áll rendelkezésére, hogy értesítse a bankot az esetleges problémákról, így a legjobb, ha továbbra is ellenőrzi a kimutatásait.

Ne használjon nyilvános hotspotokat

A nyilvános hotspotok veszélyesek, mivel mögöttük lehetnek hackerek. Ha egy hacker beállít egy ingyenes Wi-Fi hotspotot, és Ön ezt használja, akkor minden adatot láthat, amelyet az adott kapcsolaton keresztül küld. Mindig a legjobb, ha útközben támaszkodik a mobil adataira. És ha nyilvános hotspotot kell használnia, akkor feltétlenül használjon VPN-t. A VPN titkosítja a forgalmat, és megóvja a hackerektől. Ez vonatkozik az éttermekben és a repülőtereken elérhető összes ingyenes fogadóhelyre is.

Használjon erős jelszót

A bevásárló webhelyek lehetővé teszik számla létrehozását. Amikor regisztrál ilyen webhelyeken, feltétlenül használjon erős jelszót. Ha ugyanazt a jelszót használja az összes fiókhoz, akkor azt nem szabad vásárláshoz használni. Ha valaki megkapja az Ön jelszavát más fiókokon, akkor kinyithatja az Ön adatait a vásárlási webhelyen, és hozzáférhet a fizetési adatokhoz. Ezt az információt rosszindulatú célokra lehet felhasználni. Mindig használjon különféle jelszavakat minden fiókhoz, és ellenőrizze, hogy erős-e. Ha nem emlékszik a jelszavakra, használhat egy jó jelszókezelőt.

Tartsa tisztán a számítógépet

A hackerek még az összes biztonsági intézkedés betartása mellett is hozzáférhetnek az Ön adataihoz. Ha spyware van telepítve a számítógépére, akkor a bejelentkezési adatait és a banki / hitelkártya adatait elküldheti a hackereknek. Ezért feltétlenül telepítsen egy jó víruskereső programot a számítógépére. Felismeri és eltávolítja a vírusokat és a kémprogramokat a rendszeréből.

Használjon jó VPN-t

A VPN nem csak megvédi Önt a nyilvános hotspotokon lévő hackerektől, hanem a hackerektől is, amelyek megpróbálják szétkarcolni az Ön adatait a magánkapcsolaton. Az összes adatot titkosítja, tehát akkor is, ha a hacker egy középtámadás során elindít egy embert az adatcsomagok megragadására, szinte lehetetlen számukra, hogy megszakítsák a titkosítást. Ehhez győződjön meg arról, hogy van egy VPN, amely 256 bites titkosítást kínál.

Kövesse a legjobb gyakorlatokat

Megvédheti magát egy jó VPN és antivírus használatával, de a csaló tevékenységekkel szemben is óvatosan kell eljárnia. Ha egy webhely olyan további személyes információkat kér, amelyekre nincs szükség a vásárláshoz, ne bízzon benne. Például, ha társadalombiztosítási számot és születési időt kérnek, ne vásároljon tőlük semmit, hanem keressen megbízható webhelyet. Ezenkívül a vásárlás után jelentkezzen ki a fiókjából.

Érdekes online vásárlási trendek

A BigCommerce.com szerint a Millennials 67% -a inkább inkább online vásárol, mint üzletben. Íme néhány érdekes tény:

 • Az amerikaiak 51% -a inkább online vásárol
 • Az internet-hozzáféréssel rendelkező amerikaiak 96% -a vásárolt online életet.
 • Az e-kereskedelem 23% -kal növekszik az előző év azonos időszakához képest.

Online biztonságos vásárlás – Extra tippek

Az alábbi videó, a NordVPN jóvoltából, további információkat nyújt az online vásárlás biztonságos ügyben történő végrehajtásáról.

8 Rendkívüli online vásárlási biztonsági tipp – csomagolja össze

Az online vásárlás nagyszerű, és számos új lehetőséget nyit meg. Azok a dolgok, amelyek néhány évvel ezelőtt csak helyben álltak rendelkezésre, egyszerűen online megrendelhetők. Csak győződjön meg arról, hogy megbízható szolgáltatásokat használ-e. És ha valami túl jónak tűnik, hogy igaz legyen, ne kattintson a linkre – előfordulhat, hogy letölt egy vírust a számítógépére. Noha több hackerek megpróbálják ellopni az Ön pénzügyi adatait, néhány óvintézkedéssel megőrizheti őket.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map