A Hola legális és biztonságos a használata?

Hola biztonságban van? Nem. Az a tény, hogy csúnya és veszélyes VPN-szolgáltató, nem óriási titok. Minden internetes biztonsági oldal, VPN áttekintő oldal és közösségi biztonsági fórum éber volt a Hola veszélyeinek jelentésekor. Ennek ellenére sok ember még mindig használja, valószínűleg nem is ismeri azokat a kockázatokat, amelyeket Hola az online adatvédelem és biztonság szempontjából jelent..


A Hola biztonságos-e használni?

A Hola biztonságos a használata?

Hola nem biztonságos. Még egy kicsit sem. Itt található a Hola eltávolításának okainak átfogó listája épp most.

Hola: Nem igazán VPN

A Hola VPN-szolgáltatóként forgalmazza magát, amely ingyenes és prémium csomagot kínál. Az igazság az, hogy Hola nem VPN. Nem is közel.

Először a Hola nem titkosítja az Ön adatait. Ez egy VPN elsődleges funkciója, és adatvédelmi és biztonsági okokból szükséges funkció.

A következő VPN funkció, amelyet a Hola nem tud biztosítani, a forgalom átirányítása. A VPN-k úgy működnek, hogy a forgalmat átirányítják egy kiszolgálójuk biztonságos alagútján keresztül. Hola nem csinálja. Valójában, Hola-nak még nincs kiszolgálója sem ehhez. Ennek eredményeként az irányítja a forgalmat egy másik felhasználó számítógépére. Végül a felhasználó sávszélességét és nyilvános IP-címét használja, míg valaki más használja fel a sajátját.

Ez a fajta új irány nem biztosítja a forgalmat. Ez nem akadályozza meg a harmadik feleket abban, hogy kémkedjenek vagy ellenőrizzék az Ön internethasználatát. Ez nem rejti az online tevékenységeket. Csak annyit tesz, hogy valaki másra ütközteti őket, és valaki más forgalmát rontja rád.

Ez azt jelenti, hogy Hola nem tud segíteni a korlátozott tartalom blokkolásának feloldásában? Nem. Ha valaki más IP-jét használja, akkor hozzáférhet ennek a személynek a helyi tartalmához. A Hola azonban nem engedi fel a Netflix, a BBC vagy más olyan webhelyek blokkolását, amelyek proxyszervereket keresnek.

E bekezdés rövid változata az, hogy Hola nem VPN. Ez egy meghatalmazott. A proxyk semmit sem tartanak biztonságban és magántulajdonban az interneten.

A Hola peer-to-peer hálózatának veszélyei

Mint fentebb kifejtettem, a Hola proxy alapú szolgáltatás, nem VPN.

Ennek ellenére hadd magyarázzam el pontosan Hola működését.

Amikor letöltötte a Holat, és csatlakozik a hálózatához, lényegében csatlakozik egy P2P hálózathoz. Ugyanaz, mint a Torrenting esetén, ügyféllel és szerverévé is válsz. Használhat valaki más számítógépét és IP-jét, és ők is ugyanezt tehetik veled. Ez azt jelenti, hogy az idegen sávszélességét ugyanúgy használja, ahogy az idegen tudja használni a sávszélességet.

Eddig nincs titkosítás, nincs alagút, és aktívan engedi, hogy mások csatlakozzanak a számítógépéhez. Hola azt állítja, hogy az IP-k megosztása a Peer-to-Peer hálózaton keresztül biztonságosabb és névtelen, mint a katonai titkosítások használata, ám ezt a GYIK oldalukon találja meg:

Figyelje meg ezt a mondatot: „Mint minden új technológiánál, az előnyein túl lehet megoldások„. Tehát, míg Hola nem ismeri el, hogy P2P-hálózatuk biztonsága könnyen veszélybe sodorható, időbe telt, hogy felszabadítsák magukat minden lehetséges bűntudatból. Nagyon árnyas.

Nem minden felhasználó születik egyenlően

Egy másik dolog, amelyet Hola mélyen eltemet a GYIK oldalán anélkül, hogy megfelelően magyarázta volna a következményeket, hogy a prémium felhasználóknak nem kell megosztaniuk sávszélességüket.

Aha. Ha havonta 5 dollárt fizet a Hola-nak, akkor műszakilag más emberek sávszélességét vásárolja saját személyes felhasználására. A Prémium Hola felhasználók anélkül használhatják a P2P hálózatot, hogy benne vesznek részt.

Hola így magyarázza szolgálatának ezt a különösen bosszantó aspektusát:

„A vállalkozások általi kereskedelmi felhasználáshoz a Hola hasonló útválasztási funkciókat kínál a Hola hálózaton keresztül díj ellenében. Az a forgalom, amelyet a Hola napi hálózatán egy peern keresztül halad át, átlagosan kevesebb, mint egy 20 másodperces YouTube klip. A [hálózat] prémium felhasználói havi előfizetést fizetnek, és cserébe csak a hálózatot használják, és alapjába nem járulnak hozzá. ”

Jól hangzik, igaz? Úgy értem … a forgalom kevesebb, mint egy YouTube klip, tehát rendben kell lennie. Jobb? Rossz.

A Hola semmilyen módon nem ellenőrzi, hogy prémium felhasználói tegyék meg a kapcsolatot. Más szóval, a Hola nem korlátozza azt, amit fizetõ ügyfelei csinálnak az Ön IP-jével és a sávszélességével. Pontosan hogyan jelent ez a hálózatokon áthaladó forgalom alig? (Célzás: nem így van.)

TLDR: A Hola eladja a sávszélességet a tényleges vásárlóinak. Az Ön adatait (forgalmát) proxy segítségével továbbítják más felhasználóknak, nulla titkosítással. A Hola működésében nincs semmi biztonságos vagy magántulajdon. Hola nem biztonságos.

A sávszélesség megosztásának / eladásának veszélyei

Itt található az okok listája, miért Hola elsődleges funkció mint P2P-hálózat elegendő ok lehet az eltávolításhoz:

 • Valaki, aki csatlakozik a számítógépéhez, felhasználhatja az összes adatot.
 • Lelassíthatják az internet sebességét.
 • A kapcsolat során végzett illegális tevékenységeket az Ön IP-jének kell tulajdonítani. Az Ön IP-je nem rejtett, és közvetlenül visszakereshető Önhöz.
 • Valaki, aki csatlakozik a számítógépéhez, könnyen végrehajthat programokat a rendszerén (beleértve a gyökérkészletet is).

Hola robotjainak hadserege

A Botnet egy számítógépes hálózat, amelyet hackerek beszivárogtak / fertőztek meg. Általában a hackert rosszindulatú programokat küld az internetes felhasználók teljes listájához. Bárki, aki befejezi a rosszindulatú program telepítését (természetesen anélkül, hogy tudná nekik), a rendszerét botrá változtatja a hacker botnet-hadseregében.

Ez lehetővé teszi a hackerek számára a fertőzött eszközök feletti ellenőrzést, lehetővé téve támadások, főként DDoS támadások indítását az összes rendszer felhasználásával..

Hola pontosan ugyanazt csinálja. A rosszindulatú programok véletlenszerű telepítése helyett a Hola felhasználók aktívan csatlakoznak ehhez a P2P hálózathoz a Hola szoftver telepítésével. Valójában határozott bizonyíték van arra, hogy a Hola felhasználói a botnet részét képezik. Mivel ez a „szolgáltató” a P2P megosztás feltételein működik, ez egy olyan biztonsági rés, amelyet soha nem fognak javítani.

A Vectra, egy kiberbiztonsági cég ezt mondta Hola-ról, miután a szoftvert elemezték:

„A Hola elemzése során a Vectra Threat Labs kutatói úgy találták, hogy a botnetként viselkedésen túlmenően a Hola számos olyan képességet is tartalmaz, amelyeket szinte úgy terveztek, hogy célzott, ember által vezérelt számítógépes támadást tegyék lehetővé a hálózaton, amelyben a Hola felhasználó gépe lakik.”

Vectra kifejtette, hogy:

 • A szoftver bármilyen információt letölthet és telepíthet, amit akar.
 • Beépített konzolt tartalmaz, amely megsemmisítheti a futó folyamatokat, letölthet és futtathat fájlokat, miközben megkerüli a víruskereső szoftvereket, és hozzáférhet / küldhet tartalmat bármilyen IP-címhez.
 • Rengeteg rosszindulatú program.

Hola és a Luminati

Amit a Hola-felhasználók nem tudják, az a, hogy a vállalat egy másik, kifejezetten üzleteknek és vállalatoknak nyújtott szolgáltatást kínál, Luminati néven. Azt állítja, hogy a vállalkozások a Hola hálózatot használják, hogy ellenőrizzék saját webhelyüket különböző IP-címektől, és versenytársak elemzését végezzék el identitásuk feltárása nélkül. A vállalkozások azonban gigabájtonként fizetnek, ami kissé furcsa.

A gigabájt futtatásához többet kell tennie, mint „ellenőriznie kell a webhelyet”. Technikailag a Luminati sávszélességet értékesít. Az Ön sávszélessége.

Még ennél is rosszabb lesz. Egy Adios Hola nevű szervezet felvette a kapcsolatot a Luminati ügyfélszolgálatával, hogy megtudja, hogyan akadályozzák meg ügyfeleiket, hogy bármi illegális cselekedetet tegyenek a megvásárolt sávszélességgel..

Az élő chat-ügynök nagyon világossá tette, hogy a Luminati nem tudja, mit csinálnak ügyfelei a vásárolt sávszélességgel. Valójában kifejezetten azt válaszolták, hogy „egyszerűen egy proxy platformot kínálunk Önnek. Hogy mit csinálsz vele, rajtad múlik ”és„ fogalmunk sincs, mit csinálsz a platformon ”.

Tehát a Luminati eladja a Hula felhasználói sávszélességét mindenkinek, aki fizetne, és semmit sem tesz annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy legálisan használja-e azt..

A Hola sok információt tárol

Ha még inkább meg kell győződnie arról, hogy Hola nem tesz semmit az Ön védelme érdekében, itt található az összes naplózott felhasználói információ, amelyet a Hola adatvédelmi politikájában említenek:

 • Naplóadatok: böngésző típusa, meglátogatott oldalak, az oldalakon töltött idő, hozzáférési idő, hozzáférés dátuma.
 • Személyes adatok: IP-cím, név, e-mail cím, képernyőnév, fizetési és számlázási információk, „és egyéb információk”.
 • Közösségi hálózati információk (a közösségi hálózaton keresztül regisztráló felhasználók számára): Teljes név, otthoni cím, e-mail cím, születési dátum, profilkép, ismerőslista, személyes leírás és „minden egyéb információ, amelyet nyilvánosan elérhetővé tettél egy ilyen fiókban”.

Más szavakkal, Hola mindent naplóz.

Azt is kifejezetten kijelentik, hogy az összes információt megosztják harmadik felekkel:

“Személyes információkat közölhetünk más megbízható harmadik fél szolgáltatókkal vagy partnerekkel … Személyes információkat továbbíthatunk vagy feladhatunk leányvállalatainkhoz, kapcsolt vállalkozásunkhoz.”

Mennyire biztonságos vagy privát? (Nem, csak annyira tisztában vagyunk.)

A legjobb Hola alternatívák

Hogy megismételjem, amit a blogban mondtam: A HOLA UNSAFE. NE HASZNÁSA EZT A SZOLGÁLTATÁST.

Használjon azonban hiteles és megbízható VPN szolgáltatást. Az Ön személyes adatainak védelme és biztonsága rendkívül fontos napjainkban. Számos érvényes VPN működik, amelyek kiváló alternatívákként szolgálnak a Hola számára anélkül, hogy te, adatai vagy sávszélessége veszélybe kerülnének..

Biztonságos a Hola – Végső gondolatok

Azt hiszem, biztonságos azt mondani, hogy Hola semmiképpen sem biztonságos. Ez nem VPN, annak ellenére, hogy magát a piacot forgalmazza. A felhasználó adatainak és sávszélességének köszönhetően néhány nagyon árnyas tevékenységet folytat, amivel mindenki a Hola hálózatban állandó kockázatnak van kitéve. Hola felhasználóként távolítsa el az ASAP-t, és végezzen alapos rosszindulatú programok és vírusok ellenőrzését a rendszerén. Ne feledje, hogy mindig vegyen igénybe egy hiteles VPN szolgáltatást, és ellenőrizze a használt szoftverek adatvédelmi irányelveit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map