A Hotspot Shield VPN Bug szolgáltatás nem biztonságos

A Hotspot Shield VPN biztonságos használata? Az online fenyegetések korszakában az Internet felhasználók készek minden rendelkezésre álló eszközt felhasználni maguk védelmére. Még készen állnak arra is, hogy pénzt szedjenek online védelmükhöz, és érzékeny adataik biztonságának megóvása érdekében a hackerektől és más számítógépes bűnözőktől. Az internetszolgáltatóktól az állami ügynökségektől a szomszédos szomszédainkig mindenki könnyedén észreveheti magáninformációinkat az interneten. A rosszindulatú programok veszélye sem csökkent. Ez az oka annak, hogy manapság olyan népszerűvé váltak a virtuális magánhálózatok, még akkor is, ha nem új technológia. Annak ellenére, hogy régóta léteznek, a VPN-ek ma népszerűbbek, mint valaha. Ez egy olyan időben jön, amikor a veszélyek csak ugrásszerűen növekednek.


A Hotspot Shield VPN Bug szolgáltatás nem biztonságos

A Hotspot Shield VPN Bug szolgáltatás nem biztonságos

A VPN fantasztikus

A VPN-k hasznos eszköz. Az eszközre telepítés után a VPN képes elrejteni az Ön IP-címét az Ön személyazonosságának elrejtése érdekében, segít megkerülni az internetes cenzúrát azáltal, hogy hamisítja a helyét, és adatait titkosítva tartja és a számítógépes bűnözők ellen védi..

Jelenleg nincs jobb alternatívája a VPN-nek, amikor az online magánélet védelme szükséges. Vannak fizetett VPN-k és azok, amelyek ingyen vagy hihetetlenül alacsony áron érkeznek. Ha prémium VPN-t telepít az eszközére, biztos lehet benne, hogy teljes körű védelmet kap a külső fenyegetések ellen.

De mi lenne, ha a VPN maga is veszélyeztetné az online fenyegetéseket?

Ez a helyzet a Hotspot Shield VPN-vel, amely egy népszerű virtuális magánhálózat, amelyet sok Internet felhasználó használ. A közelmúltban kiderült, hogy a VPN szoftver olyan biztonsági rést szenved, amely lehetővé teszi a hackerek és a számítógépes bűnözők számára a felhasználó tartózkodási helyének azonosítását. Ez azt jelenti, hogy a szoftver hibája nem teszi lehetővé a felhasználók IP-címeinek elrejtését. Ez egy hatalmas hiba a VPN-hez. Ez nem az első alkalom, hogy a Hotspot Shield rossz okból kerül a reflektorfénybe. 2017-ben visszafogták felhasználóik adatait harmadik felek hirdetőinek. 

Ezt a hibát először Paulos Yibelo, egy biztonsági kutató fedezte fel, aki észrevette, hogy a hiba mögött az érzékeny felhasználói adatok kiszivárgása áll, beleértve az országot, ahol a felhasználó található, és a saját Wi-Fi hálózatának nevét. Lehetséges, hogy a hiba több azonosító információt szivárog, bár ez még nem egyértelmű.

A kiszivárogtatott adatok azonban elegendőek ahhoz, hogy harmadik fél meg tudja határozni a felhasználó pontos helyzetét. Ez azt is lehetővé teheti számukra, hogy meghatározzák a felhasználó tényleges IP-címét. Abban a pillanatban, amikor a felhasználó IP-címe nyilvánosságra kerül, már nincs adatvédelem. A Hotspot Shield felhasználók még a VPN használata után is ilyen veszélyekkel nézhetnek szembe.

A hiba hagyja kitéve

Számos ember megerősítette azt a tényt, hogy a szoftverben található hibát ki lehet használni a felhasználó WiFi hálózatának és IP-címének kiderítéséhez. A hír nagy csapást jelent a VPN-szolgáltatásra, amelynek állítólag a felhasználói adatok biztonságát és névtelenségét kell megőriznie, ahelyett, hogy azonosító információkat szivárogna fel..

Annak érdekében, hogy online biztonságban maradjon, a szakértők azt tanácsolják az embereknek, hogy használnak olyan VPN-t, amely csak az Internet kimenő kapcsolatát engedélyezi. Nagyon fontos ellenőrizni, hogy a használt vagy használni kívánt VPN nem engedélyezi-e bejövő kapcsolatokat. A proxykiszolgálókat telepítő és bejövő kapcsolatokat engedélyező VPN-ket távol kell tartani, mivel a bejövő kapcsolatok lehetővé teszik harmadik felek számára az eszközhöz való hozzáférést.

Semmi sem ingyenes

A legfontosabb, hogy a felhasználóknak az ingyenes szolgáltatások helyett mindig válasszanak egy neves fizetett VPN-t. A legtöbb ingyenes és olcsó VPN a felhasználó adatainak harmadik felek számára történő gyűjtésével és eladásával folytatja a felszínét.

Bár eleinte csábító választani valami ingyenes vagy olcsó dolgot, ez veszélyezteti az érzékeny adatait. Számos ingyenes vagy olcsó VPN-t találtak, amelyek etikátlan módon naplózják a felhasználói adatokat. Néhányan még a felhasználók IP-címét is eladják, és titokban gyűjtik személyes adataikat harmadik személyeknek történő eladás céljából.

A ígéret felvágása félbevágott!

Tudnia kellett, hogy az ingyenes VPN-ek hirdetés-támogatottak. Ez az oka annak, hogy felhasználói adatokat gyűjtenek – eladás céljából hirdetési partnereknek, akik ezt követően fizetik meg nekik. Így tartják fenn az ingyenes VPN-k üzleti tevékenységüket. A Hotspot Shield egy ingyenes VPN, amely szintén nagyon népszerű. Tavaly nyáron azonban bajba került. Megállapítást nyert, hogy felhasználói adatok naplózása után anonimitást ígér és szolgáltatást nem jelent. Még ennél is aggasztóbb, hogy több mint 50 000 000 ember töltötte le a Hotspot Shield alkalmazást egyedül a Google Play Áruházból!

Okosan válassza ki a VPN szolgáltatását, hogy az interneten biztonságban maradjon.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me