Az ingyenes nyilvános hotspot biztonságosan használható?

Sok nyilvános hely, például szállodák, éttermek, iskolákban, főiskolák, és repülőtér, ingyenes nyilvános internet-hozzáférési pontokat kínálnak. Míg ezek a hotspotok kényelmes módszert kínálnak az online elérésre és a közösségi webhelyek ellenőrzésére Facebook vagy Twitter, ők kötelesek a veszélyezteti az Ön személyes adatait. Ebben a cikkben mindkét veszélyről beszámolok, amelyek az a-hoz kapcsolódnak ingyenes nyilvános WiFi Hotspot hálózat valamint módszereket védi a személyes adatait ezen hálózatok használata közben.


Az ingyenes WiFi biztonságosan használható?

Ingyenes WiFi biztonságos a használata?

Az ingyenes nyilvános internet-hozzáférési pontok veszélyei

A Windows laptop vagy az OS X Mac olyan érzékeny személyes információkat tartalmaz, amelyeket nem szeretne, hogy mások hallgassanak meg. Ez magában foglalja a bankszámlák, a közösségi média számlák, az e-mailek és az online vásárlási számlák felhasználóneveit és jelszavait. Miközben nyilvános WiFi-n keresztül szörföztet az interneten, van egy listája a fenyegetésekről, amelyeknek ki vannak téve.

Nyilvános WiFi hotspot veszély – 1. Rossz WiFi hálózatok

A gazember WiFi hálózat, általában szélhámos hozzáférési pontként ismertek, mind DoS, mind adatlopások támadásainál. A hacker alapvetõen egy „hamis” hálózatot állít fel, amely hasonlít egy legitim hálózatra. Az a tény, hogy a hálózatokhoz való csatlakozáshoz nincs szükség hitelesítésre, csábító csalivá teszi azokat az emberek számára, akik kávézóban ülve vagy a repülőtéri társalgóban várva akarnak hozzáférni az internethez. Miután a felhasználót csatlakoztatta a gazember AP-hez, a hacker személyes információkat lophat el a felhasználó eszközéről.

Nyilvános WiFi Hotspot veszély – 2. Csomagos sniffer

A csomag-szippantó, vagy a packet analyzer, egy olyan program, amely képes megszakítani és naplózni a digitális hálózaton áthaladó forgalmat. Miközben az internetet böngészi az iskolád / főiskola könyvtárában, a hackerek csomagmegfigyelőt használhatnak a nem biztonságos nyilvános WiFi hálózaton keresztül elküldött csomagok célzására. Mindaddig, amíg csatlakozik ugyanarra a hálózatra, mint a hackerek, fennáll annak a veszélye, hogy információit ellopják.

Nyilvános WiFi hotspot veszély – 3. Közép-ember támadás

A Közép-ember támadás, más néven mitm, az egyik leggyakrabban alkalmazott módszer a hackerek számára az érzékeny adatokhoz való hozzáféréshez. MiTM alatt a hacker hallgathat és hozzáférhet a felhasználó webböngészőjéhez, és hozzáférhet az adatokhoz, amelyeket tranzakciók és beszélgetések során küld és fogad. A támadó ezután egy hamis webhelyre irányítja a felhasználót, amely úgy néz ki, mint a webhely, amelyre a felhasználó számít. Közösségi webhelyek, online banki szolgáltatások, és e-kereskedelmi webhelyek a leggyakrabban célzott. A hacker képes rögzíteni a bejelentkezési adatokat és más érzékeny adatokat.

Nyilvános WiFi hotspot veszély – 4. Közösségi hackelés

Egyes esetekben a hacker rosszindulatú USB-meghajtót hagyhat a kávézóasztalon. A felhasználó kíváncsiságból gyanútlanul behelyezi az USB-t laptopjába. Ha kész, a hackerek érzékeny adatokat gyűjthetnek keresztül rosszindulatú.

Az adatok védelme az ingyenes nyilvános hotspot – VPN használata közben

Az ingyenes Wi-Fi elérése nem érinti a bizalmas információk veszélyeztetését. Kilépő banki információk vagy e-kereskedelem bejelentkezési adatai A kitettségnek katasztrofális következményei lehetnek. Szóval abbahagyja a nyilvános WiFi hotspotok együttes használatát? Vagy van mód arra, hogy megvédje magát az ingyenes WiFi fenyegetéseitől? Ha értékeli a magánéletét és az online biztonságot, de továbbra is nyilvános helyeken szeretne hozzáférni az internethez, használja a VPN. A VPN a „virtuális magánhálózat” kifejezést jelenti. A nagyvállalatok és a nagyvállalatok mind használják a VPN-t értékes adatok védelme / védelme. Semmi sem akadályozza meg a normál internetes felhasználókat a VPN használatában.

  • A VPN alapvetően lehetővé teszi az összes forgalom átirányítását a külön, biztonságos, magánhálózat.
  • A VPN az összes adatot titkosítja. Ez biztosítja, hogy a hackerek nem tudják hallgatni az online tevékenységekről. Az Ön IP-címét rejtik el a lehetséges hackerek és kémek.
  • A VPN megakadályozza, hogy az NSA és más kormányzati szervek kémkedjenek téged.
  • Néhány közösségi webhely, például Facebook és Twitter, általában akadályozzák az iskolákban és a főiskolákon. A VPN használata lehetővé teszi feloldhatja ezeket a webhelyeket.
  • A VPN lehetővé teszi módosítsa a nyilvános IP-címét, hozzáférést biztosít neked geoblokkolt webhelyek és streaming csatornák a folyamat.

Sok kutatást végeztem különféle VPN-szolgáltatók bevonásával. ExpressVPN, például egy an SSL biztonságos hálózat együtt 256 bites titkosítás ami lehetetlenné teszi, hogy a kíváncsiságú szem beszivárogjon az eszközébe. Természetesen vannak más VPN-szolgáltatók is, amelyeket otthoni vagy nyilvános online tevékenységeik védelmére is használhat. Vessen egy pillantást az alábbi listára.

Az ingyenes nyilvános internet-hozzáférési pontok használatának veszélyei – Wrap Up

A VPN-n kívül más lépéseket is tehetünk annak biztosítása érdekében, hogy megvédjük a potenciális veszélyeket.

  • Győződjön meg arról, hogy a víruskereső programokat és a meghatározásokat mindig frissítik.
  • Engedélyezze a „tűzfalat” a számítógépen.
  • Kapcsolja ki a hálózat megosztását. Ezt meg lehet tenni mind Windows, mind Mac rendszeren.
  • Ne használjon webhelyeket, amelyek HTTPS helyett HTTP-t használnak. A HTTPS a számítógép és a webszerver között elküldött és fogadott adatokat titkosítja.

Ne vegye könnyedén online adatvédelmét. Soha nem tudhatod, ki kémked vagy hallgat rá. Általános szabály, hogy soha nem ajánlom online használat nélkül VPN, különösen nyilvános helyeken. A hackerek szinte mindig könnyű célokat követnek. Noha a VPN beállítása túl sok gondot okozhat a „normál” felhasználó számára, elõször a beállítás után meg kell tudnia tudni, hogy lefagy-e. Jobb félni, mint megijedni.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me