Hogyan védje meg intelligens TV-jét

A digitális televíziók új hulláma mindenkit a tradicionális fizetési módból a kábeltelevíziós módszer használatakor az online streaminghez és az élő közvetítéshez váltott, mivel a kettő sokkal olcsóbb szórakozási formának bizonyult. Az idő múlásával láttuk, hogy a Bigwigs, például a Netflix, a TV-tartalmak, például filmek és sorozatok megbízható forrásává válnak, és nézeteik csak tovább növekednek, mivel a világ minden tájáról fokozatosan elmozdulnak az online tartalmak. Az új technológiának azonban mindig is van hátránya. Az intelligens TV-k esetében mindig van esély arra, hogy egy számítógépes bűnöző behatol az intelligens TV-jébe, hogy veszélyeztesse az Ön személyes adatait és biztonságát. Ezt szem előtt tartva elengedhetetlen az intelligens TV biztonságos biztosítása.


Hogyan védje meg intelligens TV-jét

Hogyan védje meg intelligens TV-jét

Ha hamarosan új elektronikai készlet vásárlását tervezi, nincs jobb idő biztosítani, hogy intelligens TV-jét az otthoni szórakoztató rendszerének frissítéseként kapja meg. Ha ez talán nem egy a tételek közül, amelyek szerepelnek a listán, akkor az intelligens TV-doboz lehet ízletesebb megoldás. A legnépszerűbbek az Android TV dobozok. Ez elsősorban a Kodi alkalmazásnak köszönhető, amelyen futtathatja és hozzáférhet a világ egyik legnagyobb tartalomkönyvtárához.

A TV-technológia új fejlesztéseivel pár kockázat merül fel, különösen a nem biztonságos internetkapcsolat miatt.

Az intelligens TV-je feltörhető

A Smart TV internetkapcsolatának köszönhetően ugyanolyan sebezhetővé teszi az interneten található vírusok és káros programok többségét, mint bármely más, internethez kapcsolódó eszköz. Az intelligens TV-khez távolról is lehet hozzáférni és feltörni, a hackerek olyan információkat lopnak, mint például a bejelentkezési adatait különböző alkalmazásokhoz, webhelyekhez és szolgáltatásokhoz, különösen, ha hajlamosak a Smart TV böngészőjével bejelentkezni a fiókjaiba..

Nem olyan régen számos sérülékenységet fedeztek fel a Samsung tévék sorozatában, amelyek érzékenyé tették őket az online támadókkal szemben. A kutatókat sokkolta, hogy megtudja, mennyi ideig képes a hackerek fenntartani az intelligens TV-hez való hozzáférést anélkül, hogy a felhasználót bármilyen módon észlelnék. A kevésbé diszkrét hackerek még annyira mernek, hogy a Smart TV-vel feletti irányítást elérjék, például:

 • A webkamera bekapcsolása és ön kémkedése.
 • A TV-hez csatlakoztatott memóriakártyán tárolt adatok elérése.
 • Jelszavak és fiókadatok elérése.
 • Tárolt információ lopása a telepített alkalmazásokon.
 • A TV bezárása után váltságdíjat kér.
 • A TV távirányítója.
 • A mikrofon bekapcsolása és a beszélgetések hallgatása.

Az ilyen és másfajta forgatókönyvek megakadályozása érdekében van néhány dolog, amelyet tisztában kell tartania a kiberbiztonsággal, valamint arról, hogy miként lehet a legjobban megőrizni az intelligens TV-jét. Az egyik dolog, amelyet az emberek megtehetnek a biztonság fokozása érdekében, annak biztosítása, hogy egyik eszközük sem kapcsolódik egymáshoz. Nem akarja, hogy valaki hozzáférjen a laptopjához vagy a mobilkészülékéhez az intelligens TV-jén.

Egy másik dolog, amelyet az embereknek szem előtt kell tartaniuk, az intelligens TV-dobozukhoz szükséges gondosság. Annak érdekében, hogy képesek legyenek csatlakozni az internethez, a Smart TV dobozok felhasználhatók az Ön felhasználása alapján történő információk elküldésére is. Ne feledje, hogy ezeknek az eszközöknek van egy App Store-ja, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az okostelefonokhoz hasonló alkalmazások letöltését és telepítését.

Az intelligens TV védelme

Számos közvetlen lépés létezik, amelyeket figyelembe vehet és alkalmazhat, hogy megvédje okos TV-jét. Néhány ezek közül:

 • Használja a VPN ON-ot az intelligens TV-jén: A virtuális magánhálózat lehetővé teszi az összes internetes forgalom titkosítását és a nyilvános IP-cím online elrejtését. A VPN intelligens TV-n történő beállítása akkor lehetséges, ha TV-je Android-alapú. Ha nem, akkor a VPN-kapcsolatot kell konfigurálnia az útválasztón. Bár a VPN intelligens TV-re történő telepítése eleinte kissé nehéznek bizonyulhat, számtalan előnnyel jár. További biztonságot nyújt az intelligens TV-hez, és lehetővé teszi még a regionális korlátozások megkerülését az olyan streaming alkalmazások elérése érdekében, amelyek általában nem állnak rendelkezésre az Ön régiójában. Vessen egy pillantást a Smart TV számára elérhető legjobb VPN-ek listájára.
 • A biztonság fokozása szoftverrel: Ha intelligens TV dobozt használ, valószínűleg számos víruskereső alkalmazás közül választhat az alkalmazásboltban. Ezeknek az alkalmazásoknak lehetővé kell tenniük olyan biztonsági intézkedések bevezetését, amelyek célja az online biztonság fokozása.
 • Legyen óvatos az alkalmazások telepítésekor: Igaz, hogy bárhol is vásárol alkalmazásokat, vannak olyan rosszindulatú szoftverek (rosszindulatú szoftverek) formái, amelyek úgy vannak álcázva, hogy nem azok. Vessen egy pillantást egy alkalmazás más felhasználói véleményeire, hogy megbizonyosodjon arról, mennyire hiteles lehet egy alkalmazás az alkalmazás letöltése előtt.
 • Korlátozza a felhasználást, ha külső tároló meghajtók: Ismert, hogy a legtöbb vírus és rosszindulatú program külsõ tárolómeghajtókon keresztül terjed. Annak elkerülése érdekében, hogy az intelligens TV-t az ilyen módon fertőzze meg, jobb, ha egy kijelölt flash meghajtót használ, amelyet mindig szkennelhet és tisztíthat.
 • Húzza ki a Smart TV-t: Ha nem használja az intelligens TV-jét, akkor jobb, ha megszünteti az online kapcsolatot, vagy teljesen kikapcsolja..
 • Ne tegyen meg mindent az intelligens TV-jén keresztül: Annak ellenére, hogy az intelligens TV-n keresztül böngészhet az interneten, valójában nem szabad olyan érzékeny munkát végeznie, mint például bejelentkezni a bankszámlájára vagy online vásárolni. Ezt személyesebb eszközökkel megteheti, például laptopjával vagy okostelefonjával.

Záró szó az intelligens TV biztonságának megőrzéséről

Sokan még mindig nincsenek tisztában a támadások sok lehetőségével, amelyek intelligens TV-jükön keresztül léteznek. Mint informáltabb olvasó, most már tudja, hogy mekkora védelmet igényel bármilyen biztonsági réstől, valamint azt is, hogyan kell intelligens TV-jét olyan módon használni, amely nem teszi lehetővé annak feltörését..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me