Mi az a Tails OS és hogyan lehet telepíteni 3 egyszerű lépésben

Az online adatvédelem az internetet használók egyik legnagyobb aggodalma. Mindannyian azt akarjuk, hogy online kommunikációnk magántulajdonban maradjon. Ezt azonban könnyebben lehet mondani, mint megtenni, annak ellenére, hogy számos eszköz van az e-mailek és más digitális kommunikáció titkosításához.


Mi az a Tails OS és hogyan lehet telepíteni 3 egyszerű lépésben

Mi az a Tails OS??

Az InfoSec az egyik legismertebb online közösség, amely eszközöket és módszereket fejleszt a Tor hálózat segítségével. A Tor számos előnye van néhány hátránnyal, és rosszindulatúan használható. Ez azonban nem jó ok a haladás visszatartására.

A Whonix ennek egyik példája. Ez a szoftver küszöbértékként szolgálhat bármilyen operációs rendszer számára, és az összes adatot a Tor-on keresztül továbbíthatja. De Whonix csak egy példa.

Egy másik alternatíva a Tails platform. Azok, akik lépést tartanak a biztonsági fejleményekkel kapcsolatban, tudni fogják, hogy a farokat Snowden használta az újságírókkal való kapcsolattartás során.

Mert évek óta használom a @Tails_live alkalmazást. Az újságírók, akik megsértették a 2013. évi tömegmegfigyelési kinyilatkoztatásokat, mind erre támaszkodtak. Ingyenes, ingyenes és nyílt forráskódú szoftverprojektek csendesen menti a világot minden nap, akkor is, ha nem látja, és sikerük a támogatástól függ. https://t.co/82mQy1PlQT

– Edward Snowden (@Snowden), 2018. március 19

Mi teszi a farok egyedivé?

A faroknak számos olyan jellemzője van, amely egyedivé teszi a többi adatvédelmi szoftvertől. Először is, USB-n vagy DVD-n fut, és RAM-ot használ. Tehát nem hagy nyomot és sokkal biztonságosabb, mint a merevlemezre telepített és a lemezterületet használó Whonix. Még ha valaki is fizikailag hozzáférhetne a használt eszközhöz, akkor nem lesz képes nyomon követni a kommunikációt.

A Tails egy Debian-származék, amelyet a magánélet és a névtelenség érdekében hoztunk létre. Az összes elsődleges szoftverfunkcióval rendelkezik, mint például böngészők, üzenetküldő kliensek, irodai szoftverek és e-mail szoftverek stb. A farok nem támaszkodnak a fő eszköz képességeire, mivel USB / DVD-n keresztül használják őket. Ez megkönnyíti a felhasználást bármely nyilvános vagy magánhelyen.

Az operációs rendszer funkcióinak megjavítása

A Tails platform felülírja működési paradigmáit a natív operációs rendszer felett. Ez lehetővé teszi, hogy eszköze teljesen névtelenné váljon. Mivel az összes alapvető szoftver előre telepítve van, nem szükséges az internethez hozzáférni rajtuk túl. Nem kell mondanom, hogy egyáltalán nem hagy nyomot.

 • Beépített internet névtelenség: Ez a Tails operációs rendszer használatának legnépszerűbb oka. Tartalmaz egy Tor-alapú böngészőt, az úgynevezett Iceweasel complete fájlt, amely minden olyan kulcsfontosságú biztonsági kiegészítőt tartalmaz, mint a HTTPS visur, AdBlock, NoScript stb..
 • Beépített e-mail és csevegés titkosítással: A Tails rendszer teljesen titkosított e-mailezési és csevegési lehetőségeket kínál a Claws e-mail kliens és a Pidgin üzenetküldéshez is. A Claws rendelkezik OpenPGP titkosítással, míg a Pidgin rendelkezik OTR kriptográfiai eszközökkel a titkosításhoz.
 • Natív fájl titkosítás: A Tails automatikus fájltitkosítási lehetőségeket kínál a LUKS-en keresztül, ha USB-meghajtót használ.
 • Számos szerkesztési lehetőség: A farokhoz tartozik minden kulcsfontosságú irodai szoftver a dokumentumokhoz, a Gimp és az Audacity a képek és hangok szerkesztéséhez.

Hogyan lehet telepíteni a Tails operációs rendszert

Annak ellenére, amire gondolhat, a farok meglehetősen könnyű letölteni és telepíteni. Valójában annak folyamata nem különbözik nagyban a többi Linux Live CD létrehozásától. De van néhány lépés, amelyet megtehetsz annak biztosítása érdekében, hogy helyesen csináltad-e.

1. lépés: Töltse le a szükséges fájlokat

A Farok letöltéséhez két dolgot kell elvégezni: egy Tails ISO képet és egy kriptográfiai aláírást ugyanazon ellenőrzéshez.

A Tails rendszerfejlesztők szerint a legjobb az aláírást használni annak ellenőrzésére, hogy másolatának akadálytalan hivatalos kiadása van-e. A farok fogadó weboldala részletes eljárást tartalmaz a fentiek biztosítására. Az utasítások teljes áttekintést nyújtanak mind a Windows, mind a Mac OS számára. Nagyon ajánlott ezt követni, mielőtt továbblépne a következő lépésre.

2. lépés: Írja be a CD / DVD lemezét

Miután sikeresen elvégezte a fenti lépést, itt az ideje, hogy az ISO-képet használja a rendszerindító forrás létrehozásához. Ha USB-t használ, akkor az USB létrehozásához kövesse a webhelyen található utasításokat.

Ellenkező esetben létrehozhat egy indítható USB-t a Tails programból, miután elindította egy élő DVD-ről. Összességében azonban a DVD létrehozása könnyebb, mint az USB-n. Így teheti meg ezt:

 • Windows rendszeren: Kattintson a jobb egér / érintőpad gombra az ISO képen, válassza a Lemezkép írása lehetőséget, válassza ki a DVD-meghajtót.
 • Mac rendszeren: Kattintson a jobb egér / érintőpad gombra az ISO képen, válassza a Lemez opciójának írása opciót, és válassza ki a DVD-meghajtót.

Miután a DVD-lemez elégette a képet, felhasználhatja a farokba való elindításra.

3. lépés: Indítás farokba

Helyezze a Tails DVD-t vagy USB-t a készülékére. Az indítás módja attól függ, hogy melyik operációs rendszert használja. Itt egy bontás mind a Windows, mind a Mac OS számára.

 • Windows rendszeren: A Windows különféle verzióiban általában változó protokollok vannak a külső meghajtók indításához. Ha az eszköz nem keresi automatikusan a rendszerindító forrást, parancssort adhat neki. Csak akkor módosítsa a BIOS rendszerindítási sorrendet, amikor az eszköz betöltődik, és utasítsa a készüléket, hogy keresse meg a rendszerindító meghajtót. Ellenkező esetben megnézheti a BIOS-t, amikor betöltődik az operációs rendszer. Miután felismerte a rendszerindító forrást, indítsa el a DVD-ről és a indító farokból.
 • Mac rendszeren: Amíg a Mac betölti, nyomja meg és tartsa lenyomva az Opció gombot. Ez hozzáférést biztosít az Indítókezelőhöz. Itt kiválaszthatja a megfelelő indítási forrást, azaz a Tails DVD-t, majd indítsa el a rendszert. Előfordulhat, hogy az Indítókezelő a Tails boot DVD kategóriát Windows kategóriába sorolja, így nem szabad összekeverni.

Következtetés

A fent említett összes lépés alapvetően az, hogy segítsen az embereknek, akiknek nincs tapasztalata a farok kezelésében. Ezekkel a készülékekkel a Tails OS operációs rendszeren működtetve teljesen névtelenné válhat. A kiberbiztonság fontos szempont, ezért ha aggódik az online biztonsága miatt, akkor tudnia kell, hogy milyen adatvédelmet kínálnak. Az emberek hajlamosak Torba ugrani anélkül, hogy valóban tudnák, hogyan működik, és hol hiányzik. Ugyanez az ötlet működik a Tails platformon is. De meg kell értenie, hogyan konfigurálhatja mindkettőt az Ön igényei szerint. Tehát, mielőtt elkezdené ezek egyikének használatát, teljes mértékben meg kell értenie, hogyan kell használni.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map