Onavo VPN – a Facebook elindítja a saját VPN alkalmazását

Mi az Onavo VPN? Az Onavo VPN használata biztonságos Android és iOS eszközökön? Volt idő, amikor a szociális média társaságok versengtek egymás között, hogy a csúcsra váljanak. Manapság a forgatókönyv kissé megváltozott. A közösségi média társaságok továbbra is versenyben állnak egymással, de ezúttal a legjobb VPN-szolgáltató lesz. A virtuális magánhálózatok népszerűbbé váltak, mint a közösségi média. Mivel mindenki az internetszolgáltatótól a biztonsági ügynökségekig kémkedte online tevékenységeinket, az internethasználók kétségbeesetten kerestek eszközöket maguk és adataik védelmére. Annak ellenére, hogy a VPN-ek néha drágák is lehetnek, az még mindig nem akadályozza meg az embereket abban, hogy használják őket. Jelenleg nincs jobb alternatívája a VPN-nek, ha a mindennapi internetes biztonságról van szó, de nem minden VPN-szolgáltató azonos.

Onavo VPN - a Facebook elindítja a saját VPN alkalmazását

Onavo VPN – a Facebook elindítja a saját VPN alkalmazását

Mi az Onavo VPN?

Mondanom sem kell, hogy a VPN-szolgáltatók között heves verseny van. Tekintettel a VPN-ek népszerűségére, most minden vállalat be akarja fizetni a tendenciát. A közösségi média társaságok sem maradnak messze. A Facebook arra törekszik, hogy ezúttal is vezesse magát, saját VPN szolgáltatásának biztosításával és taktikai átirányításával a felhasználók telepítésére.

Abban az esetben, ha nem veszi észre, a Facebook mobilalkalmazásában található egy új szolgáltatás, amely arra vezet, hogy a felhasználók az Apple App Store-ba letölthetik saját VPN-t, az Onavo Protect nevű terméket. Az Onavo VPN egy harmadik fél által nyújtott szolgáltatás volt, amelyet a Facebook 2013-ban vásárolt meg.


A legtöbb felhasználó azt gondolja, hogy a Facebook a saját VPN elindítását nagyon kényelmessé teszi, ám a vállalat motívumai nem olyanok, mint a hagyományos VPN szolgáltatások. Sokan úgy vélik, hogy a Facebook-nak abba kell hagynia a hamis hírek megjelenését és a politikailag korrekt működését, de ez egy másik téma.

Az Onavo VPN biztonságosan használható?

A VPN opció jelenleg elérhető az Egyesült Államokban, Indiában és Brazíliában, a világ három legnépesebb országában. Ez azonban csak a Facebook iOS alkalmazásában érhető el, ami azt jelenti, hogy a vállalat korlátozott felhasználói bázissal teszteli a funkciót. Korábban az Egyesült Királyságban a felhasználók hozzáférést kaptak a VPN-hez.

Eleinte Onavo úgy tűnik, mint bármely más VPN, titkosítva az Ön adatait, és elrejti az IP-címet anonimként. A VPN-k megvédnek az online fenyegetésektől azáltal, hogy adatait biztonságos alagúton továbbítják a számítógép és a VPN-szerver között. Mivel az adatok titkosítva vannak, még ha valaki is bejut a hálózatába, az adatok csak nekik lesznek.

A VPN-k mindenkitől védnek, még magát a VPN-től is. A VPN-knek nem szabad IP címeket tárolni vagy felhasználói adatokat naplózniuk. Így fenntartják online anonimitását és adatvédelmét. Az Onavo Protect azonban nem beszél a magánéletről. Ha elolvassa az alkalmazás leírását, rájön, hogy az adatok védelme helyett Onavo összegyűjti és elküldi a Facebook-hoz.

Az alkalmazás leírása a következő: „Ennek a védelemnek az biztosítása érdekében az Onavo VPN-t használ egy biztonságos kapcsolat létesítéséhez, hogy az összes hálózati kommunikációt az Onavo szerverein keresztül irányítsa. Ennek a folyamatnak a része, Onavo összegyűjti a mobil adatforgalmat. Ez segít nekünk az Onavo szolgáltatás fejlesztésében és működtetésében a webhelyek, alkalmazások és adatok felhasználásának elemzése. Mivel a Facebook részei vagyunk, ezt az információt arra is felhasználjuk, hogy javítsuk a Facebook termékeit és szolgáltatásait, betekintést szerezzünk az emberek által értékelt termékekbe és szolgáltatásokba, és jobb élményeket építsünk. ”

Röviden, azt jelenti, hogy az Onavo az Ön adatait gyűjti ahelyett, hogy magánéletét megőrizné. Az alkalmazás az adatokat az egész Facebook-ra továbbítja, hogy segítse a társaságot abban, hogy megismerje, mit csinálnak a felhasználók online. Ez a magánélet egyértelmű megsértése.

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a Facebook a felhasználókat kémkedik, és adatokat értékesít a hirdetési partnereknek. Nem egészen egyértelmű, hogy mit csinál az Onavo-i adatokkal, de vannak spekulációk, hogy az adatokkal megtudják, melyik alkalmazás népszerűbb a felhasználók körében, és melyik alkalmazás csökken.

A Facebook továbbra is felmeríti az önről szóló információkat

Ez elősegíti a Facebook számára a beszerzési lehetőségek előrejelzését, valamint más alkalmazásokból származó népszerű funkciók másolását is. Alapvetõen, amikor az Onavo-t telepíti az eszközére, a Facebook megtudja, mely más alkalmazásokat használ a telefonján, még akkor is, ha kijelentkezik. Ez hátborzongató, de nagyon igaz.

Az Onavo egy ingyenes VPN, és a legtöbb ingyenes VPN-hez hasonlóan a kapott szolgáltatás nem a legjobb minőségű. A felhasználói adatokat gyakran titokban naplózza, az alagutazási protokollok elavultak, és bosszantó hirdetések vannak mindenhol. A legjobb online védelem érdekében szerezzen be egy fizetett VPN-t. Eleinte drágának tűnhet, de megéri.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me