PeerBlock vs VPN – Mi a legjobb az anonim torrentinghez?

A világ minden tájáról származó kormányzati ügynökségek és szövetségi hatóságok keményen dolgoznak annak érdekében, hogy módszereket és eszközöket fejlesszenek ki annak érdekében, hogy megvizsgálják, mi az emberek az interneten. Az ilyen magas szintű jogsértés elkerülése érdekében a felhasználók olyan technológiákhoz fordulnak, mint a PeerBlock és VPN hogy eltakarják a pályáikat. Mivel nagy a valószínűsége annak, hogy sok olvasónk új lehet az internetes adatvédelem teljes koncepciójában, úgy gondoltuk, hogy előállhat egy olyan cikk, amely segít nekik felfedni a kettő közötti fő különbségeket, és megnézheti, melyik működik. a legjobb az anonim torrentinghez.


PeerBlock vs. VPN - mi a legjobb az anonim torrentinghez?

PeerBlock vs. VPN – mi a legjobb az anonim torrentinghez?

Komolyan veszi az adatvédelmet? Használja a VPN-t

A dolgok rövidítése érdekében a virtuális magánhálózat vagy VPN a legjobb megoldás, ha az internetes adatvédelem mellett áll. A proxyk, a PeerBlock, a Tor és a SOCKS5 alsóbbrendűek, és vannak hátrányaik a VPN-hez képest. Ennek ellenére az alábbiakban olvashat bővebben a PeerBlockról és annak működéséről. Itt vannak a legjobb VPN-szolgáltatók, amelyeket torrentinghez használhatnak. A sebesség, a VPN-protokollok, a naplózás elkerülése és a visszatérítés garanciája alapján értékeltük őket.

A PeerBlock magyarázata

Kettőnk között azt feltételezzük, hogy sok ember kevésbé ismeri a PeerBlock-ot, mint a VPN-t. A Peerblock (korábban PeerGuardian néven ismert) egy Windows termék, amelynek lényege egy tűzfal létrehozása a felhasználók számára, amikor az interneten szörföznek. Elsősorban azokat az embereket használják, akik sokat kínzóak.

A tűzfalat úgy állítják elő, hogy megakadályozzák bizonyos IP-címek csatlakozását a számítógéphez. Az itt blokkolni kívánt címek közé tartoznak azok a szerzői jogi hatóságokhoz, kormányokhoz vagy más szervezetekhez tartozó címek, amelyek könnyen korlátozhatják a hozzáférhető tartalom fajtáját..

Hogyan működik a PeerBlock?

Amint telepíti az alkalmazást, hozzáadhat minden olyan IP-címet, amelyet megakadályozni szeretne a számítógéphez történő kapcsolódásban. A PeerBlock ezután megakadályozza az ilyen IP-n keresztüli kapcsolatok bármilyen formáját. Ez minden, amire szükség van.

Az egyes IP-címek egyidejű hozzáadása valószínűleg sok felhasználó számára bosszantó lehet, mivel a lista általában nagyon hosszú. Ennek a folyamatnak a lerövidítése érdekében olyan oldalak, mint a i-BlockList.com nyilvántartást vezet az ismert IP-címekről, amelyek olyan szervezetekhez tartoznak, amelyeket a felhasználók blokkolni szeretnének. Így gondoskodik az egyes címek keresésének nehézségeiről. A felhasználók azonban havonta egy kis díjat fizetnek a szolgáltatás eléréséért, és biztosak vagyunk benne, hogy többségük egyetért azzal, hogy megéri a időt.

VPN vs PeerBlock

Annak érdekében, hogy a VPN-szolgáltatás ugyanúgy működjön, mint a PeerBlock, sokkal több szolgáltatást kínál, az online adatvédelem biztosítása szempontjából. A VPN használatával olyan új lehetőségeket kap, amelyek lehetővé teszik az IP-cím elrejtését, a földrajzilag korlátozott webhelyek feloldását és a kapcsolat felgyorsítását.

Hogyan működik a PeerBlock, ha torrentingként használják?

Technikai szempontból a PeerBlock csak az IP-címeket tűzfal használatával blokkolja. Az ilyen típusú biztonság nem elegendő ahhoz, hogy megvédjen minden olyan embertől, aki szívesen támad téged, vagy elrabolja személyes adatait, amikor kínzásba kerül. Ez az oka annak:

  • A PeerBlock csak az IP-ket blokkolja – Az Ön IP-címe olyan, mint a digitális ujjlenyomata az interneten. A PeerBlock megakadályozza, hogy más IP-k csatlakozzanak hozzád, de nem rejti el a sajátját. Az Ön IP-címe látható marad, ez azt jelenti, hogy sebezhető bármilyen támadástól.
  • Nehéz nyomon követni az IP-ket – Azoknak az ügynökségeknek, amelyek valóban az online tevékenységeik figyelemmel kísérésére törekszenek, csak időnként új IP-címet kell szerezniük, és akkor maradniuk a blokklistán..
  • Lassított internetteljesítmény – Ha a blokkolt IP-címek hosszú listája van, negatív hatással lehet a böngészési sebességre. Előfordulhat, hogy a webhelyek nem töltődnek be, ha sok forráspontot blokkolnak. A torrent alkalmazást is befolyásolhatja, mivel kevesebb IP-vel kell csatlakozni, ami csökkenti a hoszthoz való hozzáférést a fájlok kikötéséhez.
  • Nincs forgalom titkosítás – A PeerBlock használata azt jelenti, hogy az Internet szolgáltatója tudomásul veszi a böngészési előzményeket és a letöltéseket. Ennek eredményeként minden korlátozott webhelyen meglátogatják őket.

Ezek és néhány egyéb probléma között, amelyekre a PeerBlock nem tud gondoskodni, a legnagyobb hátrány az, hogy az alkalmazás csak annyira jó, mint az IP a fekete listákon. Lehetséges, hogy rendkívül nehéz lépést tartani azzal, hogy mely IP-ket letilthatja, mivel az ügynökségeknek könnyű újakat beszerezni.

VPN használata a PeerBlock helyett

Az adatvédelem online átvételének legjobb módja az, ha előfizet egy minőségi VPN szolgáltatóra. Ha ezt megteszi, távoli IP-címet szerez, amelyet a valódi helyett fog használni. Ez megakadályozza, hogy bármelyik meglátogatott webhely nyomon kövesse a tényleges helyét.

Van egy átfogó lista azoknak is, akik szeretnék keresni a torrentinghez leginkább megfelelő VPN-ket. Vessen egy pillantást erre itt. Szolgáltatásokat talál olyan szolgáltatásokkal, mint a kill kapcsolók, ahol a böngészési előzmények nem kerülnek nyilvánosságra, ha a VPN-kapcsolat kiesik, valamint a „zero log” házirendeket, ahol a szolgáltatók biztosítják, hogy egyik tevékenysége sem lesz naplózva. bárhol.

Használnom kellene a VPN-t és a PeerBlock-ot is?

Számos online vita folyik arról, hogy jó ötlet-e mindkét szolgáltatás igénybevétele, ám itt úgy gondoljuk, hogy a legjobb, ha döntést hoz, miután megismerte, mit kínál mindkettő, és pontosan mit akar tenni. Ha kifejezetten blokkolni szeretne néhány IP-cím csatlakozását a számítógépéhez, és semmi mást, akkor a PeerBlock az ideális megoldás. Mint korábban említettük, a VPN jobban felszerelt az online adatvédelem védelméhez, mint a PeerBlock, és így valójában nincs ok arra, hogy mindkettőt egyszerre kell használni..

VPN vs PeerBlock: Következtetés

Volt idő, amikor a PeerBlock-hoz hasonló szolgáltatásokat nagyban használják, de mivel a VPN-szolgáltatások megjelentek, sok változás történt abban, amit a legtöbb ember inkább szeretne. Az emberek már nem akarják megakadályozni, hogy csak néhány IP kapcsolódjon az internethez, hanem az online biztonság szempontjából a „teljes csomagot” akarják. A megfelelő VPN kapcsolat biztosítja számukra a teljes titkosítást. Mindaddig, amíg megbízható VPN-szolgáltatót választ, akkor mindent megtehetsz online, amelyet magának tesz.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me