Tudja az internetszolgáltatóom, hogy Tor-ot használok?

Tudja-e az internetszolgáltató, hogy Tor-ot használok? Az információkhoz való hozzáférés valójában soha nem volt ilyen egyszerű, mint ma, az Internetnek köszönhetően. Az interneten elérhető számos információforrás, folyóiratok, webhelyek és akár streaming csatornák formájában megkönnyíti a tudás megosztását és a világ minden tájáról érkező emberekkel való kommunikációt. Az egyik legnagyobb probléma, amely ezt a fő információforrást érinti, a sok korlátozás & a kormányok által az egész világon elhelyezett megfigyelési mechanizmusok, amelyek egyik vagy másik ok miatt a hozzáférés korlátozására vagy korlátozására összpontosítanak.


Tudja az internetszolgáltató, hogy Tor-ot használok?

Tudja-e az internetszolgáltató, hogy Tor-ot használok?

Nyílik a nyílt internetért 

Az ilyen korlátozások kiküszöbölése érdekében az Internet-felhasználók megkíséreltek más módszereket fontolóra venni, amelyek segítenek számukra a kapcsolatok titkosításában, és bármilyen korlátozás nélkül szörfözhetnek az interneten, ami akadályozza meg a hozzáférést bármilyen tartalomhoz. Az egyik ilyen intézkedés az Onion Router (Tor) használata. Az eredetileg az 1990-es években kifejlesztett Tor folyamatos használata sokat tett azért, hogy az internetszolgáltatók nehezebbé tegyék a felhasználói adatok korlátozását vagy akár nyomon követését, és elősegítette számukra az Internet olyan részeinek elérését, amelyekhez egyébként korlátoznák a hozzáférést..

A technológia folyamatos fejlődésének köszönhetően azt állítják, hogy az internetszolgáltatók most már nyomon követhetik a Tor felhasználóit, akár online is, így lehetővé teszik számukra azon felhasználók azonosítását, akik figyelmen kívül hagyják az országnak az internethasználatra vonatkozó különös szabályait. Az új fejlesztés során úgy tűnik, hogy a Tor használata önmagában nem elegendő a felhasználók teljes magánéletének garantálásához, és ezért szükség lehet más hatékony eszközök mérlegelésére a garantált adatvédelem biztosítása online formában..

Miért az internetszolgáltatók nyomon követik felhasználói tevékenységüket?

Az adatok a mai világ egyik legértékesebb árucikke, mivel áttekintést nyújtanak a fogyasztói dinamikáról, amely meghatározza, hogy az emberek miért töltenek idejét, pénzét vagy energiáját. Mivel az internetszolgáltatók áttekintést jelentenek mindenki számára, aki az Internet elérésére vágyik, nagy a valószínűsége annak, hogy megvizsgálja az online felhasználók által fogyasztott tartalmat, és mivel ezt a fajta adatot nagyra értékelik azok a vállalatok, amelyek olyan hirdetéseket célozhat meg, akik valószínűleg megvásárolják termékeiket vagy szolgáltatásaikat. 2017-ben az amerikai kormány úgy tűnt, hogy még mindig támogatja az ilyen gyakorlatokat, mivel jogszerűvé tette az amerikai internetszolgáltatók számára az alábbi adatok gyűjtését:

 • Kor, földrajzi helyzet és nem.
 • Az internet elérésére használt eszköz.
 • IP-címek és egyéb azonosító információk.
 • A meglátogatott helyek domainjei és nyilvántartásai.
 • Egy adott webhelyen böngészés ideje.
 • A használt IP-cím.

Annak ellenére, hogy az ilyen adatgyűjtés mostantól jogszerűvé vált, súlyosan sérti a felhasználók magánélethez való jogát. Ez az oka annak, hogy a felhasználók olyan megoldásokhoz fordulnak, mint a Tor és a VPN, hogy névtelenül böngészjenek, és ellenőrizzék, hogy mit tudnak elérni vagy nem tudnak elérni.

Tor magyarázata

A Tor lényegében egy számítógépes hálózat, amelyet a világ minden tájáról származó önkéntesek működtetnek. Mindegyikük olyan számítógépet futtat, amelynek szoftvere lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Tor hálózaton keresztül csatlakozzanak az internethez. Nehezíti a nyomon követést, mivel a nyílt internethez való csatlakozás előtt a Tor-böngésző különféle relékhez kapcsolódik, ezért megtisztítja a pályákat.

Ha véletlenül Tor-ot használ, az Internet szolgáltatója nem képes teljes mértékben követni bármit is, amiben online vagy, azonban megfigyelheti, hogy mennyi adatot használ, és innen ahol kezdeményezte a hálózathoz való hozzáférést.

Mindkét tor használatával & VPN

A magánélet védelmének fokozása és a nehézkes hirdetések elkerülése érdekében a böngészés során jobb, ha javítja online biztonságát mindkét Tor használatával & VPN. A Tor-böngésző titkosított VPN-kapcsolat alatt történő használata lehetővé teszi a magánélet egy másik rétegének felvételét, és távol tarthatja magát mindenkitől, aki hozzáférni kíván a személyes adataihoz. Íme néhány módszer a két eszköz együttes használatára:

1. VPN-over-Tor

A VPN használata a Toron keresztül azt jelentené, hogy először csatlakoznia kell a Toron keresztül, majd az adatokat titkosítani kell, mivel az áthalad a Tor-hálózatot alkotó sok beviteli csomóponton. Íme, mit várhatunk el:

Előnyök

 • Kerülnie kell a Tor elzáródási csomópontjainak elkerülését.
 • Az Ön IP-címe rejtetté válik, így az internetszolgáltatók csak a kilépési csomópont IP-jét láthatják.
 • Kiválaszthatja a szerver helyét.
 • Az összes forgalmat kiszűrjük a Tor-on.
 • Az internetszolgáltató csak az adatforgalmat látja, nem pedig azt, amire készül.

hátrányok

 • Nem férhet hozzá a Tor’s .onion webhelyekhez.
 • A VPN használata megkönnyíti a forgalom észlelését.
 • Az internetszolgáltatók megmondhatják, hogy a Tor használatával böngészi az internetet.

2. Tor-over-VPN

Használhatja a Tor-ot a VPN-en keresztül is, ahol először csatlakoznia kell a VPN-hez, majd a Tor-on keresztül irányítani a forgalmat az internetre. Ez lehetővé teszi, hogy adatai titkosítva legyenek, mielőtt azok újrakezdenek, és hozzáteszi a titkosítási réteget az anonimitáshoz képest. Itt van, amit tudnia kell:

Előnyök

 • Nem szükséges annyi erőfeszítés a beállításhoz.
 • Hozzáférést tesz lehetővé Tor rejtett szolgáltatásaihoz.
 • Hozzáférést biztosít Tor Toronion oldalaihoz.
 • Az internetszolgáltató nem fogja észlelni, hogy Tor-ot használ.

hátrányok

 • Az internetszolgáltató korlátozhatja az internethez való kapcsolódás képességét.
 • Ha a VPN-kapcsolat megszakad, adatait Internet szolgáltatónak teheti ki.
 • Az Internet-hozzáférését a Tor-hálózat kilépő csomópontjain keresztül lehet észlelni.

Tudja-e az internetszolgáltató, hogy Tor-ot használok – Következtetés

A kormányzati felügyelet és az internetes cenzúra folyamatos növekedése meglehetősen megnehezíti az internethasználók számára, hogy érzékeny munkájukat online folytassák anélkül, hogy az esetleges jogi következmények miatt félnének szabadságuktól. Amint ebben a felülvizsgálatban meg is próbáltuk bizonyítani, a Tor használata önmagában egyszerűen nem elég az online védelem garantálásához. Az egyetlen legjobb módja az online biztonság fokozásának, ha a Tor-böngészőt használja a VPN-vel együtt, mivel így elkészítette azt, amit az internetszolgáltató az Ön felhasználása alapján tud megtudni. Egyetértünk abban, hogy van néhány olyan terület, amelyet végső soron továbbra sem fedeznek fel, de a legjobban az lenne, ha a kapcsolatot Toron keresztül névtelenítenék, és a VPN-en keresztül titkosítanák..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map