A 2020 legjobb titkosított hang- és videoalkalmazásai

A Cambridge Analytica legfrissebb híreivel, amelyek a Facebook és más cégek online adatsértéseiről szólnak, elengedhetetlenvé vált, hogy csak biztonságos alkalmazásokat használjon. Hang- és videoüzenetek küldésére és fogadására csak titkosított üzenetküldő alkalmazásokat használjon.


A 2019-es legjobb titkosított hang- és videoalkalmazások

A 2020 legjobb titkosított hang- és videoalkalmazásai

A távközlési vállalatoktól a hackerekig, a bűnözőkig és a hirdetőktől a kormányokig mindenki az adatbányászatot folytatja. Minden érzékeny adatunk veszélyben van, és visszaélésszerűen felhasználható, ha rossz kezekbe kerül. Életünk most annyira összefonódott az internettel, hogy nem tudjuk elképzelni, hogy lemondunk a digitális alkalmazásokról. Ilyen helyzetben csak méltányos, hogy elkezdte a leghatékonyabb titkosított üzenetküldőket keresni a kommunikációhoz. Itt adunk egy egyszerűsített útmutatót a legjobban titkosított alkalmazásokról. De először nézzük meg, miért fontos a végpontok közötti titkosítás.

Teljes körű titkosítás

A titkosítás az üzenet vagy szöveg titkosítási rendszer segítségével történő kódolása és dekódolása. Ezt már régóta használják a bizalmas adatok továbbítására. A teljes körű titkosítás azonban a hagyományos titkosításhoz extra védelmet nyújt.

A titkosított üzenet nem más, mint az eredeti üzenet rejtjele, amelyet akkor lehet megfejteni, amikor a címzett megkapja. Ebben az esetben a rejtjelzéshez és a dekódoláshoz használt kód azonos, csak a feladó és a címzett ismeri. A probléma azonban az, hogy ez a közös kód ismert lehet egy harmadik személy számára, aki kinyithatja az üzenetet, és a kívánt módon felhasználhatja. Ez az, ahol a végpontok közötti titkosítás nyer.

A feladónak itt van egy nyilvános kulcsa, amely a címzetthez tartozik. Titkosítja az üzenetet a nyilvános kulccsal, és elküldi a címzettnek. A címzettnek viszont saját magánkulcsa van, amely neki egyedi. Ezzel visszafejteni tudja a kapott üzenetet.

Hogyan számít a végpontok közötti titkosítás?

A végpontok közötti titkosítás további biztonsági réteget biztosít, mivel a kommunikáció olvashatatlanná teszi a harmadik fél számára. Ennek előnye az, hogy még ha valaki is megkapja a titkosított kommunikációt, semmilyen módon sem lehet visszafejteni egy privát kulcs nélkül..

Ezért, amikor egy alkalmazáson keresztül kommunikál két vagy több eszközön, a titkosított információk titkos kód formájában jelennek meg. Tehát a kémprogramozási irodákat, az internetszolgáltatókat, az alkalmazásfejlesztőt vagy akár a kormányokat távol tartják a személyes adatoktól. Ennek oka az, hogy az üzenet nem egyszerű szöveg; az adatoknak nem áll fenn a megsemmisítésének veszélye, és felügyeletmentesek is lehetnek.

Tranzit titkosítás esetén a szolgáltató végén támadási támadás eshet meg. Fontos a kompromisszum vagy a bennfentes korrupció lehetősége is. Bármilyen okból előfordulhat, hogy adat-megsértések vannak és az információk kiszivárogtathatók. Ahelyett, hogy a kommunikációt a szolgáltató titkosította volna, a végpontok közötti titkosítást a küldő és a címzett végén végzik el. A nyilvános kulcs mindenki számára megtekinthető, és a szerveren tárolódik, míg a privát kulcs a címzettnél marad, és helyben tárolódik.

A 2020 legjobb hírnökei

Itt adjuk Önnek a 2020-as legjobb hang- és videóküldőket. Teljes körű titkosítást kínálnak, és az adatok biztonságát megőrzik..

1. Jel

A Signal az egész világon egyhangú értékelést kap, mivel a legjobb személyes üzenetküldő alkalmazás. Erős és valódi teljes körű titkosítást biztosít, így az üzenetek olvashatatlanná válnak a hackerek és a Signal számára is. Tervezése egyszerű, ingyenes, és minden mobil platformon használható. Ennek az üzenetküldő alkalmazásnak van egy speciális asztali telepítőprogramja, ha a számítógépen kell használnia.

Küldhet és fogadhat szöveget, dokumentumokat, képeket, hang- és videoüzeneteket. Vonzó funkciókkal rendelkezik, ahol eldöntheti, hogy eltűnik-e az üzenetek. Nem jelenít meg hirdetéseket, és egy nyílt forrású platform, ahol tesztelheti hibákat. Az egyetlen hátrány, hogy nem támogatja az animált hangulatjeleket.

2. Távirat

Ez a felhőalapú üzenetküldő biztonságban tartja a kommunikációt, így soha nem veszítheti el őket. Nagyon teljes végponttól való titkosítással rendelkezik, így az adatok a fejlesztő számára is megfejthetetlenné válnak. A Signalhoz hasonlóan a Telegram önpusztító üzeneteket tartalmaz, amelyek a felhasználó által választott beállított időszak után eltűnnek. Több platformon keresztül is elérhető, és rendelkezik kettős kullancs funkcióval az üzenetek olvasásához. Támogatja a szöveges, hang- és videocsevegéseket.

Felhasználóbarát és nyílt forráskódú platformát nagyra becsüljük, míg a saját háttértípusát a legnagyobb hátránynak tekintjük.

3. Viber

Ez az ingyenes üzenetküldő alkalmazás megakadályozza, hogy bárki berohanjon a személyes csevegésekbe. A szokásos titkosítás biztosítja az összes csevegést és hívást – legyen az egy-egy, csoportos üzenetek, hang vagy videó. A Viber alapértelmezett teljes körű titkosítást kínál, és még az alkalmazás sem tudja olvasni az Ön adatait.

Ezenkívül további titoktartást kínál a „titkos csevegések” opcióban, és lehetővé teszi az üzeneteknek, hogy önmegsemmisítsék az időzítőt. Ez az alkalmazás élvezetesebbé teszi a privát beszélgetést csúcskategóriás hívási élményével.

4. Threema

Élvezze a teljes adatvédelmet a Threema szolgáltatással, mivel az alkalmazás még a névjegyzékét sem tárolja, nem is beszélve az üzeneteiről. Az üzeneteit azonnal a rendeltetési helyük elérése után azonnal törlik a szerverről. Ezért nem kell attól tartani, hogy metaadatait sérülékenységeknek tessék ki.

Fájlokat, szöveges, hang-, helymeghatározási és csoportüzeneteket küldhet, a végpontok közötti titkosítással, akár az állapotüzeneteken is. Lehetősége van közvélemény-kutatások készítésére vagy bizonyos csevegések elrejtésére. Még jelszóval védett üzeneteket is használhat, ha úgy dönt. Egyéb funkciók közé tartozik a szöveges üzenetek formázása és a beszélgetésekben való tetszik / nem tetszik.

Ebben a hosszú listában a legjobb tulajdonság az, hogy megkap egy Threema azonosítót, amely egy egyedi 8 számjegyű véletlen szám. Ezt felhasználhatja az összes kommunikációra, kivéve annak szükségességét, hogy akár telefonszámát is meg kell osztania. Hogyan lehet ez a teljes névtelenségért! Csak akkor kell igazolnia egy névjegyet, mielőtt csevegni kezdene velük, egyedi kulcsok és QR-kód használatával. Az egyetlen hátrány, hogy ez egy prémium alkalmazás. Az ilyen felhasználóbarát szolgáltatásokkal és biztonsággal nem csoda, hogy felhasználói bázisa növekszik.

VPN hozzáadása az egyenlethez

Nem számít, mennyire biztonságos az üzenetküldő alkalmazás, mindig van hely a különféle fenyegetésekre. A video- és hanghívások biztonságossá tétele érdekében mindig a legjobb, ha előbb csatlakozik a VPN-kiszolgálóhoz. A virtuális magánhálózat lehetővé teszi az összes kimenő és bejövő internetes forgalom titkosítását; annak megakadályozása, hogy a lehetséges lehallgatók kémkedjenek a beszélgetésein.

A VPN-alkalmazások kompatibilisek a Windows PC, Mac, Android, valamint iOS eszközökkel. Itt található a biztonságos VoIP hívásokhoz általánosan ajánlott VPN-k listája.

Következtetés

A kiberbiztonság egyre növekvő veszélyének napjaiban a vállalkozások, a fogyasztók és a fejlesztők az adatok hatékonyabb védelmének lehetőségeit keresik. A titkosítási alkalmazások egyre gyakoribbá váltak, ám ebben a választási óceánban az igényeinek megfelelő kiválasztás nehézkes lehet. Pontosan ezért van szüksége ehhez az útmutatóhoz a kommunikáció biztonságához.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me