A hallgatók megkerülik az iskolai WiFi tűzfalat a VPN-sel a Fortnite lejátszásához

A Fortnite egy rendkívül népszerű videojáték, amelynek 3,4 millió aktív játékosja van, és több mint 120 millió dollár bevételt generál. A játéknak olyan magas szintű videojátékok is vannak, mint Drake. A Fortnite jelenleg a legnépszerűbb videojáték ezen a bolygón. Ami ezt a játékot hajtja elő, az a gyerekek érdeklődése és odaadása, akik ezt a játékot játszják akkor is, ha iskoláikban kellene tanulniuk. A Fortnite iPhone, iPad és Android okostelefonokra érkezésével a hallgatók arra törekedtek, hogy játszhassák a játékot, miközben csatlakoznak az iskola WiFi hálózatához. Ez sok esetben nem volt lehetséges, mivel az iskolák aktívan tiltják a Fornite szervereket.


A hallgatók megkerülik az iskolai Wi-Fi tűzfalat a VPN-sel a Fortnite lejátszásához

A hallgatók megkerülik az iskolai Wi-Fi tűzfalat a VPN-sel a Fortnite lejátszásához

Okos diákok

A Fortnite mobil kiadása óta az osztályok csatatéren váltak a tanár és a hallgatók számára. Az iskolák számára a Wi-Fi-n keresztül könnyű blokkolni bizonyos programokhoz való hozzáférést. Az okos hallgatók azonban megtalálják a módját ezeknek a tilalmaknak a VPN-k használatával.

Az iskoláknak nehéz megtiltani a diákok játékját. Ha az iskolavezetők az összes VPN letiltásával hozzáadnak egy biztonsági szintet, a diákok továbbra is akadály nélkül férhetnek hozzá a Fortnite-hez. Az iskola nem sokat tehet annak érdekében, hogy korlátozza a hallgatók számára a Wi-Fi hozzáférést. Az internet-hozzáférés mindig szükséges az oktatás megismeréséhez a modern világban, de az internet bárhol használható, akár az osztálytermekben is..  

Miért érdemes használni az iskola Wi-Fi-jét??

A diákok az iskola Wi-Fi-jét használják, mert a Fortnite mobiltelefonos lejátszása elég gyorsan lerontja az adatkorlátot, ami növelheti számláját. Ezért a diákok úgy találták, hogy ez az új ötlet megkerüli az iskola Wi-Fi-jét egy virtuális magánhálózat (VPN) segítségével. Ez egy olyan szoftver szolgáltatás, amelyet az Internet felhasználók telepítenek az identitásuk elrejtésére az interneten.

Pénzmegtakarítás, kijátszó hatóságok

A VPN-k célja egy biztonsági réteg hozzáadása, amely segít elkerülni a cenzúrát és szabadon hozzáférhet az erőforrásokhoz online. Például a VPN használatával megkerülheti a regionális korlátozásokat, és hozzáférhet olyan webhelyekhez és alkalmazásokhoz, amelyeket általában a régiójában geoblokkolnak. A VPN arra kényszeríti a kapcsolatot, hogy átutazzon a szerverein, és folyamatosan frissíti az IP-t egy másikkal elrejtve. Itt a hallgatók a VPN segítségével hozzáfértek az iskolákban a Fortnite-hez az iskola Wi-Fi tűzfalának elkerülésével.

Több videó található az interneten, ahol a hallgatók Fortnite-t játszanak osztálytermeiben. Ezek a videók azt is megmutatják, hogy megkerülik a Wi-Fi korlátozásokat a VPN-k használatával. Most már olyan, mint egy fegyverkezési verseny, mihelyt az iskola vezetősége azonosítja a VPN-t, amelyet a gyerekek használnak, azonnal blokkolja azt is.. 

Meglepő módon, van egy YouTuber, aki megtalálta a módját, hogy távolról csatlakozhasson otthoni számítógépéhez a Chromebookon keresztül. A YouTuber egy 14 éves iskolás gyerek, dowcwow felhasználónévvel. 

Egyéb érdekes statisztikák azt mutatják, hogy az iskola hallgatóinak több mint 90% -a játszik legalább egyszer a Fortnite-ot. A diákok szerint nehéz a Fortnite-t játszani az osztályban, mivel a mobiltelefonok szabadban nem engedélyezettek. De amikor csak tudnak, szabadon játszanak a játékkal az iskola Wi-Fi használatával.

Hogyan feloldhatja a Fortnite feloldását az iskolában a VPN segítségével

Az iskola tűzfala, valamint a folyamatban blokkolt hozzáférési alkalmazások és webhelyek megkerülésének teljes folyamata meglehetősen egyszerű. Kövesse ezeket a lépéseket az Fortnite iskolában való lejátszásához Android, iPhone, iPad, PC vagy Mac rendszeren:

  1. Először is jelentkezzen be egy VPN szolgáltatónál.
  2. Ezután töltse le és telepítse a VPN alkalmazást ugyanazon az eszközön, amelyen korlátlanul szeretné játszani a Fornite-t.
  3. Indítsa el a VPN alkalmazást, és jelentkezzen be.
  4. Az alkalmazáson belül csatlakoztassa a sok VPN-kiszolgálót.
  5. Mostantól bármikor lejátszhatja a Fornite játékot, akár az iskolában, akár a munkahelyen.

A Fortnite számára a legjobb VPN szempontjából, ExpressVPN jobbra van a tetején. 30 napos pénz-visszafizetési garanciával és globális VPN-hálózattal rendelkeznek. Ezen felül a leggyorsabb VPN-kiszolgálókat kínálják.

A VPN-től a virtuális asztalokig

A diákok elismerik, hogy az iskolák szigorú VPN-blokkoló politikájának köszönhetően nehéz megtalálni a nem blokkolt VPN-t. Ekkor merült fel a virtuális asztali szolgáltatás gondolata. A diákok ingyenes is kapnak Chromebookot az iskolából az osztálytermi munkákhoz, amelyeket most virtuális asztali szolgáltatások segítségével játszanak.

A hallgatók szerint a Chromebook rendelkezik egy beépített funkcióval, amely lehetővé teszi számukra a távoli csatlakozást bármilyen számítógéphez. Az egyetlen követelmény a számítógép konfigurálása a Chromebook alkalmazások streamingjére. A rendszer felállítási folyamata meglehetősen egyszerű, a streamingben azonban van egy késés, ám a diákok több mint hajlandóak feláldozni a késéssel, hogy Fortnite-ot játszhassanak az iskolában.

Eddig egyetlen hallgató sem volt elkapva ezzel a módszerrel. A Google Remote Desktop szolgáltatást még nem blokkolták az iskolákban. Időközben a hallgatók abban vannak benne, hogy más módszereket fognak találni, ha ezt is akadályozzák az iskolai hatóságok. Az a képesség, hogy megkerüljék az iskolai Wi-Fi korlátozásokat, játszhassanak játékot, és továbbra sem maradjanak elfogva, a tanulók javát szolgálják, mivel motiválják őket a játék folytatására.

Néhány kritikus szerint izgalmas, amit a tanulók elértek az iskola Wi-Fi tűzfalának megkerülésével. Számukra ez egy nagyszerű tanulási tapasztalat, amely a jövőben segíteni fog a hallgatókat. Ugyanakkor az is fontos az osztályteremben való koncentrálás.

A diákok megkerülik az iskolai Wi-Fi tűzfalat a VPN-sel – Wrap Up

Az Egyesült Államok egész iskolái Wi-Fi szolgáltatásokat nyújtottak a hallgatók számára jobb oktatási célokra. A hallgatók azonban megtalálják a módját arra, hogy ezeket az ingyenes szolgáltatásokat játékhelyett használhassák. Az iskola nem sok mindent megtehet annak érdekében, hogy korlátozza a hallgatókat e játékok játszásától. Azonban egy olyan rendszer, amelynek következményei akkor következnek be, ha a hallgatók nem koncentrálnak tanulmányaikra, bizonyos mértékig csökkenthetik a Wi-Fi szükségtelen használatát az iskolában.

Vagy csak hagyja, hogy folytassák, és a szórakozás fele úgy érzi, hogy valamit csinál, amit a felnőttek is mondnak nekik. Hagyja figyelmen kívül a kérdést, és talán a leg intelligensebb hallgatók rájönnek, hogy jobb dolgok vannak számukra.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me