A helymeghatározás kikapcsolása

A legtöbb meglátogatott webhely szándékos kísérletet tesz arra, hogy minél többet megtudjon rólad. Amennyiben ez összeegyeztethető annak biztosításával, hogy testreszabott élményben részesüljenek saját webhelyükön, néhány felhasználó invazívnak találja, ha rájuk vonatkozó információkat még engedélyük nélkül gyűjtik. Az összegyűjtött információk elsősorban abból állnak, amit az IP-címed és a helyed felfedhet. IP-címe olyan részleteket tartalmaz, mint például a tényleges tartózkodási hely, néha az Ön személyazonossága, vagy akár az internetszolgáltató neve. Az ilyen típusú információkkal, amelyeket a meglátogatott webhelyek rendelkezésére bocsátanak, egyesek felhasználhatják a hozzáférés korlátozására, mivel valószínűleg földrajzilag korlátozzák őket.


A helymeghatározás kikapcsolása

A helymeghatározás kikapcsolása

Helymeghatározás online – bevezető

A földrajzi korlátozó webhelyek inkább azt szeretnék, ha forgalmuk nagy része helyi látogatóktól származna. Ennek oka lehet az, hogy a weboldalt a helyi nyelvükön írták ki, vagy akár azért, mert nincs a költségvetés a külföldi látogatók befogadásához szükséges extra sávszélességre. Egy másik lehetőség lehet, hogy a webhely különféle regionális verziók széles választékában elérhető (például például a Netflix), tehát ez arra készteti Önt, hogy ragaszkodjon a település felhasználói számára kijelölt verzióhoz. Ez óriási kellemetlenséget jelenthet az utazók vagy a külföldön tartózkodók számára, mert érdemes lépést tartani a származási helyükről szóló hírekkel, vagy akár szórakoztathatják azokat a webhelyeket és csatornákat, amelyekre hazaérkezésük esetén hozzáférnének..

Más esetekben az alkalmazások és a webhely egyszerűen nyomon követi tartózkodási helyét, hogy megcélzott hirdetéseket jelenítsen meg Önnek. A hirdetési szalaghirdetés, amelyet például az USA-ban lát, valószínűleg nem ugyanaz, mint egy adott webhely ugyanazon látogatója, amelyet Németországban látnak. Az olyan alkalmazások, mint a Google Maps, a helymeghatározó szolgáltatást használják, hogy pontosan meghatározzák a helyét, és a legjobb útvonalat kínálják a következő úticélhoz. Függetlenül attól, hogy mozgásának követése súlyosan ronthatja az adatvédelmet az interneten.

Akárhogy is is van, kétféle módon lehet megkerülni a földrajzi korlátozó blokkokat, amelyeket a helymeghatározás és a blokkolás érdekében hoztak létre: A helymeghatározó szolgáltatások kikapcsolása és a VPN használata.

A helymeghatározó szolgáltatások kikapcsolása az Android rendszeren

Ha Android okostelefont vagy táblagépet használ, akkor a következő lépésekkel könnyen letilthatja a helymeghatározást:

 1. Android-eszközén lépjen a „Beállítások” menübe.
 2. Most folytassa a “Biztonság & Magánélet’.
 3. Innentől válassza a „Helyhozzáférés” lehetőséget. A használt Android mobiltelefon márkájától függően, y
 4. Kapcsolja ki a „Hozzáférés a helyemhez” lehetőséget.
 5. Egyik Android-alkalmazás sem lesz képes követni az Ön tartózkodási helyét.

Hogyan lehet letiltani a helymeghatározó szolgáltatásokat iPhone vagy iPad készüléken

Ha véletlenül iOS-alapú mobilkészüléket használ, az alábbi eljárásokkal megakadályozhatja, hogy a használt alkalmazások nyomon kövessék a tartózkodási helyét:

 1. Először menj be Beállítások.
 2. Most menj tovább “Magánélet”.
 3. választ “Helymeghatározó szolgáltatások”.
 4. Innentől kikapcsolhatja a helymeghatározó szolgáltatásokat alkalmazásonként.

A helymeghatározó szolgáltatások letiltása Windows PC-n vagy telefonon

Az alábbi lépések végrehajtásával kikapcsolhatja a helymeghatározási szolgáltatásokat a Windows 10 eszközén:

 1. Menj Beállítások > Magánélet > Elhelyezkedés.
 2. Most kattintson a gombra változás.
 3. Végül forduljon Elhelyezkedés ki a megjelenő mezőbe.

A helymeghatározó szolgáltatások kikapcsolása Mac rendszeren

Kövesse ezeket a lépéseket a helymeghatározó szolgáltatások engedélyezéséhez az OSX-ben:

 1. Válassza az Apple menü Rendszerbeállítások menüpontját.
 2. Kattintson a Biztonság elemre & Adatvédelem ikon a Rendszerbeállítások ablakban.
 3. Kattintson az Adatvédelem fülre.
 4. Ha a bal alsó sarokban lévő lakat ikon zárolva van, kattintson rá, és írja be a rendszergazda nevét és jelszavát a feloldáshoz.
 5. Válassza a Helymeghatározási szolgáltatások lehetőséget.
 6. Jelölje be a „Helymeghatározási szolgáltatások engedélyezése” jelölőnégyzetet.

Hogyan kerüljük el a helymeghatározást a VPN segítségével

Még a fent felsorolt ​​összes lépés végrehajtása után a webhelyek és alkalmazások továbbra is nyomon követhetik az Ön tartózkodási helyét azáltal, hogy az IP-címét felismerik a helyszolgáltatások, például a GPS helyett. A Google állítólag továbbra is nyomon követi a felhasználókat, még akkor is, ha kikapcsolja a helymeghatározási szolgáltatásokat Android-eszközükön. A virtuális magánhálózat használatával elkerülhető a helymeghatározás nyomon követése, mivel lehetővé teszi a távoli szerverhez történő kapcsolódást. Ezzel megváltoztatja a tényleges IP-címét a VPN-szolgáltatás által biztosítotthoz, attól függően, hogy melyik távoli szerverhez csatlakozik. Ezzel el tudja kerülni a helymeghatározás bármilyen formáját, mind a földrajzilag korlátozott webhelyekről, mind azokról, amelyek új információkat szeretnének gyűjteni a böngészésről.

Annak érdekében, hogy teljes mértékben ellenőrizze az adatvédelmet az interneten, a VPN oly módon titkosítja a forgalmat, hogy senki sem tudja megtudni, mire készül az interneten. Ez lehetővé teszi a böngészés biztonságát bármilyen internetes támadás vagy fenyegetés ellen. A magánélet és az anonimitás garantálva van azokban az időkben is, amikor érzékeny dolgokat csinál, mint például online bankolás vagy vásárlás. A kezelt VPN-előfizetéssel megfelelő védelmet élvezhet, amikor kitölti hitelkártya-adatait vagy bankszámla-jelszavait tranzakció végrehajtásához..

A VPN használata szintén segít megkerülni a korlátozásokat, amelyeket az Internet szolgáltatója esetleg bevezetett. Az internetszolgáltatókról ismert, hogy megpróbálják kezelni az internethasználatát gázzal vagy bizonyos webhelyekhez való hozzáférés teljes letiltásával. VPN-előfizetőként adatait teljesen elrejtik az internetszolgáltatójától, és anélkül, hogy fogalma lenne arról, hogy melyik webhelyet vagy csatornát látogat meg, nem tudják, hogyan kell gördíteni a kapcsolatot.. 

A helymeghatározás elkerülésére szolgáló legjobb VPN-k

Annak biztosítása érdekében, hogy jó alapon induljon a hiteles VPN-szolgáltatás keresésekor, számos olyan szolgáltatásunk van, amelyeket érdemes megfontolni. Ezek mind olyan szolgáltatások, amelyeknek már nagy megfigyelésük van, azaz máris teljes mértékben bíznak a közvéleményben. Nézzen meg néhányat alább:

1. ExpressVPN

Az ExpressVPN egy olyan szolgáltató, amely keményen dolgozik, és elkötelezettségét fejezi ki annak biztosítása érdekében, hogy a felhasználók a lehető legjobb online védelemben részesüljenek. A székhelyű, a Brit Virgin-szigeteken működő szolgáltatás szigorúan nulla naplózási politikát követ, és körülbelül 2000 szerverrel rendelkezik, amelyek garantálják, hogy emberei annyi helyet és csatornát tudnak elérni, amennyit csak akarnak. A szolgáltató 256 bites AES titkosítást kínál a felhasználók számára, és akár 3 egyidejű kapcsolatot is lehetővé tesz. Az előfizetők az OpenVPN, az L2TP és a PPTP közül választhatnak a preferált VPN protokollként.

Az ExpressVPN szintén nagyon sokoldalú szolgáltató, mivel lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy torrentre kerüljenek hálózatán, és megváltoztassák a kiszolgálókat is, ahonnan csatlakoznának, amennyit csak akarnának. A felhasználók számára biztosított sávszélesség sem korlátozott. Az ExpressVPN egy sor lopakodó kiszolgálót is kínál, amelyek megvédik a felhasználókat az észleléstől, ha olyan szolgáltatást használnak olyan országokban, amelyek tiltják a VPN használatát. Az ExpressVPN az egyik legjobb ügyfélszolgálati képviselővel rendelkezik, akikkel kapcsolatba lehet lépni szociális média, e-mail vagy élő chat segítségével. Ha többet szeretne megtudni erről a szolgáltatóról, tekintse meg az ExpressVPN áttekintést.

2. BulletVPN

A BulletVPN a piac egyik legmegbízhatóbb szolgáltatójaként szerepel ezen a listán annak ellenére, hogy az iparágban viszonylag új. A szolgáltatás Észtországban található, és ez nagy hitelességet ad a nulla fakitermelési politikának, mivel Észtország távol van bármilyen adatszabályozó hatóságtól. A BulletVPN-nek a támogatott VPN-protokollok nagyon széles listája is van, a PPTP, az L2TP / IPSec, az IKEv1 és az IKEv2 mindenkinek van a kártyán, aki azt akarja, hogy biztonságát titkosítsa..

A BulletVPN az előfizetők számára vízhatlan védelmet nyújt a 256 bites AES titkosításán keresztül, amely biztosítja, hogy a polgárok elrejtsék a helyüket, és teljesen elkerüljék a nyomon követést. A kompatibilitás szintén garantált, mivel a szolgáltatásnak van egy VPN-alkalmazása, amely különféle platformon, például iOS, Android, Windows és Linux alatt futtatható. A felhasználóbarát képesség a VPN-alkalmazás alapját is képezi, mivel mindez annyira könnyen elérhető, és nem könnyű navigálni. Ez olyasvalami, amit értékelni fog, különösen, ha még soha nem használott VPN-t. Ha többet szeretne tudni arról, hogy a szolgáltatás milyen lehetőségeket kínál, fordítson egy kis időt, és olvassa el a BulletVPN áttekintést.

3. NordVPN

A NordVPN az utolsó szolgáltató, amelyet az egyik legjobbként ajánlani szeretnénk, hogy elkerüljük a helymeghatározást. A szolgáltatás székhelye Panamában található, és hálózatán belül közel 4000 szerver működik. Az NordVPN büszke arra, hogy olyan szolgáltatásokat kínál, amelyeket valószínűleg nem kap más szolgáltatótól, és ez elsősorban a nagy kiszolgálói hálózat miatt. A NordVPNnek egy nagyon különleges tulajdonsága van, amely növeli az online biztonságot, és ez az a képessége, hogy megduplázza a normál biztonsági szintet. A szolgáltatás által biztosított 256 bites AES titkosítás megduplázódik, mivel a szolgáltatás a felhasználói adatokat egy szerver helyett két szerverre továbbítja.

A szolgáltatás lehetővé teszi a védelemnek a Tor-hoz történő integrálását is, hogy maximalizálja a biztonságot és lehetővé tegye, hogy akár 6 eszköz egyszerre csatlakozzon hozzá egy kapcsolat alatt. A NordVPN PPTP, L2TP / IPSec és OpenVPN protokollokat is kínál VPN-protokollokként, és egy Internet kill kapcsolóval is rendelkezik, amely leállítja az internetkapcsolatot, amikor a VPN-kliens veszélybe kerül. A NordVPN kiszolgálók széles skálájával is rendelkezik, amelyek mindegyike alkalmas torrenting, HD streaming és nagyméretű fájlok letöltésére. Azt is készítettünk egy NordVPN áttekintést, amelyet át kellene néznie, ha úgy gondolja, hogy a NordVPN lehet a legmegfelelőbb online biztonsági igényeinek..

Hogyan hamisíthatja meg helyét online a VPN segítségével?

Ha valóban el akarja rejteni tartózkodási helyét a napi rendszerességgel használt különféle online szolgáltatásoktól. Maszkolnia kell a nyilvános IP-címet. A legjobb módszer erre a VPN használata. Így maszkolhatja a helyét egy VPN segítségével:

 1. Először jelentkezzen be a fent ajánlott VPN-ek egyikébe.
 2. Ezután töltse le a VPN alkalmazást a PC-jére, a Mac, az Android, az iPhone vagy az iPad.
 3. Ezután indítsa el a VPN alkalmazást, és jelentkezzen be a VPN fiókjával.
 4. Végül csatlakozzon a VPN alkalmazáson keresztül elérhető VPN-kiszolgálók egyikéhez.
 5. Az IP-cím és később az online tartózkodási hely a VPN-kiszolgáló helyétől függően változhat, amellyel csatlakozni kíván.

Kerülje el, hogy online nyomon kövessék – Wrap Up

A fent felsorolt ​​három szolgáltatás IP-címtartományával rendelkezik, amelyet felhasználhat, hogy elkerülje a tartózkodási helyének követését. Ha bármilyen kérdése vagy észrevétele van ezzel az áttekintéssel kapcsolatban, nyugodtan hagyja azokat az alábbi szakaszban, és örömmel válaszolunk.  

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map